Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
PipBoy
Gaduła
Gaduła

Re: Złoty graal

Nieprzeczytany post autor: PipBoy »

Cześć Midas,

Ogólnie popatrz sobie jak chodzą szeroko pojęte pary EUR/XXX, wydaje mi się, że mogą Ci podpasować np. EURCAD miewa chyba w miarę rozsądne spready ale to wiadomo, sam już ocenisz, także EURCHF (bo już się obudziło raczej). Ponadto wielkim nieobecnym na Twojej liście wydaje mi się NZDUSD i chyba mieści się to w Twoich kryteriach tzn. niezła płynność, niskie koszty transakcyjne etc.

Pzdr

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Ludzie uczą się na błędach, a mądrzy ludzie uczą się na błędach innych...
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Dawno nic nie wrzucałem, zaraz mój dziennik na drugą stronę spadnie :P

Wczoraj coś koło +30 łącznie.

Skopiowane z dziennika Kuguara:

"Ja dziś geja zebrałem, niestety źle poprowadzona pozycja.

Połowa powinna być zamknięta po pinie od niebieskiego SR'a a druga zostawiona do TP, ale z samego wejścia jestem bardzo zadowolony :)"

To się tyczy wczorajszego dnia.

Dziś za to jak na razie +13 i przerwa do 14;30. Opis tym razem na screenie.

Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

-2 p z L'ki na geju, wyszedłem z ręki, bo zamiast reakcji w górę był powolny malutki spadek i w momencie przebicia lt poszli a ja wyszedłem sekundę wcześniej.

Chyba już nic dzisiaj nie będę grał, ale zobaczymy, może coś ułożą.

edit. No i zagrałem i wyszedł dzień na -9...

edit2. A jeszcze urwałem 5 pipsów, więc dzień na około -4 (dokładnie to mi się nie chce liczyć).

W sumie dzisiaj nie powinno być tego pierwszego zagrania (post wyżej widoczne) no i jednego shorta zagrałem eksperymantalnie (chyba zrobię drugie konto demo, żeby testować różne zagrania a tutaj będę grał tylko takie jak zwykle).

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

Ja dzisiaj 30p bo niestety nie miałem czasu a był naprawde fajny dzień;/
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Oj był ładny, chociaż jakbym miał +30 to bym nie narzekał :D

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Siema,

Dzisiaj niestety mam kaca i wstałem dopiero o 11;30, więc i tak dobrze, że coś złapałem - usiadłem do kompa i akurat był setup :)

L na ejku na SR + pin h1 + podwójne dno m5 1/2 +20 - strasznie słabo to zamknąłem, druga +4, druga pozycja L na ejku (dołożone w kierunku) z braku siły i zachowania ceny close -3.

Łącznie +9p jak na razie i przerwa do 14;30

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Oj głupio mi przed samym sobą. Dzisiaj zagrałem łącznie 6 wejść, z czego 4 były w przeciągu 10 minut pod wpływem jakiś burzliwych emocji, w ogóle nie wiem co we mnie wstąpiło. Nagle mi się w głowie coś przestawiło, że złapię wszystkie pipsy, i że to demo nic nie warte i narobiłem głupot. Nie wiem czemu tak się stało, nie było to spowodowane tym, że siedziałem długo przed wykresem na pewno, bo stało się to chwile po tym jak wróciłem z przerwy 2 godzinnej... Tak czy inaczej liczę, że więcej takich rzeczy nie będzie. Nawet nie mam zamiaru wrzucać tych wejść, bo po prostu wiem co było nie tak, a nie ma co żeby ktoś przyzwyczajał oczu do takiego gówna.

Tak poza tym kryzysem o 14;30 to +9 z ejka a teraz nie dawno +25 z geja. Ogólnie te 2 pozycji powinny być zagrane i nic więcej, a tak to jestem na 0.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Trójkąt na h1 na kablu, obstawiam wybicie dołem, bo wyższy interwał jak dla mnie jest ułożony na dalsze spadki. Nie zmienia to jednak faktu, że jak na razie od kabla trzymam się zdala, miałem nadzieję, że zamkną fajnie zeszły tydzień i będzie jazda do góry i będzie można longi rozgrywać, no ale widocznie dalsze spadki będą grane.

Swoją drogą łapał ktoś ejka albo geja na podwójny szczyt? Tam gdzie ja zamknąłem geja to spoko setup był na shorta, ja tego nie zagrywałem, bo akurat siadłem do kompa + i tak już nie moja godzina.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Wszędzie dzisiaj z rana ładne setupy (ejek, gej, edek) a mnie nie było.. :(

Może coś się później znajdzie po danych, bo teraz to już wątpię.

ODPOWIEDZ