Brokerzy, Analizy, Wywiady, Newsy - Serwis Comparic
Re: Brokerzy, Analizy, Wywiady, Newsy - Serwis Comparic
Thomson Reuters oraz FXall podają wyniki obrotu za luty 2013
Thomson Reuters opublikował swoje obroty za luty oraz ostatnio przejętego FXall.
Podczas tego miesiąca średni obrót w Thomson Reuters wyniosły 173 miliardów dolarów dziennie i był o 8,7% wyższy niż 126 miliardów w styczniu. FXall zanotował rekordowy obrót $110 miliardów dziennie, podczas gdy w styczniu było to $109 miliardów.
Jak ma się to do wyników np CME: LINK
Thomson Reuters opublikował swoje obroty za luty oraz ostatnio przejętego FXall.
Podczas tego miesiąca średni obrót w Thomson Reuters wyniosły 173 miliardów dolarów dziennie i był o 8,7% wyższy niż 126 miliardów w styczniu. FXall zanotował rekordowy obrót $110 miliardów dziennie, podczas gdy w styczniu było to $109 miliardów.
Jak ma się to do wyników np CME: LINK
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
hmmm.. (173 - 126)/126 = 37,3 %Akhh pisze:Podczas tego miesiąca średni obrót w Thomson Reuters wyniosły 173 miliardów dolarów dziennie i był o 8,7% wyższy niż 126 miliardów w styczniu.

Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nial Fuller’s Price Action – tygodniowe spojrzenie na rynki 11 marca – 15 marca 2013.
Nial Fuller to zawodowy trader z Australii, który uważany jest za światowy autorytet w sprawach tradingu Price Action na Forexie. Jego strona oraz materiały edukacyjne są źródłem do nauki dla wszystkich chcących poznać wszystkie aspekty tradingu na rynku Forex za pomocą Price Action Trading
Przedstawiam tygodniowe spojrzenie na rynki według Niala Fullera: Link
-- Dodano: pt 15-03-2013, 10:41 --
Nowy partner Comparic.pl – Forex University
Miło mi poinformować, że Comparic.pl nawiązał współpracę z Forex University
Forex-University powstał po to, by kompleksowo przygotować inwestorów do profesjonalnego handlu na rynku walutowym. Ten nowy projekt edukacyjny stawia przede wszystkim na wiarygodny przekaz, zamiast taniego marketingu i promowania rynku jako „prostej drogi do niezależności finansowej”.
Osoby zaangażowane w Forex-University jak również sam pomysł gwarantują rzetelne podejście do tematu, poprzez postawienie na te same wartości, którymi kieruje się Comparic.pl: edukację, odpowiedzialne zarządzanie kapitałem i spokojny, zyskowny trading. Zespołowi zależy na tym, aby polscy inwestorzy przestali postrzegać Forex przez pryzmat rynku dużego ryzyka, na rzecz ciekawej alternatywy do lokowania własnych środków.
Dzięki współpracy ukażą się wywiady z wartościowymi traderami, jak również czytelnicy Comparic.pl będą mieli okazję zapoznać się z kilkoma ciekawymi artykułami.
Dodatkowo na hasło Comparic.pl 5% zniżki na szkolenie profesjonalny Forex Trader
Już 21 marca darmowe 3 godzinne webinary: Trading po pracy. Będzie to 1 z 4 części co gwarantuje poważne podejście do tematu w 12 godzin wykładów.
Nial Fuller to zawodowy trader z Australii, który uważany jest za światowy autorytet w sprawach tradingu Price Action na Forexie. Jego strona oraz materiały edukacyjne są źródłem do nauki dla wszystkich chcących poznać wszystkie aspekty tradingu na rynku Forex za pomocą Price Action Trading
Przedstawiam tygodniowe spojrzenie na rynki według Niala Fullera: Link
-- Dodano: pt 15-03-2013, 10:41 --
Nowy partner Comparic.pl – Forex University
Miło mi poinformować, że Comparic.pl nawiązał współpracę z Forex University
Forex-University powstał po to, by kompleksowo przygotować inwestorów do profesjonalnego handlu na rynku walutowym. Ten nowy projekt edukacyjny stawia przede wszystkim na wiarygodny przekaz, zamiast taniego marketingu i promowania rynku jako „prostej drogi do niezależności finansowej”.
Osoby zaangażowane w Forex-University jak również sam pomysł gwarantują rzetelne podejście do tematu, poprzez postawienie na te same wartości, którymi kieruje się Comparic.pl: edukację, odpowiedzialne zarządzanie kapitałem i spokojny, zyskowny trading. Zespołowi zależy na tym, aby polscy inwestorzy przestali postrzegać Forex przez pryzmat rynku dużego ryzyka, na rzecz ciekawej alternatywy do lokowania własnych środków.
Dzięki współpracy ukażą się wywiady z wartościowymi traderami, jak również czytelnicy Comparic.pl będą mieli okazję zapoznać się z kilkoma ciekawymi artykułami.
Dodatkowo na hasło Comparic.pl 5% zniżki na szkolenie profesjonalny Forex Trader
Już 21 marca darmowe 3 godzinne webinary: Trading po pracy. Będzie to 1 z 4 części co gwarantuje poważne podejście do tematu w 12 godzin wykładów.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Akhh nie ma co odwaliłeś kawał dobrej roboty. Twoja strona jest jedyną tego typu która nie poszła w niepamięć, zaglądam do dnia dzisiejszego
Na początku lutego napisałem do admina o pochwałę, niestety bez odzewu do tej pory

Na początku lutego napisałem do admina o pochwałę, niestety bez odzewu do tej pory
Nic tak człowieka nie motywuje do nauki, jak bycie bankrutem.
Raikart pisze:Akhh nie ma co odwaliłeś kawał dobrej roboty. Twoja strona jest jedyną tego typu która nie poszła w niepamięć, zaglądam do dnia dzisiejszego![]()
Dzięki. Mam nadzieję, że jest w miarę interesująco. Będę starał się, żeby było lepiej bo zdaję sobie sprawę ile jeszcze brakuje natomiast mam pomoc od kilku naprawdę kompetentnych osób za co im dziękuję i powinno być coraz lepiej.
Miło też byłoby gdybyście pisali co Was interesuje, o czym chcielibyście czytać, jakie narzędzia przydałyby się etc. Wszystko będę starał się wprowadzać i stworzyć namiastkę kompletnego portalu o Forexie (chociaż oczywiście to jest trudne i potrzeba byłoby na to ogromnych środków), ale stopniowo co się da postaram się wprowadzać.
Pomysłów jeszcze trochę mam

-- Dodano: sob 16-03-2013, 17:01 --
Mark Minervini – wywiad z legendą Wall Street.
Forex Broker Comparic
Mark Minervini trading zaczął w 1983 roku. Od początku odnosił duże sukcesy powiększając swój majątek co roku. Przez 10 lat stał się na tyle znany, że założył firmę zajmującą się badaniem rynków: Quantech Research Group Inc. Od tamtej pory jego analizy za pomocą Specyfic Entry Point Analysis – SEPA są dostępne za miesięczną opłatą. Klienci płacą nawet 10 000 Dolarów miesięcznie za rekomendacje, wśród jego klientów są największe nazwiska z Wall Street.
http://comparic.pl/listings/mark-minerv ... ll-street/
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Akhh gratuluje współpracy z forex-university
.
I tak trzymaj

I tak trzymaj

Dziękuję bardzo. Wkrótce dzięki temu bardzo ciekawy wywiad. Z doświadczoną osobą z Polski obracającą większymi sumami pieniędzy. Wywiad również będzie dedykowany osobom bardziej doświadczonym osiągającym sukcesy na rynku od dłuższego czasu i zastanawiającymi się co można więcej z tym zrobić.GIGNFR78 pisze:Akhh gratuluje współpracy z forex-university.
I tak trzymaj![]()
A na razie:
Nial Fuller’s Price Action – tygodniowe spojrzenie na rynki 18 marca – 22 marca 2013.
Przedstawiam tygodniowe spojrzenie na rynki według Niala Fullera.
Nial Fuller to zawodowy trader z Australii, który uważany jest za światowy autorytet w sprawach tradingu Price Action na Forexie. Jego strona oraz materiały edukacyjne są źródłem do nauki dla wszystkich chcących poznać wszystkie aspekty tradingu na rynku Forex za pomocą Price Action Trading.
http://comparic.pl/listings/nial-fuller ... arca-2013/
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Jestem ciekaw. Z Panem Mariuszem Potaczałą?
Nie mogę jeszcze powiedzieć, nie chcę zapeszaćGIGNFR78 pisze:Jestem ciekaw. Z Panem Mariuszem Potaczałą?

Tym czasem news:
Autochartis wprowadza „Our Favorites” – serwis z alarmami tradingowymi.
Dostawca technologii do automatycznej analizy technicznej Autochartist ogłosił uruchomienie „Our Favorits” (Ulubione).
http://comparic.pl/listings/autochartis ... dingowymi/
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Czekam bardziej ciekawy.