BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

Czerwieniek wiesz... szykowałem się na longa na eurojpy jest tam setup na m5 i tylko na m5 i po przeczytaniu tego co napisałeś wycofałem zlecenie. Na innych TF nie ma setupu a ja chcem ryzykować kapitał dla jakiegoś małego całkiem niepewnego zysku... (trudno jest mi przezwyciezyc wole gry...:/)
Lepiej poczekać i pójść dalej w Schorta lub jeżeli sytuacja się wyklaruje na wyższych TF to inaczej.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

no widzisz trochę kasy Ci uratowałem będziesz miał na piwko :)

wiesz jeżeli chodzi o ejka to wydaje mi się że trzeba odpuścić, mogą dzisiaj zrobić BO czyli silnie przebić ZL do której szliśmy, ale my właśnie czekamy na to BO, potem zrobią gdzieś niżej FBO i te BO będzie naszym celem, jeżeli grasz na przebicie to w każdej chwili mogą zawrócić i zrobić właśnie w tym miejscu FBo ogólnie nie lubię takich zagrań, tutaj sytuacja musi się wyklarować dodatkowo jak robią BO to ciężko okreslić przy wejściu w BO target

ja aktualnie siedzę w sell eur/aud i long gbp/chf ciężko mi target na g/ch określić natomiast dla e/a mam target ciekawe czy dojdą dzisiaj i pytanie kiedy zaczną korektę robić bo ja nie nawidzę korekt lepiej jakby szli cały czas w stronę którą mają, dzisiaj piątek więc mogą być silne ruchy.

Tak swoją drogą patrzę że dzisiaj dane ważne dla GBP tak więc może dobrze bujać aby w dobrą stronę :) ogólnie trza uważać
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Ejek Sell 45 pipsow:) TP było niżej ale nie mogłem dotrzymać, tak jak mówiłem duży TF mówi up a do ZL d1 niedaleko :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Czerwieniek a dlatego wchodziłem w sell, oczywiście zagranie było dopracowywane na mniejszych TF wyszedłem, bez powodu nie powstało żadne FBO nie było nawrotki.... zadowalał mnie zysk , w przyszlosci chciałbym unikać takich wyjść i ciągnąć, ile tylko można.

Na razie jak widzę duży plus to zamykam... lepszy wróbel w garści niż orzeł na dachu :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

ja niestety trochę poległem na gbp/chf spróbowałem ponownie duże niżej wejść z wąskim SL wejście sporo ryzykowane narazie nie zanegowali wzrostów chociaż ta ostatnia świeca trochę przerażająca :)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

ciężko idzie dzisiaj straty z rana odrbione, reszta zobaczymy nie daje mi spokoju ten gbp/chf ale nie chcą jakoś w górę wsytrzelić, zobaczcie tam na samym dole miałem buy limit z super wąskim SL zabrakło mnie niż wartość spreadu niecały pips aby łyknęło zlecenie, szkoda :)

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

czerwinek pisze:
wiesz jeżeli chodzi o ejka to wydaje mi się że trzeba odpuścić, mogą dzisiaj zrobić BO czyli silnie przebić ZL do której szliśmy, ale my właśnie czekamy na to BO, potem zrobią gdzieś niżej FBO i te BO będzie naszym celem, jeżeli grasz na przebicie to w każdej chwili mogą zawrócić i zrobić właśnie w tym miejscu FBo ogólnie nie lubię takich zagrań, tutaj sytuacja musi się wyklarować dodatkowo jak robią BO to ciężko okreslić przy wejściu w BO target
Za nic wczoraj nie mogłem tego zrozumieć.... co masz na myśli... Znalazłem przecież FBO na m15 w moja stronę znaczy sell wiec wszedłem...
Teraz rozumiem na H4 grałem na przebicie... teraz widzę te momo i FBO na H4, swoja droga gdybym to obserwował to na pewno bym tam siedział w longu. Czyściutka sytuacja...
Teraz tez będę szukał Longa ale musi trochę spaść jak dla mnie, później mocno do góry...

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Tak na marginesie to pięknie doszli tam gdzie pisałem wcześniej :), i poszli pięknie do góry.

P.S. Chciałem edytować i dodać ta analizę do poprzedniego postu żeby nie zaśmiecać ale już nie mogę go zmienić.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Jak dla mnie teraz na ejku będzie można fajną L'kę od 124 złapać (moim zdaniem to najpewniejsze miejsce do dalszej jazdy up) o ile oczywiście nie spadną dalej, bo jednak wypadałoby zrobić korektę, chociaż do 120.715

Edwarda to ja na razie zostawiam, chociaż patrząc na d1/w1 to większa korekta może być - a wtedy pytanie czy ejek będzie miał siłę iść do góry mimo spadku edka?

Aud/usd ułożyli moim zdaniem pod dalsze spadki, można szukać jakiegoś S z okolic 1.0326-1.0346

Usd/Cad bym poczekał na przebicie 1.01 i na pullbacku na up dalej grać.

Moglibyście spojrzeć na d1 geja i powiedzieć czy to co się zrobiło to jest objecie bessy? Jakby nie patrzeć mamy mocny poziom 144.80 i teraz d1 close ponad tym poziomem, nie najgorszy setup na longi dalsze.

To tak w skrócie co myślę o przyszłości :)

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Hey Midas ... możesz mieć racje, na pewno nie wejdę w longa bez potwierdzenia, i potwierdzeniem musi tu być FBO na co najmniej M15 raczej nie schodzę niżej, chociaż w przyszłości mam taki zamiar, przy dużych pieniążkach lepiej dopracowywyac trejdy do max... zobaczymy jestem przygotowany na każda ewentualność.

Jeżeli nie pójdą po mojej myśli wcale nie muszę tam wchodzić :)
zresztą wydaje sie ze na w1 jest up

ODPOWIEDZ