BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

Fajna stronka., znacie może jakiś link, gdzie jest jeszcze więcej wykresów na jednej stronie?
Łatwiej było by odszukać ciekawe setup.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Dzisiaj aktualnie zakończony jeden trade. Trochę mnie to wkurza bo już kolejny raz jakiś PB z M15 mnie wywala z tradu to znaczy sam wychodzę :(
Muszę to jakoś rozgryźć, chodzi o to, że muszę bardziej obserwować czy taki PB ma znaczenie w sensie całopoglądowym, według mnie sytuacja była jasna i dojście przynajmniej do ZL z H1, jednak myślę zrobili Pb cofną do zrobionego BO i wejdę ponownie ale jak widać już chyba nie dadzą szansy.

Aktuanie siedzę jeszcze GBP/AUD na longa, strasznie ciekawa sytuacja i ciekawy bój się zapowiada

EDIT:
Właśnie by walnęło TP
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

GBP/AUD zakończony na małym plusie na kablu nieciekawie wygląda chociaż GBP/AUD jak dojdą do punktu wyjścia i zawrócą to jak najbardziej dlaej up dla mnie.
Ale ja o czym innym chce, nieźle wygląda USD/CAD, niedługo dojdą do miejsca o którym pisałem, według mnie jak zawrócą to spora szansa na longa, oczywiście najlepiej jakby dali sygnał na UP następnie zrobili FBO i pojechali do góry :)

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

czerwinek pisze:Dzisiaj aktualnie zakończony jeden trade. Trochę mnie to wkurza bo już kolejny raz jakiś PB z M15 mnie wywala z tradu to znaczy sam wychodzę :(
Muszę to jakoś rozgryźć, chodzi o to, że muszę bardziej obserwować czy taki PB ma znaczenie w sensie całopoglądowym, według mnie sytuacja była jasna i dojście przynajmniej do ZL z H1, jednak myślę zrobili Pb cofną do zrobionego BO i wejdę ponownie ale jak widać już chyba nie dadzą szansy.

Aktuanie siedzę jeszcze GBP/AUD na longa, strasznie ciekawa sytuacja i ciekawy bój się zapowiada

EDIT:
Właśnie by walnęło TP

Ja mam na to taki sposób, że jeśli pin występuje w powietrzu to w ogóle nie zwracam na niego uwagi. Cholernie często widziałem sytuacje, żę cena leci, robi pina np. 15 pipsów przed poziomem, chwilke mieli a potem lecą do poziomu i dopiero ewentualnie odbijają. Jak dla mnie pin ma znaczenie ale jeśli występuje na sr/zl.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Też muszę coś zrobić z tymi PB już kilka pomysłów mam wczoraj siedziałem a AUd/JPY i GBP/JPY i trzymałem dzielnie ale wyszedłem od 24 a jeszcze zrobili później łącznie ze 100 pipsów ale mniejsza z tym, ciekawie jest na USD/CAD wczoraj mnie zawiedli bo ruszyli UP od razu ale według mnie zarąbiśćie by było jakby dzisiaj cofnęli zrobili FBO i wtedy mogłaby być ostra jazda w górę ale mogę również nie cofnąć i iść up ale to już niestety beze mnie :(

Swoją drogą ładnie GBP/AUD ruszyło w nocy, tyle się czaiłem na mocne wybicie a w nocy taki myk zrobili chyba trza czasem jakieś limita postawić ale idealnie to zrobili powycinali tych z longów i ruszli znowu up, w sumie zawsze tak robią :)

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Najlepiej jakby się nałożyło FBO z LT na poziomie 9946 a wtedy to 150p (do szczytu) spokojnie powinniśmy polecieć albo i dalej na kontynuację. Z drugiej strony trzeba spojrzeć na w1, tam nie ciekawie zamknęli ostatni tydzień.

Pozdro

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Według mnie W nie jest brzydki tylko bardzo ładne, zrobili to co mieli czy wrócili po profit, jakbyś miał wickiem czy jakoś innie W1 to raczej nie byłoby szans wejścia, więc według mnie jest Ok, gdyby był engolfing to Ok sytuacja byłaby trudna, ale tutaj nie było engolfa więc jak dla mnie jest OK.
Ja i tak już na dzisiaj kończe albo bedzie na plusie albo na dużym plusie, no chyba, że ten USD/CAD da wejść.
Zawsze jak dam wejście na forum to nie osiąga mojego TP (to znaczy osiąga ale z reguły beze mnie :) ) no ale który to już raz pora przełamać złą passę :)

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

Bardzo ładnie zachował się EUR/AUD. Cel to okolice 1,3065.

Nałożyły się trzy linie ZL, więc można chyba ten przypadek zapisać jako najbardziej klasyczny z możliwych. Dla potomności ;)
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

też to widziałem ale na GBP/AUd się skusiłem bo mocniej chodził, niestety a może stety wyszedłem z kabla lubię jak szybkim ruchem idą tam gdzei chcę tutaj jakoś męczą mogą jeszce zrobić korektę jak zrobią na wejści USD to spróbuję wejść a narazie pas

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

usd/cad trochę przeczesałem wczoraj, dzisiaj lekki long już zakończony ogólnie znowu zabrakło chyba 2 pipsów dlatego ten long taki nie pewny najlepiej by było jakby zawrócili i dopiero up

ODPOWIEDZ