Jaki realny zysk w przeciągu roku, zaczynając od 100 PLN ?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: Jaki realny zysk w przeciągu roku, zaczynając od 100 PLN

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

krystian74 pisze:No i właśnie tu się zaczyna jazda a udowodnij a pokaż system itd. 50% dziennie jest realne przy skalpowaniu, problem polega na skonfigurowaniu systemu i naszej psychice. Systemy są ogólnie dostępne a psychika no trudno albo ją masz albo nie masz. To wszystko z mojej strony. Życzę powodzenia.
50% dziennie powiadasz :)

W takim razie ubijmy interes:
Zainwestuje 1 zl w ten twoj super biznes a po 2 miesiacach upomne sie tylko o 3% zwrotu z calosciowego zysku z inwestycji.
Piszesz sie na to? :=)

...a jak wspominasz wizyte w Rosji?

vicki
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: vicki »

krystian74 pisze:W granicach 100.000 zł a 500.000zł w ciągu roku - inwestując codziennie na wykresie M1- M5 tzw: skalpowanie. Niezależnie od brokera. Praca 12-16 godzin dziennie przynosi efekty. Reasumując trzeba się temu poświęcić aby zarobić to jest Coś z Coś.
Teoretycznie to możliwe.

A jaka jest różnica między teorią a praktyką?
W teorii nie ma żadnej a w praktyce jest :wink:

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Jeżeli znamy trend na 30s, M1, M5, M15, itd to wygrywamy z rynkiem cała filozofia nic dodać, i nic ująć. Proste jak budowa cepa.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

W rzeczy samej. Teraz juz kiedy wszyscy zostali oswieceni nie pozostaje nic innego jak zamknac temat :)

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

ZielonaMgielka Rejestracja: czw 15-11-2012, 12:00 proste jak budowa cepa ale nie pisałeś w swoim pamiętniku o takowym podejściu do sprawy. Lepiej pisać o byle czym aby zaistnieć na forum to jest przecież modne i na topie. Jesteś gościu na topie tylko w czym? Chyba w pisaniu o byle czym. Chciałem trochę pokazać o wyznaczaniu trendu, ale po co skoro są tacy którzy wiedzą więcej. Jeszcze raz żegnam i wszystkie pytania proszę kierować do ZielonaMgielka jest obeznany w temacie i na wszelkie pytania zapewne odpowie z zakresu wyznaczania trendu i pochodnych różnych sytuacji związanych z (trendem, i trendem bocznym). Przepraszam ale moja rola na forum dobiegła końca. Skoro jest tyle chętnych do udzielania niewłaściwych odpowiedzi proszę ustępuję im miejsca. I życzę powodzenia w udzielaniu właściwych, i rzetelnych wypowiedzi.

-- Dodano: sob 16-02-2013, 1:43 --

Uchylę rąbka tajemnicy wykres M1
Ostatnio zmieniony 16 lut 2013, 01:22 przez krystian74, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

krystian74 pisze:ZielonaMgielka Rejestracja: czw 15-11-2012, 12:00 proste jak budowa cepa ale nie pisałeś w swoim pamiętniku o takowym podejściu do sprawy. Lepiej pisać o byle czym aby zaistnieć na forum to jest przecież modne i na topie. Jesteś gościu na topie tylko w czym? Chyba w pisaniu o byle czym. Chciałem trochę pokazać o wyznaczaniu trendu, ale po co skoro są tacy którzy wiedzą więcej. Jeszcze raz żegnam i wszystkie pytania proszę kierować do ZielonaMgielka jest obeznany w temacie i na wszelkie pytania zapewne odpowie z zakresu wyznaczania trendu i pochodnych różnych sytuacji związanych z (trendem, i trendem bocznym). Przepraszam ale moja rola na forum dobiegła końca. Skoro jest tyle chętnych do udzielania niewłaściwych odpowiedzi proszę ustępuję im miejsca. I życzę powodzenia w udzielaniu właściwych, i rzetelnych wypowiedzi.

Każdym indykator jest pochodną ceny. Po iluś miesiącach/latach człowiek dochodzi do wniosku, że wskaźniki są zbędne/opóźnione/niedziałające (niech każdy wybierze co mu pasuje).

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

:569:
krystian74 pisze:ZielonaMgielka Rejestracja: czw 15-11-2012, 12:00 proste jak budowa cepa ale nie pisałeś w swoim pamiętniku o takowym podejściu do sprawy. Lepiej pisać o byle czym aby zaistnieć na forum to jest przecież modne i na topie. Jesteś gościu na topie tylko w czym? Chyba w pisaniu o byle czym. Chciałem trochę pokazać o wyznaczaniu trendu, ale po co skoro są tacy którzy wiedzą więcej. Jeszcze raz żegnam i wszystkie pytania proszę kierować do ZielonaMgielka jest obeznany w temacie i na wszelkie pytania zapewne odpowie z zakresu wyznaczania trendu i pochodnych różnych sytuacji związanych z (trendem, i trendem bocznym). Przepraszam ale moja rola na forum dobiegła końca. Skoro jest tyle chętnych do udzielania niewłaściwych odpowiedzi proszę ustępuję im miejsca. I życzę powodzenia w udzielaniu właściwych, i rzetelnych wypowiedzi.

-- Dodano: sob 16-02-2013, 2:30 --
krystian74 pisze::569:
krystian74 pisze::569:

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Krystian74 Zejdź na ziemię Zielona Mgiełka to nowy nick Greenhaz'a i ma on wiedzę, której ty nie zdobędziesz za 10 lat, niedawno miałeś problem z liczeniem pipsów to może także z kwotami coś ci się pomyliło, jeśli myślisz że na ff czy innym forum ktoś opiszę ci całą strategię to się grubo mylisz. Poczytaj dziennik Zielonej Mgiełki wyciągaj wnioski może się czegoś nauczysz, ale z tym podejściem nie wróżę sukcesu.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zealot »

Krystian: twoja racja jest najtwojsza i nikomu nie wolno pisnac slowem, co? Skoro masz tyle do powiedzenia, to czemu wywijasz sie plecami i uciekasz z dyskusji kiedy tylko zaczepili cie o argumenty.

100-500 tys ze 100 zl na M1? Bardzo to ciekawe.. trendy wyznaczasz na 30 s i M1? Wybacz kolego, ale chyba postradales rozum. W jaki niby sposob na M1 ma byc widoczny jakikolwiek trend? Do tego musialbys zroumiec skad biora sie trendy i co je ksztaltuje. Wtedy moze przestaniesz opowiadac glupoty... :roll:
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

venom inside you

Nieprzeczytany post autor: venom inside you »

zealot pisze:W jaki niby sposob na M1 ma byc widoczny jakikolwiek trend? Do tego musialbys zroumiec skad biora sie trendy i co je ksztaltuje. Wtedy moze przestaniesz opowiadac glupoty... :roll:
no mi sie wydawało że rozumiem zasady ruchu ceny których mnie nauczyno, skąd sie bierze trend, i czym jest trend. Myslałem że rozumiem to na tyle by wiedzieć że wszystko jest skala czasu która sobie zakładamy, tak że trend może trwać setne sekundy jak i długie lata. że to nie sam zakres ruchu, a ruch w danym czasie. Wykres m1 nie różni się dla mnie niczym od w1 te słupki wyglądają tak samo, tyle że horyzont mniejszy. Ale może dlatego przerąbałem jedno depo, zdradz mi interwał na którym są widoczne trendy, bo mam ochote wrócić do tego zajęcia.

popyt/podaż. 100 sprzedaje po 1.00, 100 kupuje po 1.00, wykupili i chcą wiecej, są skorzy zapłacić już drożej, więc kupują wszystkie możliwe po 1.01 których sprzedaje 50 wykupili i chcą dalej więc biorą po 1.02 no i tak nam cena rośnie bądz spada.

co byś widział gdybym nie opisał załączników ?

a co do pytania Cyb, to się nie umiem określić bo jeszcze nic nie zarobiłem :oops: , no ale realne zyski ida w parze z realnym ryzykiem. Jak ktoś jest świadomy wariat wykreci ile się da, jak ktoś nie wie co robi to nic nie zarobi. A jak ktoś jest tylko świadomy wykreci ale sporo mniej, bo mniej ryzykuje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ