Brokerzy, Analizy, Wywiady, Newsy - Serwis Comparic

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: Brokerzy, Analizy, Wywiady, Newsy - Serwis Comparic

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Comparic.pl w najbliższej przyszłości

Chciałem przedstawić plany rozwoju portalu w najbliższej przyszłości oraz prosić Was o uwagi, pomysły i komentarze.

Jutro pierwsza część obiecanego wywiadu z Henrykiem „FxLamerem” Woźniakiem. Będzie sporo o forum nawigatora, o początkach FX w Polsce, pierwszym wyzerowanym koncie…

W najbliższym czasie strona Comparic.pl ulegnie pewnej ewolucji:

Mocno zostanie rozbudowany dział Edukacji.

Pojawią się nowe działy. Na początek Strategie. Pierwsza część to będzie strategia H4/D1, którą będę prezentował osobiście.
Konto live, na którym będzie około 1000Euro zostanie podłączone do myfxbook – z pełnym podglądem otwartych transakcji, ich wielkości itp.
To eksperyment, obciążenie psychiczne też będzie spore, ale strategia jest dobra i jak to zwykle bywa wystarczy trzymać się zasad systemu, zarządzania kapitałem i jakoś to będzie.

Druga strategia to prezentacja Price Action w wykonaniu jednego ze światowych autorytetów w tej dziedzinie czyli Niala Fullera.
Po wielu rozmowach, ocenie portalu, jak również mojej osoby Nial zgodził się, żebym publikował jego pracę tłumaczoną na język polski.
Przede wszystkim będą to dziesiątki wartościowych artykułów o tradingu, psychologii, sposobach działania i podchodzenia do Forexu, jak również codzienne setupy Niala. Robi je w ulubionym dla siebie okresie czasowym, czyli tak nie docenianych u nas wykresach dziennych.

Nial jest z Australii, prezentuje setupy w nocy, także do porannej kawy będzie je już można przeczytać po polsku na Comparic.pl.

Oprócz tego do godziny 9:00 będzie ukazywać się Przegląd Poranny, w którym można przeczytać o najważniejszych wydarzeniach, które miały miejsce od zakończenia sesji w Europie, poranna analiza EUR/USD, komentarz do kalendarza makro i wydarzeń na dany dzień oraz analiza wybranej pary walutowej. Jeśli jeszcze coś chcielibyście między 7 a 9 rano przeczytać proszę piszcie na marcin.wenus@comparic.pl w miarę możliwości postaram się to włączyć.

Szykuję jeszcze niespodzianki związane ze znanymi postaciami polskiego świata Forex, ale o tym może w następny piątek. Jeśli wszystko uda się wprowadzić portal wzbogaci się o 2 ważne działy, które w Polsce praktycznie na żadnej stronie nie są obecne.

Oferta brokerów zostanie wzbogacona w najbliższym czasie o dwóch. Jednym z nich będzie broker będzie z ogromną ofertą kilkuset instrumentów.
Drugi to znany gracz na światowym rynku, mający właściciela Polaka, ale nie będący w ogóle obecny u nas. Z nim będzie wiązał się kolejny zapowiadany przeze mnie na starcie dział – czyli testowanie automatycznych sygnałów.

Bardzo proszę o uwagi, sugestie, życzenia. Wszystko brał pod uwagę i w miarę możliwości poprawiał i wprowadzał. Proszę o uwagi na marcin.wenus@comparic.pl

-- Dodano: sob 26-01-2013, 12:26 --

FxLamer – pierwsza część wywiadu z "guru" polskiego Price Action

Przedstawiam pierwszą część wywiadu z Henrykiem „FxLamer” Woźniakiem autorem e-booka Najlepsze systemy Forex – Price Action oraz właścicielem portalu szkoleniowego http://www.forextrader.pl/. Henryk jest na rynku od ponad 10 lat zajmując się tradingiem zawodowo. Przez kilka lat dzielił się swoimi spostrzeżeniami i systemem na forach, założył i prowadził najdłuższy wątek systemowy Naked Trading.

Tradycyjnie proszę o propozycje dalszych pytań do Henryka, osób z którymi chcielibyście przeczytać wywiad, czy też uwag dotyczących samego portalu: www.comparic.pl

Uwagi proszę wysyłać na: marcin.wenus@comparic.pl
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Średni wolumen dzienny grupy CLS wyniósł $4,6 biliona

Raport za grudzień został opublikowany bardzo późno przez CLS Bank, prawdopodobnie spowodowane było to końcem roku i audytem. Średni dzienny wolumen obniżył się o 8,3% z 965 462 transakcji do 885 203, jednak wolumen w dolarach spadł tylko o 0,2% i wyniósł $4,61 biliona.

Więcej: Comparic.pl

-- Dodano: wt 29-01-2013, 15:31 --

Konto real już podłączone do myfxbook. Eksperyment czas zacząć!

Zgodnie z obietnicą zaczynam pokazywać konto live z moim tradingiem strategią Ichimoku na H4/D1. Na razie technicznie jeszcze nowy wygląd strony nie jest gotowy, to wszystko w najbliższym czasie.

-- Dodano: śr 30-01-2013, 11:13 --

Opcje binarne coraz mocniej wchodzą na rynek

Bank De Binary broker opcji binarnych prostego sposobu handlu na rynku Forex, który przebojem zdobywa rynek, stara się o regulację w USA.

25 stycznia oficjalnie poinformowali, że rozpoczęli proces ubiegania się o licencję w USA, aby stać się oficjalną giełdą opcji binarnych w USA.

-- Dodano: czw 31-01-2013, 10:15 --

Tradingwheels – rewolucja w nauce tradingu!

Tradingwheels to program łączący grę na demo z tradingiem na koncie rzeczywistym. Program łączy oba konta tradera i kopiuje transakcje z demo na real.

Jednak żeby powoli budować doświadczenie tradera program oferuje różne stopnie odwzorowania transakcji. Początkujący, Średniozaawansowany, Zaawansowany i Ekspert. Wybierając pierwszą opcję wszystkie transakcje wykonywane są tylko na demo, kolejny poziom to 5% szansa, że transakcja zostanie wykonana na koncie real, poziom Zaawansowany to 25% szansy na uruchomienie transakcji na koncie live, a Ekspert 100%.

-- Dodano: sob 02-02-2013, 10:18 --

FxLamer – druga część wywiadu z „guru” polskiego Price Action

Przedstawiam drugą część wywiadu z Henrykiem „FxLamer” Woźniakiem autorem e-booka Najlepsze systemy Forex – Price Actionoraz właścicielem portalu szkoleniowego http://www.forextrader.pl/. Henryk jest na rynku od ponad 10 lat zajmując się tradingiem zawodowo. Przez kilka lat dzielił się swoimi spostrzeżeniami i systemem na forach, założył i prowadził najdłuższy wątek systemowy Naked Trading. Tutaj pierwsza część wywiadu: FxLamer wywiad część pierwsza.

-- Dodano: ndz 03-02-2013, 11:23 --

Podsumowanie stycznia w branży Forex

Styczeń był dobrym miesiącem dla brokerów forex. Kontynuacja trendu spadkowego na Jenie oraz decyzja dotycząca Franka szwajcarskiego z połowy miesiąca przyniosła tak potrzebną zmienność na rynki.

Więcej na: Comparic.pl
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.

Dobrze by było podać z kim masz zamiar zrobić kolejny wywiad, tak by można było jakieś pytania przygotować :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

To ja mam pytanie do drugiej części reklamy szkoleń Fxlamera jakim cudem można pisać o tym, że trzeba wiedzieć co powoduje ruchy na rynku i jednocześnie pisać o skupieniu się na "czystym" PA? przecież to jest sprzeczność, albo wiemy co powoduje ruchy ceny(fundamenty, eventy, aktualna polityka BC itd) albo tego nie wiemy i gramy "czyste" PA które jest tylko historycznym wyrażeniem tego co działo się w przeszłości. Bez aktualnej oceny sytuacji każdy setup PA będzie tylko zwykłym losowaniem, oczywiście starsi userzy forum to wiedzą, ale codziennie pojawiają się nowi więc warto by takie sprawy wyjaśniać. :wink: To takie pytanie odnośnie merytoryki co do drugiej części reklamy.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

brother pisze: jakim cudem można pisać
Ach, znów ta ohydna reklama szkoleń, wszędzie ją widzę, jak to boli. A jeszcze to PA......... ale hejtować warto, to takie męskie.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

fxlamer pisze:
brother pisze: jakim cudem można pisać
Ach, znów ta ohydna reklama szkoleń, wszędzie ją widzę, jak to boli. A jeszcze to PA......... ale hejtować warto, to takie męskie.
Twoja odpowiedź jest bardzo "merytoryczna", nie dziwię się bo co napisać jak się nie ma argumentów :? zadałem ci bardzo konkretne pytanie i może byś odpowiedział. Gdzieś się skarżyłeś, że musiałeś wołać kierownika bo Bigmac nie wyglądał jak na zdjęciu, a tu piszesz, że "czyste" PA pozwala zrozumieć co wpływa na rynek, trochę pokory kolego i szacunku dla innych.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Big Mac też nie pasi? Może poszukamy dziadka w Wermachcie?
Odpowiem bardzo chętnie na stronie gdzie został opublikowany wywiad ze mną, nie reklama szkoleń. Zanim zapytasz o "Czyste PA", postaraj się zrozumieć o co pytasz i sprawdź treść pytania, z niego wynika, że masz raczej mgliste pojęcie o temacie i nie przeczytałeś mojej wypowiedzi. Nigdzie nie napisałem, że czyste PA pozwala zrozumieć co wpływa na rynek, naprawdę martwi mnie brak czytania ze zrozumieniem wśród dzisiejszej młodzieży.
Z mojej strony EOT.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

fxlamer pisze:Big Mac też nie pasi? Może poszukamy dziadka w Wermachcie?
Odpowiem bardzo chętnie na stronie gdzie został opublikowany wywiad ze mną, nie reklama szkoleń. Zanim zapytasz o "Czyste PA", postaraj się zrozumieć o co pytasz i sprawdź treść pytania, z niego wynika, że masz raczej mgliste pojęcie o temacie i nie przeczytałeś mojej wypowiedzi. Nigdzie nie napisałem, że czyste PA pozwala zrozumieć co wpływa na rynek, naprawdę martwi mnie brak czytania ze zrozumieniem wśród dzisiejszej młodzieży.
Z mojej strony EOT.
Uciekasz od rzeczowej dyskusji, ale rozumiem każda pliszka swój ogonek chwali. Etap Price Action, że tak powiem mam dawno za sobą więc nie sugeruj "mglistego pojęcia " o temacie bo to są podstawy i nie ma za bardzo nad czym się rozwodzić. Chyba, że chcesz z PA zrobić jakiś filar skomplikowanej nauki którą zwyczajnie nie jest, dla nastolatków żądnych zrobienia miliona ze 100 zł ok, ale jak chcemy zająć się tym na poważnie to jednak trzeba co nie co wiedzieć o rynkach finansowych i mechanizmach tam panujących też. Dopóki ludzie są od tych realiów oderwani dopóty będą grać stupami Price Action i myśleć, że "grubasy" też wchodzą pod setup PA bo ktoś tak w internecie napisał.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nowy Equity Magazine z moim artykułem już jest. Zachęcam do czytania.

W nowym Equity Magazine ukazał się mój artykuł pod tytułem: Sytuacja na Jenie oraz jej wpływ na rynek Forex w USA. Pokazuję w nim perspektywy dalszego osłabiania Jena (analizy z zeszłego weekendu, gdzie wielu analityków głosiło koniec trendu).

Również troszkę o rynku Forex w USA, wpływie ruchów na Jenie na wolumen i rosnącą siłę lobbingową CME. Oraz obalenie mitu 95% traci na Forex (skąd to się w ogóle bierze?) czyli statystyka kont zarabiających w USA.

-- Dodano: śr 06-02-2013, 11:04 --

MQL5 od roku na rynku. Najdroższy oferowany robot kosztuje 30 000USD!

Minął rok odkąd MQL5 stało się dostępne na światowym rynku. To był rok ciężkiej pracy, podczas której podczas której serwis został rozwinięty w to co teraz jest dużej wielkości ofertą robotów oraz wskaźników to MetaTradera 5.

Cały artykuł: Link

-- Dodano: czw 07-02-2013, 19:09 --

BRE Smart Orders – rewelacyjne narzędzie od BRE Forex ECN

Jeśli myślicie, że przesadzam pisząc o tym, że narzędzie jest rewelacyjne, albo że to tylko reklama to tak nie jest. O ile część funkcji to nic nowego, to dodanie kilku nowych i połączenie ich w całość robi wrażenie.

Zacznę od tego co podoba mi się najbardziej:

Osoby z programistycznym zacięciem również powinny być zadowolone. DI BRE przygotował z przygotowanej przez DI BRE dla swoich klientów biblioteki BreLibrary. Rozszerza ona znacząco możliwości języka MQL4. Najciekawszym dodatkiem, wznoszącym pisanie strategii automatycznych na zupełnie nowy poziom, jest dostęp w czasie rzeczywistym do głębokości rynku. Daje to unikalną możliwość pisania własnych systemów transakcyjnych opartych na ofertach z rynku międzybankowego. Widoczna głębokości rynku to najlepsze oferty kupna i sprzedaży udostępnione DI BRE przez swoich dostawców płynności (ponad dziesięciu, w tym m.in. Bank of America, CommerzBank, Goldman Sachs, Nomura czy UBS). Z mniej „rewolucyjnych” funkcjonalności wymienić można animowane okno powiadomień spójne ze stylistyką BRe Smart Orders. Każda z nowych funkcji znajdujących się w bibliotece BreLibrary jest szczegółowo opisana w dostępnej dokumentacji.

Nomura – brawo BRE. Japoński rynek ma ogromną płynność jeśli chodzi o FX (większą niż USA) i to jeszcze w ważnych dla nas godzinach: do 9:00 przed starem Londynu, ale też w nocy co dla skalpujących robotów jest kluczowe.

Więcej: Link

-- Dodano: pt 08-02-2013, 18:41 --

Myfxbook wprowadza Copy Trading

Myfxbook uruchamia bardzo poważny projekt – copy trading. Jako, że portal ten od początku udostępnia statystyki tradingu, projekt taki ma sens i jest dość naturalnym posunięciem. Będzie to projekt zapewniający odpowiednie zarządzanie ryzykiem i zyski, a nie pogoń za generowaniem dużego obrotu i prowizji dla brokerów i IB.

-- Dodano: pn 11-02-2013, 9:04 --

Tygodniowe spojrzenie na rynki. Nial Fuller’s Price Action

Mam wielką przyjemność zaprezentować zgodnie z obietnicą pracę Niala Fullera, światowego autorytetu w dziedzinie tradingu na Forex za pomocą strategii Price Action. Wkrótce będzie cały dział w Strategiach poświęcony właśnie Nialowi. Najpierw przedstawiam jego setupy na ten tydzień. Analizy robione są na świecach dziennych.

Mam nadzieję, że się spodoba.

Strategia Niala jest kolejnym krokiem w rozwoju Comparic.pl Wkrótce pojawi się jeszcze jedna strategia (a może dwie) i codziennie rano będzie można przeczytać przynajmniej kilka analiz na dany dzień/tydzień z różnych skutecznych strategii.

-- Dodano: pn 11-02-2013, 16:50 --

Opcje Binarne. Co to takiego? Jak grać, gdzie i dlaczego?

Coraz popularniejsze stają się Opcje Binarne i branża coraz poważniej do nich podchodzi. Dlaczego? Skąd ich fenomen? Postaram się krótko to przedstawić:

Opcje Binarne co to takiego?

To w skrócie obstawienie czy dany instrument w danych okresie czasu wzrośnie czy spadnie. Może to być czas odległy o 60sekund! albo kilka dni.

Kiedy zarabiamy?

Kiedy cena przy wygasaniu opcji, czyli np. za minutę będzie niżej niż w momencie otwarcia (jeśli zakładaliśmy spadki), bądź wyżej (jeśli zakładaliśmy wzrosty). Proste.

Jak obstawiamy?

Podajemy kwotę, którą chcemy zaryzykować. Jeśli nie trafimy tracimy całość, jeśli trafimy zarabiamy od 70% do kilkuset razy więcej niż postawiliśmy (przy opcjach On Touch – o tym później).

Jakiej platformy używamy?

Nie musimy żadnej. Wszystko dostępne prosto ze strony. Kilka kliknięć myszą i wystarczy.

Więcej o wadach i zaletach, oraz o plusach dla tradera na: Comparic.pl
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Niespodzianki w styczniu wśród brokerów. EBS wraca na 1 miejsce po publikacji wyników przez Thomson Reutes i FXall.

Thomson Reuters i FXall opublikowały raport za styczeń.

Obrót na platformie Thomson Reuters FX Matching wyniósł 126 miliardów Dolarów i był wyższy o 24% niż w grudniu, kiedy wyniósł 102 miliardy . W ostatnio przejętym przez Thomson Reuters FXall wolumen wzrósł miesiąc do miesiąca o 9% z 100 miliardów do 109 miliardów dziennie. To był rekordowy wolumen FXall.

Więcej na: Comparic.pl
Od Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ