Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Re: Pogaduchy przy porannej kawie

Nieprzeczytany post autor: mryko »

259 pytanie zasadnicze, w którym momencie ta taniość się skończy 8)
Sky is the limit

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Zależy kto na co patrzy. Jak dla mnie nie zaczęliśmy nawet porządnie rozprawy z 1.37.
200 pip pullback po takim rajdzie wygląda po prostu śmiesznie.
Gdybym miał się zacząć martwić to chyba dopiero poniżej 1.347.

Ale gdybym usłyszał, że Niemcy mają problem z gospodarką, a w szczególności z eksportem to zacząłbym się martwić niezależnie od ceny.
Będzie trochę niemieckich raportów w czwartek i piątek...

Aha, ja wiem - dla mnie 100 pip w tę czy we wte niewiele znaczy. Co innego jak ktoś rozgrywa intraday.

Zaczęło się marudzenie że "złe Euro za drogie". I że Francja padnie, i Hiszpania i Włochy... przyroda nie lubi próżni :)
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

ktos wrzucil na forum ciekawy wsk, dosc wygodny, bo nie trzeba przeskakiwac po TF
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

a do którego folderu trzeba go wrzucić, że tak nieśmiało zapytam? indicators?
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

Nieoczekiwanie, albo i oczekiwanie, EurCHf opada nieomal równie dynamicznie jak edek, mimo, że gdy tamten rósł, frank też miał chwile słabości; natomiast dosć spokojne są usdchf i gbpchf, ten drugi przy wsparciu kabla, który miał swój dobry dzień, ale nie wiadomo, czy go tak zakończy

jeśli chodzi o eurchf, wydaje mi się, że możemy mieć do czynienia z czymś na kształt kanału, albo nawet flagi...
zabawne, bo przed tym ostry ruchem w dół na godzinowym dopatrywałem się próby wyrysowania ORGR-a...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

zastapmnie pisze:a do którego folderu trzeba go wrzucić, że tak nieśmiało zapytam? indicators?
przewaznie tutaj:

C:\Program Files (x86)\MetaTrader 4 \experts\indicators
DAYTRADER

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

DAYTRADER

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

SNB's Zurbruegg says cycle to turn, no negative rates , pożyjemy zobaczymy 8)
Sky is the limit

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Ładny dołek był do kupienia - zawadził nawet o mój próg niepokoju, dobrze że nie widziałem, zajęty byłem cały dzień ;-)
Za to limity odpaliły. Taki trałowiec, Mike kiedyś pokazywał....
Euro rockets to 1.3565 on MNI sources story
Written by Adam Button
February 5, 2013 at 16:13 GMT

MNI is reporting that the euro is still not strong enough to prompt monetary policy action, citing ECB sources. It could be interpreted as a signal the ECB won’t cut at the upcoming meeting.

They say the majority of at the ECB see little FX risk to econ recovery and that the stronger euro reflects renewed confidence.

They also see no exit soon from ECB’s non-standard policy measures.

Offers at the European high of 1.3568 have capped the move so far. More offers at 1.3580.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

garsc info, modern poliszu :)) W chinach poprawa, prawdopodobnie EU ma "dobrego wujka" w Azji, ktoremu jest na reke wysokie euro.

Indeks PMI, określający koniunkturę w sektorze usług Chin, wyniósł w styczniu 2013 roku 54,0 pkt. wobec 51,7 pkt. na koniec poprzedniego miesiąca - podano w wyliczeniach HSBC Holdings i Markit Economics.
To najmocniejszy wzrost od 4 miesięcy. Wskaźnik wyliczany jest na podstawie badania przeprowadzonego wśród ponad 400 firm. Wartość wskaźnika PMI powyżej 50 punktów oznacza ożywienie w sektorze.

Chińska Komisja Kontroli Papierów Wartościowych (CKKPW), czyli rządowy organ kontroli giełdy, zapowiada zniesienie wielu dotychczasowych ograniczeń dot. liczby i zakresu działania biur maklerskich.
CKKPW poinformował, że wszystkie licencjonowane biura maklerskie będą mogły swobodnie otwierać swoje oddziały i same zdecydują o dziedzinach i zakresie działania na rynku kapitałowym.
Komisja poddała również pod publiczną dyskusję projekt zmian dot. otwierania biur maklerskich. Do tej pory biura musiały uzyskać pozwolenie Komisji, aby rozpocząć działalność, teraz nie będą musiały.

Badania wskazują, że otwartość rynku EU jest wystarczającym motywem do zwiększania zaangażowania kapitału chińskiego, mimo że dla przedsiębiorców z Dalekiego Wschodu inwestycje w Europie są drogie i trudnodostępne z powodu różnic kulturowych i wysokich kosztów pracy, ale
Według raportu z badań przeprowadzonych przez Chińską Izbę Handlową, chińscy inwestorzy postrzegają kraje EU, jako mniej przyjazne obcemu kapitałowi niż Afryka, Środkowy Wschód i Ameryka Łacińska, ale bardziej przyjazne niż Ameryka Południowa i Południowo-Wschodnia Azja.
Zdaniem inwestorów chińskich, spośród wszystkich regionów świata najlepsze warunki dla obcego kapitału są w Afryce i pogląd ten podzielało 85 proc. badanych. Najniższe notowania miały Stany Zjednoczone; jedynie 22 proc. respondentów uważało, że są tam lepsze warunki dla inwestycji chińskich niż w Unii Europejskiej.
DAYTRADER

Zablokowany