Scalping
-
overall
Re: Scalping
Pięknie Leon
ten ejek byl by mistrzowski no ale kto wiedzial ze w ciagu minuty srutną 170 pipsow 
Mimo, że jestem "zawodowcem" to też nie wiedziałem, że tak pizdną w dół 
Tak czy inaczej pomogli mi i jestem im za to wdzięczny. Dzisiaj tak jak już mówiłem ułożyli (Był setup na long i short w tym samym prawie miejscu - odstęp 15 minut), niestety zyskowny setup był jak nie było mnie w domu... Ogólnie dzień na 0. W sumie jestem zadowolony, bo 0 to też sukces, tym bardziej będąc świadomym, że gdyby nie nieobecność to byłby fajny plus
Tak czy inaczej pomogli mi i jestem im za to wdzięczny. Dzisiaj tak jak już mówiłem ułożyli (Był setup na long i short w tym samym prawie miejscu - odstęp 15 minut), niestety zyskowny setup był jak nie było mnie w domu... Ogólnie dzień na 0. W sumie jestem zadowolony, bo 0 to też sukces, tym bardziej będąc świadomym, że gdyby nie nieobecność to byłby fajny plus
retest i wejście na edku 2xsell
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan
Trochę ryzykowne otwarcie dwóch pozycji.Ta drugą pozycje otworzyłeś jak cena odbijała się na oporze ale na którym słupku ? chyba nie na pierwszym ? czekałeś na potwierdzenie ?
Tam gdzie zagrałeś zaczęła się 1 fala 3 to ta najdłuższa a na dole 5 można było wyjść z pozycji i było by kilka pip więcej,ale i tak super zagranie a fale super widać ale po fakcie.
Odnośni ryzyka to nie było one duże, gdyż łącznie zaryzykowałem mniej niż 0,4 % kapitału. Fakt wejścia nie były idealne pierwsze zbyt wcześnie drugie również .Nie gram na fale bo się na tym nie znam , ale patrząc na trend z h4 i te dwie duże spadkowe świece sądziłem ze cena poleci do 1.3267 bo była moc na rynku. Natomiast cena złapała zadyszkę a ja wolałem wziąć swoje i czekać na kolejne sygnały które da wykres.
Próbuje zawsze wchodzić po zamknięciu m5 lub m15 ale czasem się zdarza ze wejdę troszkę wcześniej. Wykres przez przypadek zamieściłem z m1 natomiast bardziej posługuje się m5 i m15 --> h4 więc tam troszkę inaczej to wygląda, jak dla mnie klarowniej
Próbuje zawsze wchodzić po zamknięciu m5 lub m15 ale czasem się zdarza ze wejdę troszkę wcześniej. Wykres przez przypadek zamieściłem z m1 natomiast bardziej posługuje się m5 i m15 --> h4 więc tam troszkę inaczej to wygląda, jak dla mnie klarowniej
- adamkaluza
- Pasjonat

Nono, koledzy jakie piękne trejdy tu wrzucacie
To jest zaleta gry bez TP. Lecisz z prądem tam gdzie cię cena pociągnie 
Ja w tym tygodniu gram z partyzanta.
Kabel +1
Edek +4
Super wejścia i jeszcze lepsze wyjścia! Widać, że wiesz co robiszseb23mj pisze:retest i wejście na edku 2xsell
Ja w tym tygodniu gram z partyzanta.
Kabel +1
Edek +4
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!
- adamkaluza
- Pasjonat

Edek +3
Edit.
Z +20 p. zrobiłem +1
Dobry jestem 
Edek +1
Edit.
Z +20 p. zrobiłem +1
Edek +1
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!
Odbicie od SR, wyjście kolejny poziom oporu, zamknięte przez TP na 49,3 pips.
Miłe uczucie kiedy tygodniowy utarg robi się w 16 minut
Miłego weekendu
Miłe uczucie kiedy tygodniowy utarg robi się w 16 minut
Miłego weekendu
"Można wierzyć tylko w to, co jest teraz, w tym momencie. Bo wszystko może się zmienić w mgnieniu oka."
czasem gdy łamię wszystkie zasady pojawia się taki shit
-stop powyżej 15 (18)
-słabo przygotowany do zagrania byłem
-gra pod prąd
Wszystko to przez to że uciekł mi ruch na ejku, miejsce wyznaczyłem poprawnie ale chwila dekoncentracji i zawahania i lipa
-stop powyżej 15 (18)
-słabo przygotowany do zagrania byłem
-gra pod prąd
Wszystko to przez to że uciekł mi ruch na ejku, miejsce wyznaczyłem poprawnie ale chwila dekoncentracji i zawahania i lipa