Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: ArmadaMarkets »

Gdyby warunki były takie same, nie byłoby różnicy w kontach. Zawsze pisaliśmy, że na exchange prowizja wychodzi ciut niższa. Prowizja na exchange też nie zawsze jest równa 0,4 pipsa zależy to od waluty bazowej symbolu.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

nieodmiennie irytuje mnie jedna kwestia, a mianowicie po tym, jak macie jakieś przerwy na łączach, licznik świeczek ulega zmianie, np o 5 minut, co mocno zaniża moje poczucie komfortu:)
jak się tego pozbyć samemu, chyba, że jestem zdany na Waszą interwencję?

ps. co do zwrotu wszystkich kosztów za przelew, istnieje pewna nieścisłość w tym stwierdzeniu. np. jeśli dokonujemy zasilenia konta w placówce Nordea bank, który to jest bankiem rzadko spotykanym, to opłata pobierana przy tej okazji przez ów bank (w mojej interpretacji uznana jako koszt przelewu) nie jest przez Armadę akceptowana jako ów koszt;

przydałoby się również, by przelew kartą nie przechodził przez Skrilla, bo to również może odbić się niemiłą czkawką przy próbie przelewu; są bardziej cywilizowane sposoby dokonywania takich operacji, które nie sprawiają wrażenia, że ma się do czynienia z niezupełnie profesjonalną firmą

tu się przy okazji zapytam, czy ktoś już wypłacał środki i czy były z tym jakieś problemy?
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

To o czym Pan mówi to zapewne przerwa w godzinach 22.00-22.05 czasu serwera. Jest to przerwa planowana, opisana na naszej stronie.

Sprawa pokrywania opłat - tłumaczyliśmy już Panu mailowo jakie opłaty pokrywamy. Wpłata w kasie banku to nie przelew. Równie dobrze mógł Pan powiedzieć, że oczekuje od nas kosztu zwrotu pieniędzy za benzynę za dojazd do banku, bo to przecież też był Pana koszt, prawda?

Również, szukamy nowego operatora płatności kartami kredytowymi/debetowymi. Kontaktowaliśmy się już z paroma polskimi operatorami, lecz wszyscy byli chętni współpracować tylko z firmami z Polski. Jeśli ktoś zna dobrego operatora, prosimy o podanie nazwy, na pewno skontaktujemy się z nimi. Nie mam natomiast najmniejszego pojęcia dlaczego mówi Pan, że korzystanie z Moneybookers powoduje, że wyglądamy nieprofesjonalnie.

Na ostatnie pytanie niech wypowiedzą się sami Klienci.

Awatar użytkownika
Patyk89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Patyk89 »

Witam. Nie mogę się doszukać na państwa stronie specyfikacji instrumentów. Tzn, gdzie byłyby wypisane spready, potrzebny margin zabezpieczający, wartość pipsa dla 1 lota.
Obrazek

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Spready są rynkowe, tak więc nie ma specyfikacji.
Co do reszty : http://www.armadamarkets.pl/dostepne-instrumenty/

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

zastapmnie pisze: tu się przy okazji zapytam, czy ktoś już wypłacał środki i czy były z tym jakieś problemy?
Ja, nie było problemów.
Bedzie dobrze, luz......
=================

radasss
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: radasss »

Akhh piszesz, że jak masz zlecenie bay limit za pośrednictwem LMAX to wejdzie w punkt. Napisz proszę jak to u nich jest ze zleceniami bay stop, sell stop; czy można ustawić jakiś poślizg ?

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

ArmadaMarkets pisze:To o czym Pan mówi to zapewne przerwa w godzinach 22.00-22.05 czasu serwera. Jest to przerwa planowana, opisana na naszej stronie.
Cieszę się, że codzienna 5-minutowa przerwa w działaniu platformy z racji tego, że jest zapowiadana, nie stanowi dla Pana problemu. Problem w tym, że jej efektem jest zaburzenie czasowe na wykresie, które uniemożliwia właściwie określenie strategii gry na obserwowanych intrumentach, a to z tego powodu, że - jak teraz właśnie - nie mogę ustalić, w jaki sposób zamknęła się godzinowa świeczka (np. na edku - czy była spadająca gwiazda, czy może coś innego?), gdyż zamiast o 23:00, wykres zamyka mi się o 23:05.
Byłbym rad, skoro owa przerwa jest nieunikniona, by jej efekty niekorzystne były niwelowane od razu, a nie po kilku godzinach.
ArmadaMarkets pisze: Sprawa pokrywania opłat - tłumaczyliśmy już Panu mailowo jakie opłaty pokrywamy. Wpłata w kasie banku to nie przelew. Równie dobrze mógł Pan powiedzieć, że oczekuje od nas kosztu zwrotu pieniędzy za benzynę za dojazd do banku, bo to przecież też był Pana koszt, prawda?
Zastosował Pan daleko idące i nie uprawnione porównanie. Może więc wyłuszczę motywy skorzystania z opcji zasilenia konta w placówce Nordea bank. Wpierw próbowałem to uczynić przez Skrilla za pośrednictwem Waszej strony. A że miałem tam wcześniej konto, Skrill podczas owego procesu podpiął pod siebie kartę, którą chciałem użyć do przelewu. Następnie podał komunikat, że ta karta jest podpięta pod moje konto w skrillu, co uniemożliwiło mi dokonanie bezpośredniego przelewu. Przelew zaś drogą naokoło (wpierw transfer pieniędzy do skrilla, potem do Was) kosztowałby 5 razy drożej niż przelew w placówce Nordea Bank.
Naturalnie pytałem Armadę, czy zwraca środki za transfer z konta bankowego na konto Skrill, ale Armada - ze zrozumiałych względów - nie chciała brać na siebie tego kosztu. Akurat do tego nie mam pretensji.
Stąd moja uwaga o małym profesjonaliźmie skrilla.

Nie będę już się rozdrabniał o tę kwotę, którą potrącił sobie Nordea bank. Nadmienię tylko, że macie konto w banku, którego placówki z czynnym stanowiskiem kasowym wymagają usilnych poszukiwań w mieście wielkości Wrocławia (w piątek!).
Cieszę się, że szukacie innego operatora niż skrill
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

W pierwszej kwestii - zwrócimy się do Prime z prośbą o zmienienie godzin otwarcia świeczek podczas tych dwóch godzin nocnych. Jak dostaniemy jakaś odpowiedź, damy znać na forum.

Co do wpłat:
1. Na Moneybookers środki można przelać bezpłatnie, zwykłym przelewem. Prowizja (1,9% z tego co pamiętam) pobierana jest tylko w momencie przelewania środków na MB poprzez Przelewy24 (tzw szybki przelew).
2. Skoro miał Pan konto MB z podpięta kartą kredytową, wystarczyło się na nie zalogować i zlecić wpłatę z tego konta. Być może można było też zalogować się na stare konto, odpiąć od niego kartę i zlecić wpłatę wtedy.
3. Depozyty gotówkowe stanowią u nas ułamek procenta wszelkich depozytów, wobec tego wybierając bank do obsługi naszej firmy w Polsce, była to jedna z ostatnich rzeczy na jaką zwracaliśmy uwagę. Nie sprawdzaliśmy też, ile jest placówek banków w każdym większym mieście w Polsce. W Łodzi i okolicach tych placówek jest 6 czy 7, także podobnie jak każdego innego banku. Zarzut, że musiał Pan szukać placówki uważam za dziwny.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Ale po co robic przelew na MB, skoro mozna zrobic przelew do Armady ? Szybciej i wygodniej.
No i po co leciec do kasy banku...

ODPOWIEDZ