Scalping

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Re: Scalping

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Seb, ja to samo. Też złamałem zasady i oczywiście dzień w pizdę. Łącznie załapałem -35p, nie dość, że pod prąd to jeszcze źle. Powinien być 1 sl i jedno tp, byłbym na fajnym plusie (bo oczywiście poszli tam gdzie chciałem tylko najpierw wyjebali mnie 3 razy), a po 3 sl'ach to ja już nie gram do końca dnia (tą zasadę też złamałem, ale szybko się ogarnąłem i zamknąłem pozycję na lekkim plusie).

W sumie na cały tydzień nie narzekam, nawet ponad target mi się udało ugrać :)

Pozdro i do przyszłego tygodnia, który na pewno będzie jeszcze lepszy !

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

Po niezdyscyplinowanym styczniu wracam do formy :) Grzecznie czekam na swój setup :)

Edek +5,9
2013-02-18_edek.png
Kabel -7,1
2013-02-18_kabel.png
Dzień na minus. Koniec na dzisiaj.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
MarkoS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MarkoS »

Na Edku mogłeś poczekać i dzień na plusie.

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Tak mi nakazały zasady prowadzenia pozycji ;) Staram się ich trzymać bo raz mnie złapie tak jak dzisiaj i pójdzie dalej do TP, a innym razem jak mnie tak złapie to poleci w SL. Najważniejsze dla mnie to przyjąć jakieś zasady i twardo się ich trzymać. Wszystkie zagrania trzymam podzielone w folderach na udane i nieudane, po jakimś czasie przejrzę je i może zmienię zasady takie które będą lepiej działały w tej metodzie wejść.
W sumie to zagranie na kablu było trochę naciągane. Reakcja na poziom (żółtą krechę) była taka "krzywa" i mało precyzyjna. Taki poziom często jest słabszy. Dzień na minus, ale tylko -1, więc nie jest źle :)
Po kilku dniach rysowania kresek na dwóch platformach stwierdzam tylko że dużo energii i uwagi to zabiera. Na dłuższą metę tak się nie da. Zaczyna mnie męczyć testowanie nowych metod...

Awatar użytkownika
arcio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: arcio »

siemka,
adamkaluza pisze:Po kilku dniach rysowania kresek na dwóch platformach stwierdzam tylko że dużo energii i uwagi to zabiera. Na dłuższą metę tak się nie da.
też używam tylko kresek poziomych i pod kątem i rysuje je tylko na mt4 bo jest dla mnie wygodniej i precyzyjniej niż w dukasie, dodatkowo zapoznaj się z tymi poradami + skrótami - pomagają, a może okaże się, że jeszcze wszystkiego o mt4 nie wiesz ;)
adamkaluza pisze:Zaczyna mnie męczyć testowanie nowych metod...
to nie testuj Nowych tylko Dopracuj te których już używasz w takim stopniu aby nie miały dla Ciebie żadnych tajemnic i abyś świadomie z nich korzystał :) sam zauważasz że nadmiar czynników szkodzi i zaburza proces decyzyjny (zresztą nie tylko na fx Nadmiar Szkodzi) 8)

pzdr.
"Można wierzyć tylko w to, co jest teraz, w tym momencie. Bo wszystko może się zmienić w mgnieniu oka."

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

arcio pisze: to nie testuj Nowych tylko Dopracuj te których już używasz w takim stopniu aby nie miały dla Ciebie żadnych tajemnic i abyś świadomie z nich korzystał :) sam zauważasz że nadmiar czynników szkodzi i zaburza proces decyzyjny (zresztą nie tylko na fx Nadmiar Szkodzi) 8)

Dokładnie, też tak uważam. Skup się na jednej rzeczy, resztę to można jako 'dodatek" rozwijać. Oczywiście jeżeli nie znalazłeś jeszcze tej "swojej" metody (ale mam wrażenie, że znalazłeś) to testuj inne rzeczy, no ale tak jak mówię wydaje mi się, że jesteś już na tyle zaawansowany, że nie ma sensu testowanie nowych rzeczy, tylko skupienie się na tym co dotychczas osiągnąłeś. Jak patrzę na Twoją grę, to wydaje mi się, że wystarczy, żebyś tylko trochę lepiej prowadził pozycję + nie popełniał czasem takich głupich błędów typu 3 wejścia w jednym miejscu - nie żebym ja tak nie robił, staram się po prostu pomóc, i byłoby już super, 20-30% byś spokojnie trzaskał miesiąc w miesiąc.

Co do nadmiaru - można się w nim zatracić, wiem na własnym przykładzie :P

Pozdro

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

arcio pisze:siemka,
Hej :) Z wszystkim co napisałeś się zgadzam ;) Jako doświadczony zawodnik wrzuciłbyś tutaj częściej jakieś zagranie :P Pozdro :)

Mi się na dukasie i mt4 dobrze rysuje. Bardziej miałem na myśli, że trochę to uwagi zabiera. Wygląda to tak: porysuje na dukasie na edku poziomy, przechodzę na ejka, później kabel, później armada edek rysowanie LT, rysowanie poziomów, ejek rysowanie LT, kabel rysowanie. Jak już narysuje coś na armadzie na kablu to znowu powrót na dukasa... i tak w kółko. Jak się zbliża do wejścia to już w ogóle przeskakiwanie po wykresach. 3 pary na 2-uch platformach to za dużo.
Na początku jak rysowałem LT z M5 to już w ogóle sajgon. Co chwile te LT były przebijane, co chwilę je poprawiałem, rysowałem na nowo. Gra ktoś na LT z M5? Mi jakoś LT nie podchodzą. Tak często są przebijane, później jak się inną narysuje to działa ale ja już nie gram bo poprzednia była przebita. Jakieś to dla mnie mało konkretne. Może jak by to z S/R-ami połączyć. Może by się ktoś wypowiedział kto gra na LT?
Midas pisze:Oczywiście jeżeli nie znalazłeś jeszcze tej "swojej" metody (ale mam wrażenie, że znalazłeś)
Dzięki Midas za komentarz :) Znalazłem już "swoją" metodę, gram nią na Dukascopy ;) Na armadzie sobie próbuje grać w bardziej luźny sposób. Jak gram tylko na Duka to panuje niesamowity spokój. Dokładnie wiem kiedy mam wchodzić, jakie warunki muszą być spełnione i co narysować ma cena :) Jeszcze jak się jakieś TP z rana trafi to zamykam platformę i cały dzień cieszę się udanym zagraniem. Taka nagroda :) Jedyna wada to że czasem są dni bez wejścia, wtedy zaczyna się niecierpliwość i naciąganie zasad...

Awatar użytkownika
arcio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: arcio »

adamkaluza pisze:Gra ktoś na LT z M5?
podpytaj Mandrejka co i jak, wydaje mi się, że jest Niezły w te klocki :wink:
Midas pisze:
arcio pisze:20-30% byś spokojnie trzaskał
ja trzaskam spokojnie 40 % w ciągu jednej nocy :mrgreen:
"Można wierzyć tylko w to, co jest teraz, w tym momencie. Bo wszystko może się zmienić w mgnieniu oka."

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

arcio pisze:podpytaj Mandrejka co i jak
Przejrzę odpowiednie dzienniki, może coś się nauczę :)
arcio pisze:ja trzaskam spokojnie 40 % w ciągu jednej nocy :mrgreen:
Ja trzaskam w ciągu nocy 50% od kapitału, problem w tym że jak się budzę to zysków też już nie ma :mrgreen:

Kabel -7
2013-02-19_kabel.png
Jeśli o LT mowa -> przegapiony ejek odbił się na 45 pips:
2013-02-19_ejek_lt.gif

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Wejście w S po potrójnym szczycie.
Ejek -7
2013-02-19_ejek.gif

ODPOWIEDZ