zealot pisze:W jaki niby sposob na M1 ma byc widoczny jakikolwiek trend? Do tego musialbys zroumiec skad biora sie trendy i co je ksztaltuje. Wtedy moze przestaniesz opowiadac glupoty...

no mi sie wydawało że rozumiem zasady ruchu ceny których mnie nauczyno, skąd sie bierze trend, i czym jest trend. Myslałem że rozumiem to na tyle by wiedzieć że wszystko jest skala czasu która sobie zakładamy, tak że trend może trwać setne sekundy jak i długie lata. że to nie sam zakres ruchu, a ruch w danym czasie. Wykres m1 nie różni się dla mnie niczym od w1 te słupki wyglądają tak samo, tyle że horyzont mniejszy. Ale może dlatego przerąbałem jedno depo, zdradz mi interwał na którym są widoczne trendy, bo mam ochote wrócić do tego zajęcia.
popyt/podaż. 100 sprzedaje po 1.00, 100 kupuje po 1.00, wykupili i chcą wiecej, są skorzy zapłacić już drożej, więc kupują wszystkie możliwe po 1.01 których sprzedaje 50 wykupili i chcą dalej więc biorą po 1.02 no i tak nam cena rośnie bądz spada.
co byś widział gdybym nie opisał załączników ?
a co do pytania Cyb, to się nie umiem określić bo jeszcze nic nie zarobiłem

, no ale realne zyski ida w parze z realnym ryzykiem. Jak ktoś jest świadomy wariat wykreci ile się da, jak ktoś nie wie co robi to nic nie zarobi. A jak ktoś jest tylko świadomy wykreci ale sporo mniej, bo mniej ryzykuje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.