Jaki realny zysk w przeciągu roku, zaczynając od 100 PLN ?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
vicki
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Jaki realny zysk w przeciągu roku, zaczynając od 100 PLN

Nieprzeczytany post autor: vicki »

freakout pisze:ze 100zł można spokojnie zrobić 1000zł w ciągu miesiąca, grunt to mieć odpowiedni system który pozwoli osiągnąć taki rezultat :) i nie mówię tu o grze maksymalnym lotem, ale stosując stałą stawkę na poziomie 0.01 lota ;) udało mi się tego dokonać na demo i powoli przymierzam się do powtórzenia tego tym razem na prawdziwych pieniądzach i wierzę w to że mi się to uda :D
Freakout nie szkoda ci kasy w realu na taki system?

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zealot »

System, system... jak na forum toto-lotka :roll:
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

vicki pisze:
freakout pisze:ze 100zł można spokojnie zrobić 1000zł w ciągu miesiąca, grunt to mieć odpowiedni system który pozwoli osiągnąć taki rezultat :) i nie mówię tu o grze maksymalnym lotem, ale stosując stałą stawkę na poziomie 0.01 lota ;) udało mi się tego dokonać na demo i powoli przymierzam się do powtórzenia tego tym razem na prawdziwych pieniądzach i wierzę w to że mi się to uda :D
Freakout nie szkoda ci kasy w realu na taki system?
nie, dlaczego? R:R = 1:10, średni zysk z transakcji to jakieś 150-200 pipsów, SL wpada raz na jakieś 20-30 transakcji ;) miałem jeden rekordowy dzień kiedy udało mi się uzyskać 720 pipsów w ciągu parunastu godzin :) teraz chcę to powtórzyć na koncie rzeczywistym :D

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

przez miesiec 100% czyli 200zl, jezeli trafisz na latwy miesiac. ? albo same czwartki i piatki. Przy nagietym mm, w dalszej perspetykwie drowdan 60%. 2 razy drowndawn jak bedziesz mial pech i po zabawie. wplacasz kase w styczniu. w marcu jezeli byloby 100% co miesiac to masz 400 zl.w vkwietniu 800 w czerwcu 3200, sierpniu 128 tys, listopadzie 1,024 tys w grudniu 2 i pol milona pln. jest to mozliwe jesli nie zaliczysz mc przez pierwsze 2 tyg.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Nie rozumiem takiego teoretyzowania na temat przyszlych zyskow. Chcialbym zobaczyc jak ktos taki pozwala na drawdown 60% przy kapitale kilkuset tysiecy zloty... zwykla dziecinada.

Awatar użytkownika
Jack
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jack »

Postanowiłem zrobić mały eksperyment: depo 10 PLN, konto real, wynik w parę dni 879,2 %. Da się? Da.

http://images44.fotosik.pl/592/5909852bc061b710.jpg

http://images43.fotosik.pl/1731/b08094b9e9e570b3.jpg

http://images49.fotosik.pl/1796/7d6f1a3073386830.jpg

W przypadku funta dało się jeszcze więcej wycisnąć i wynik byłby jeszcze lepszy. Wiem, że zaraz zlecą się wrony oraz hejterzy i zacznie się rzucanie błotem, pieprzenie że w dłuższym czasie nie dałbym rady, że to fart itd. itd. W dupie to mam, chce tylko pokazać, że da się zarabiać. To moja ostatnia wypowiedź na tym forum z powodu jego żałosnego poziomu po zmianie właściciela. Co mądrzejszym radzę wyciągnąć wnioski a głupsi dalej teoretyzujcie przez xx stron, jedyne co mogę jeszcze doradzić osobom, które chcą zarabiać to zmienić forum i być cierpliwym. Amen

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

To oczywiste ze sie da... ale niestety o ograniczaniu ryzyka i regularnosci zyskow juz sie tutaj nie pisze. Teraz licza sie zlote strzaly po kilkaset % a konserwatywny zwrot ponizej 10% miesiecznie obarczony nie duzym ryzykiem jest dla wiekszosci haniebnym osiagnieciem... Takie promowanie kosmicznych zyskow jest czyms chorym i dziala tylko na szkode poczatkujacych graczy. Wystarczy spojrzec co sie dzieje w dziale DT.

vicki
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie problem w tym czy sie da , u bukmachera kilka razy trafiałem kursy > 200 czyli rr > 200 da sie ? jasne ze da sie i rr 200 trafić ,jesli odpowiednio zlewarujesz w stosunku do depo to masz tysiące % - bez żadnego problemu sie da , ale czy to moze być metoda na zarabianie? Zanim trafisz strzał kilka tysięcy % albo wogóle bardzo duże rr wiele wiele razy umoczysz i pytanie zostaje otwarte czy wogole jest sens sie bawić a takie złote strzały.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

ja nie bardzo rozumiem w czym macie problem...?
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

vicki
Stały bywalec
Stały bywalec

Jack pisze:Postanowiłem zrobić mały eksperyment: depo 10 PLN, konto real, wynik w parę dni 879,2 %. Da się? Da.
Jack , tylko to co pokazujesz jest bardziej teoria niz praktyką , jeśli ma to jakąkolwiek wartośc uzyteczną , zorganizuj istotną dla Ciebie kwote , gdzie utrata 50% bardzo zaboli - i powtórz to > 700% w kilka dni -da sie? :wink:

ODPOWIEDZ