FXsalt , www.fxsalt.com
Re: FXsalt , www.fxsalt.com
Czy ma ktoś problem ze znikającymi zleceniami?
Wczoraj otworzyłem sell na EURJPN bez TP i SL a teraz patrzę na liście otwartych zleceń go nie ma, nie ma go również na liście pozycji zamkniętych. Napisałem do supportu.
Wczoraj otworzyłem sell na EURJPN bez TP i SL a teraz patrzę na liście otwartych zleceń go nie ma, nie ma go również na liście pozycji zamkniętych. Napisałem do supportu.
Tomson pisze:Czy ma ktoś problem ze znikającymi zleceniami?
U mnie jest wszystko ok - pokazuję zresztą trading na żywo u siebie, więc wszystko widać.
Być może jest to problem z nowym buildem MT4. Jak będę coś wiedział dam znać.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
-
- Bywalec
Mnie rowniez zniknelo zlecenie - jest to problem po aktualizacji MT4. Rowniez zglosilem do supportu.
W zasadzie to nic powaznego no ale jednak czasem moze troszke utrudnic trading.
W zasadzie to nic powaznego no ale jednak czasem moze troszke utrudnic trading.
Zajmują się tym. Jeśli komuś coś wcięło niech pisze do supportu, najlepiej z jakimś numerem zlecenia jeśli jest taka możliwość, ewentualnie z parą i mniej więcej kiedy było otwierane/zamknięte.
Armada również ma jakieś problemy, ciekawe czy jeszcze gdzieś coś się dzieje.
-- Dodano: pn 18-03-2013, 11:23 --
Dear Clients,We have started again the MT4 server. You should be able to see most of the orders that you were missing.We are still investigating and we are not 100% sure that all of your orders have been put back. Please be patient as there might be some additional restarts till we have finally solved the issue.At the moment we have set all symbols to close only, such that your traders can only close positions and are NOT ABLE to OPEN any additional positions.We estimate that in about 30 minutes we will be able put the symbol settings back to normal.We apologize for any inconvenience.Thanks,
Armada również ma jakieś problemy, ciekawe czy jeszcze gdzieś coś się dzieje.
-- Dodano: pn 18-03-2013, 11:23 --
Dear Clients,We have started again the MT4 server. You should be able to see most of the orders that you were missing.We are still investigating and we are not 100% sure that all of your orders have been put back. Please be patient as there might be some additional restarts till we have finally solved the issue.At the moment we have set all symbols to close only, such that your traders can only close positions and are NOT ABLE to OPEN any additional positions.We estimate that in about 30 minutes we will be able put the symbol settings back to normal.We apologize for any inconvenience.Thanks,
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
-
- Uczestnik
FX SALT - moje pozycje zniknęły
ARMADA - widzę pozycje ale nie mogę zamknąć i modyfikować
takie sytuacje nie mogą mieć miejsca, ciekawy jestem ilu brokerów w tym roku ogłosi upadłość.
MT
ARMADA - widzę pozycje ale nie mogę zamknąć i modyfikować
takie sytuacje nie mogą mieć miejsca, ciekawy jestem ilu brokerów w tym roku ogłosi upadłość.
MT
Ot Metaquotes dało dupy , a teraz wszyscy cierpią... Mnie ciekawi czy MQ odda kasę brokerom, czy brokerzy muszą pokryć straty z własnej kieszeni...
-
- Uczestnik
odnoszę wrażenie, że to się będzie zdarzało coraz częściej...to sa efekty dźwigni 1:10000000 chciwość daje się we znaki gdyby rynek był regulowany i dostępna dźwignia mniejsza mniej by było problemów a tak to serwery i oprogramowania mostków dostają małpiego rozumu...
Gdzie jeszcze były problemy ??
na Ironfx i Brokers Star wszystko jest ok.
MT
Gdzie jeszcze były problemy ??
na Ironfx i Brokers Star wszystko jest ok.
MT
Trzeba wtrącić że dyskredytowanie przy tej okazji platformy czy też jej dostawcy nie jest uprawnione. MT4 w nowej wersji działa tak samo stabilnie jak wcześniej a nowe funkcjonalności także nie sprawiają najmniejszych problemów.Cyb pisze:Ot Metaquotes dało dupy , a teraz wszyscy cierpią... Mnie ciekawi czy MQ odda kasę brokerom, czy brokerzy muszą pokryć straty z własnej kieszeni...
Błędy i awarie powstały na poziomie mostków/bridge'ów, których MQ nie zawsze jest twórcą lub nawet supporterem.
To właśnie zależy z czego broker korzysta i na ile to jest wspierane przez MQ. Jeśli broker korzysta z infrastruktury za której zgodność nie odpowiada dodatkowo któryś z dostawców, to działa tylko na własnej rękojmi i zrzucanie winy czy domaganie się rekompensat od dostawców nie jest uprawnione. W relacji z klientami takie tłumaczenia mogą w niektórych przypadkach pomóc, chociaż moim zdaniem też są mało poważne, bo klient produkt kupuje nie od MQ, BT itp. itd. tylko od swojego brokera.Cyb pisze:Mnie ciekawi czy MQ odda kasę brokerom
Niemniej wypada mi jednak docenić fakt, że moderacja forum oprócz dotychczas zdecydowanie dominującej perspektywy inwestorów, czasem dostrzega też perspektywę brokerów.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Ja zdaję sobie sprawę że to jest tylko oprogramowanie. Może zawierać błąd jak każda inna rzecz. Nie wiem co akurat dziś się popsuło, nie mniej jednak uważam że różnego rodzaju ataki jaki to broker zły, nie do końca są ok.
Na pewno jest żal, niemoc, nerwy. Tyle że opinie powinno się wydawać po fakcie, tzn po tym jak usterka zostanie usunięta i po tym jak dany broker rozpatrzy reklamacje.
Na pewno jest żal, niemoc, nerwy. Tyle że opinie powinno się wydawać po fakcie, tzn po tym jak usterka zostanie usunięta i po tym jak dany broker rozpatrzy reklamacje.
ale mimo to dyskredytuje Pan dostawcę MT4.Cyb pisze:Nie wiem co akurat dziś się popsuło
Tylko dlatego pozwoliłem sobie napisać w wątku salt że MT4 z którego my też korzystamy działa poprawnie bo żaden klient nie zgłosił nam problemu konkretnie z nową wersją.
Zgadzam się i widzę że coraz więcej czytelników też tak do tego na szczęście podchodzi. Warto byłoby to samo podejście stosować względem dostawców brokerów, tym bardziej że bardzo nieliczni są obecni na forum i nie mogą się bronić.Cyb pisze:różnego rodzaju ataki jaki to broker zły, nie do końca są ok.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ