FXsalt , www.fxsalt.com

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
lasmar
Uczestnik
Uczestnik

Re: FXsalt , www.fxsalt.com

Nieprzeczytany post autor: lasmar »

Witam
Chciałbym się dowiedzieć jaki koszty ponosi klient za prowadzenie rachunku w BZWBK. Z FXSalt otrzymałem odp.- "Opłata 2 jednostek walutowych (przy wpłacie) pobierana jest z konta klienta." .Zupełnie nic mi to nie mówi. Może ktoś pomoże mi rozwiązać zagadkę i przetłumaczy na jakieś konkretne wartości.
Pozdr. dla spekulantów walutowych :D

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

lasmar pisze:Witam
Chciałbym się dowiedzieć jaki koszty ponosi klient za prowadzenie rachunku w BZWBK. Z FXSalt otrzymałem odp.- "Opłata 2 jednostek walutowych (przy wpłacie) pobierana jest z konta klienta." .Zupełnie nic mi to nie mówi. Może ktoś pomoże mi rozwiązać zagadkę i przetłumaczy na jakieś konkretne wartości.
Twoje pytanie troche jest nieprecyzyjne. Za prowadzenie konta masz na mysli koszta przesylania pieniedzy czy utrzymania konta?
Utrzymanie konta Ciebie nic nie kosztuje. Natomiast przelewy sa zalezne od tego czy przelewasz z konta np w BZWBK do konta FXSALT w BZWBK wtedy koszt jest zerowy. Jesli z innego konta to ponosisz koszt przelewu miedzybankowego. Druga sprawa jaka waluta operujesz i w jakiej walucie masz konto w FXSalt.
U mnie koszty przelewow nie przekraczaly nigdy wiecej niz 5 funtow na okolo 1000funtow.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

lasmar
Uczestnik
Uczestnik

MajorGC pisze:
lasmar pisze:Witam
Twoje pytanie troche jest nieprecyzyjne. Za prowadzenie konta masz na mysli koszta przesylania pieniedzy czy utrzymania konta?
Utrzymanie konta Ciebie nic nie kosztuje. Natomiast przelewy sa zalezne od tego czy przelewasz z konta np w BZWBK do konta FXSALT w BZWBK wtedy koszt jest zerowy. Jesli z innego konta to ponosisz koszt przelewu miedzybankowego. Druga sprawa jaka waluta operujesz i w jakiej walucie masz konto w FXSalt.
U mnie koszty przelewow nie przekraczaly nigdy wiecej niz 5 funtow na okolo 1000funtow.
Dzięki za błyskawiczną reakcję . Faktycznie, teraz widzę że pytanie nie do końca było jasne. Myślę o założeniu konta w PLN i wpłacie 5000 PLN. Konta w BZWBK nie posiadam. Dziwne jest dla mnie to, że płacę za przelew w banku docelowym (BZWBK).
Pozdr.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

TABELA OPŁAT:

Przelew bankowy:

•Wpłaty – 2 jednostki walutowe ( 2 PLN, 2 USD, 2 GBP, 2 Euro )

•Wypłaty:
Konto złotówkowe – 1.50 PLN
Konto USD, GBP, Euro – 0.25% od wypłacanej kwoty ( min. 30 PLN max. 250 PLN )

•Prowizja ta jest pobierana przez Bank BZWBK, ze względu na rodzaj konta jakie posiada FXSalt.

Link:
http://www.fxsalt.com/regulation-pl-PL/ ... ure-pl-PL/
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

lasmar
Uczestnik
Uczestnik

Akhh pisze:TABELA OPŁAT:

Przelew bankowy:

•Wpłaty – 2 jednostki walutowe ( 2 PLN, 2 USD, 2 GBP, 2 Euro )

•Wypłaty:
Konto złotówkowe – 1.50 PLN
Konto USD, GBP, Euro – 0.25% od wypłacanej kwoty ( min. 30 PLN max. 250 PLN )

•Prowizja ta jest pobierana przez Bank BZWBK, ze względu na rodzaj konta jakie posiada FXSalt.

Link:
http://www.fxsalt.com/regulation-pl-PL/ ... ure-pl-PL/
Dzięki za pomoc. Wszystkie wątpliwości chyba rozwiane.
Pozdr.

samotny
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: samotny »

Witam,

Czy wie ktoś kiedy będzie dostępna ropa do handlu w fxsalt ?

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

samotny pisze:Witam,

Czy wie ktoś kiedy będzie dostępna ropa do handlu w fxsalt ?

Ropa ma być podobno za około 6 tygodni.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Antonowitch
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Antonowitch »

Od tygodnia gram na demo w Noble Markets i w FX-Salcie.
Testuję różne techniki z małym budżetem, 1000, 3000, 5000, 10000.

Zauważyłem że Fx-Salt pobiera prowizję uzależnioną od ilości lotów i na tym dodatkowo zarabia poza spreadem.
Trzeba najpierw wypracować prowizję aby otwarcie wyprowadzić na plus. dla EURUSD 2lota prowizja wynosi 50,88zł. i od razu jest doliczana do otwarcia jako -50,88 + spread.
Na Noble Markets nie zauważyłęm dodatkowej opłaty w postaci prowizji. Zastanawiam się czy wcześniej tak omawiane głośno rekwotowanie z NM jest wyższe czy niższe od prowizji w FX-Salcie bo jeżeli niższe to chyba wolę NM niż rewelację z FXa. W przypadku wielu otwartych pozycji z szybkim lub ekspresowym zamknięciem to żyła złota dla broka..

Mógłby się wypowiedzieć na ten temat ktoś z kontem rzeczywistym?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

FX Salt na spreadzie nie zarabia. Realizuje Twoje transakcje na rynku i stąd pobierana jest prowizja zależna od wolumenu natomiast spread jest niższy i wynika z płynności rynku. Skoro Noble robi inaczej to oznacza, że:
- jest brokerem Market Maker
- jest stroną Twoich transakcji (może się zdarzyć, że Twoja strata to ich bezpośredni zysk),
- oferują wyższe spready (gdzie do spreadu rynkowego doliczają sobie prowizję).

Poczytaj brokerach Market Maker, STP, ECN...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Antonowitch
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Antonowitch »

Dzięki za wytłumaczenie i polecenie sprawdzenia haseł. :564: :564:

Rzeczywiście spora różnica jest w warunkach pomiędzy MM a STP i ECN. Granie bezpośrednio z innymi uczestnikami na rynku na ECN wyklucza banki z łańcuszka pośredniaków jak to ma miejsce przy broku STP. Z tego wszystkiego wynika że najgorszym wyborem jest MM bo jak są stroną to mogą kombinować a to na prowizji a to na spreadzie i z każdej otwartej pozycji coś uskalpują dla siebie...

Co do FX salt to skoro banki zapewniają im płynność to będzie broker STP.
Niedługo odpalę konto na FX Salt w realu. Sądzę że to dobry wybór.

ODPOWIEDZ