Czy to normalne, że czasem SL realizuje się po cenie LEPSZEJ niż wpisana, a TP po GORSZEJ (0.1 pipsa) niż wpisana?
Ja miałem dzisiaj obie sytuacje. O ile do pierwszej nie mam żalu, o tyle druga jest zaskakująca. Przecież TP to zlecenie typu Limit, a limit to limit, albo taka cena jest i się realizuje zlecenie albo nie ma i zlecenie dalej jest oczekujące. I nie chodzi mi tutaj o pieniądze, bo to groszowe sprawy, ale o sam fakt.
Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Oczywiście że do pierwszej nie masz żalu hehe .psV pisze:Czy to normalne, że czasem SL realizuje się po cenie LEPSZEJ niż wpisana, a TP po GORSZEJ (0.1 pipsa) niż wpisana?
Ja miałem dzisiaj obie sytuacje. O ile do pierwszej nie mam żalu, o tyle druga jest zaskakująca. Przecież TP to zlecenie typu Limit, a limit to limit, albo taka cena jest i się realizuje zlecenie albo nie ma i zlecenie dalej jest oczekujące. I nie chodzi mi tutaj o pieniądze, bo to groszowe sprawy, ale o sam fakt.
Nie masz racji
po 1) w przypadku brokerów stp/ecn nie ma czegoś takiego jak gwarantowany stop loss ( z wiadomych zględów)
po 2) limit ? Limit to on może jest u Ciebie w głowie mentalnie, bo jest przechowywany na serwerze u brokera. Jak cena "wchodzi" to leci market order..
dominik88, zlecenie TP nie jest zleceniem typu stop tylko limit!
Zlecenie typu stop może, ale nie musi być zrealizowane po gorszej cenie.
Zlecenie typu limit może, ale nie musi być zrealizowane po lepszej cenie.
Odstępstwa od tego to dla mnie anomalie.
PSV na giełdzie, albo w LMAX. Natomiast u brokerów FX, ECN czy STP zlecenia te działają tak samo. Sygnał o realizacjipsV pisze:dominik88, zlecenie TP nie jest zleceniem typu stop tylko limit!

Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
No popatrz, a ja głupi myślałem że grając u Armady mam warunki handlu takie jak na czystym LMAXie. Na co dzień rzadko używam TP, tylko zamykam na TS więc nie zauważyłem tego wcześniej.Akhh pisze:PSV na giełdzie, albo w LMAX.
Czyli twierdzisz, że LMAX pomimo większej prowizji oferuje mniejsze poślizgi niż Armada? A jeśli tak sądzisz, to dlatego że Ci się wydaje czy w jakiś sposób sprawdziłeś?
LMAX to inny typ brokera.psV pisze:No popatrz, a ja głupi myślałem że grając u Armady mam warunki handlu takie jak na czystym LMAXie. Na co dzień rzadko używam TP, tylko zamykam na TS więc nie zauważyłem tego wcześniej.Akhh pisze:PSV na giełdzie, albo w LMAX.
Czyli twierdzisz, że LMAX pomimo większej prowizji oferuje mniejsze poślizgi niż Armada? A jeśli tak sądzisz, to dlatego że Ci się wydaje czy w jakiś sposób sprawdziłeś?
To MTF.
W skrócie działa na zasadzie giełdy. Czyli zlecenia z ich platformy i uczestników rynku trafiają do nich. Tam są realizowane. Czyli jeśli masz zlecenie buy limit za ich pośrednictwem to zostanie ono zrealizowane w punkt. Jeśli będzie za pośrednictwem MT4 przejdzie przez mostek czyli zachowa się tak jak w przypadku brokerów ECN czy STP. Z tą różnicą, że LP może odrzucić realizację, LMAX przyjmie po 1 najlepszej cenie.
W skrócie. Bo z LP, bankami to temat rzeka. Kiedyś być może zaproszę osobę siedzącą "wewnątrz" i przedstawi to wszystko na jakimś Webinary.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
psV wyszukaj moje posty w tym temacie...
Jest lipa, tak samo jak w aliorze. Stop i limit to masz na giełdzie, tutaj jest meksyk i wszystko wchodzi jako rynkowe
Jest lipa, tak samo jak w aliorze. Stop i limit to masz na giełdzie, tutaj jest meksyk i wszystko wchodzi jako rynkowe
Success lies on the far side of failure
Mam już jeden rachunek real w Armadzie. Czy mogę w ramach tej samej umowy otworzyć kolejne konto ?
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
Tak, prosimy po prostu wypełnić jeszcze raz formularz rejestracji konta i w polu skąd o nas wiesz wpisać nr pierwszego konta.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!
Armada
Wielokrotnie w tym wątku padało stwierdzenie, że konta exchange i classic są takie same, różnią się tylko sposobem naliczania prowizji. A różnią się również wielkością prowizji: exchange ma 0,4 pipsa a classic 0,6 pipsa. To daje 0,2 pipsa różnicy. Niewiele ale zawsze więc proszę nie pisać że na obu rodzajach kont warunki handlu są takie same.
Wielokrotnie w tym wątku padało stwierdzenie, że konta exchange i classic są takie same, różnią się tylko sposobem naliczania prowizji. A różnią się również wielkością prowizji: exchange ma 0,4 pipsa a classic 0,6 pipsa. To daje 0,2 pipsa różnicy. Niewiele ale zawsze więc proszę nie pisać że na obu rodzajach kont warunki handlu są takie same.