Brokerzy, Analizy, Wywiady, Newsy - Serwis Comparic

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: Brokerzy, Analizy, Wywiady, Newsy - Serwis Comparic

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Cyb pisze:Nie no proszę Cię, nie pisz chociaż że wersja PL to najistotniejsza zmiana...
Dla nas chyba to istotna sprawa? ;) I tak napisałem.

Natomiast obiektywnie to raczej nie jest najważniejsze.

Świat tradingu się zmienia.Mobil i Social to mocne trendy. Nie rozumiem ich do końca, ale staram się.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

No według mnie w skali istotności ma 1 punkt na 10...

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Łukasz Fijołek – druga część wywiadu

Zapraszam na drugą część wywiadu z Łukaszem.

Za tydzień pierwsza część wywiadu z Henrykiem „FxLamer” Woźniakiem. Za dwa tygodnie mam nadzieję niespodzianka i ktoś, kto już na rynkach nie handluje. Odszedł mimo zysków i zajął się z sukcesami biznesem.

Tradycyjnie proszę o propozycje pytań, osób z którymi wywiad chcielibyście przeczytać, a także uwagi co do samej strony www.comparic.pl
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Akhh pisze:Łukasz Fijołek – druga część wywiadu

Zapraszam na drugą część wywiadu z Łukaszem.

Za tydzień pierwsza część wywiadu z Henrykiem „FxLamer” Woźniakiem. Za dwa tygodnie mam nadzieję niespodzianka i ktoś, kto już na rynkach nie handluje. Odszedł mimo zysków i zajął się z sukcesami biznesem.

Tradycyjnie proszę o propozycje pytań, osób z którymi wywiad chcielibyście przeczytać, a także uwagi co do samej strony http://www.comparic.pl
Akh czekamy na trzecią część wywiadu z "profesjonalnym" traderem dla przypomnienia sylwetka Fiołka(Bobyfisher) http://forex-nawigator.biz/forum/fibona ... 21823.html

A teraz mam pytanie grasz już kilka lat i zdajesz sobie sprawę czy to o czym pisze Fiojołek jest profesjonalnym tradingiem czy banałem, który wciska się osobom początkującym. Tu przykładowy tekst z jego ebooka

"Co muszla ślimaka ma wspólnego z foreksem?

Zaskakujące pytanie, prawda? A wbrew pozorom ślimak z foreksem ma wiele wspólnego! Tak jak muszla ślimaka ma IDEALNY kształt Spirali Fibonacciego, tak również ceny na rynku walutowym kształtują się z IDEALNĄ precyzją, co można przewidzieć właśnie za pomocą liczb Fibonacciego."

czy twoim zdaniem jest w porządku wrzucanie takich pseudo prawd na temat rynku i branie za to pieniędzy? pytanie kieruje do ciebie bo Reklamujesz jego szkolenia i blog, a jako osoba doświadczona masz świadomość, czy ktoś będzie zarabiał pieniądze po "kursie" z Fibo.

ps sory nie tylko Fibo ale motylki i netoperki Harmoniczne rządzą wyceną walut :mrgreen:
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Wiele osób gra na formacje harmoniczne. Niektórzy robią to nawet z zyskiem ;)

Nie czepiając się skuteczności tychże formacji bardzo lubię przykład z jednej książek nie pamiętam, której.

Było coś o gościu, który grał na podstawie sygnałów z kosmosu odbieranych za pomocą puszki. Wszyscy się z niego zbijali, a on zarabiał. Tak szybko ucinał straty. Każda strategia jest dobra po warunkiem, ze jest zyskowna.

O szkoleniach nie ma nic i ja osobiście nie wiem nic, na temat tego, że Łukasz ma prowadzić teraz jakieś płatne szkolenia. Prowadzi ciekawy blog oraz darmowe wykłady i webinaria.

Już za 2 tygodnie mam nadzieję wywiad z osobą, która nic z Forexem już wspólnego nie ma.

Mam zamiar zacząć też darmowy projekt, który mam nadzieję, że się spodoba, a pokaże mnie i pewną część mojego tradingu całkowicie na żywo z pełnym przeglądem ;)

Zobaczymy. Teraz oprócz wywiadów czy artykułów chcę skupić się na strategiach.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Akhh pisze:
O szkoleniach nie ma nic i ja osobiście nie wiem nic, na temat tego, że Łukasz ma prowadzić teraz jakieś płatne szkolenia. Prowadzi ciekawy blog oraz darmowe wykłady i webinaria.
.
Ale jak nie wiesz przecież na forum o Wojtka stoi jak byk ogłoszenie jego szkoleń, pisało o tym wielu innych forumowiczów min Microbi. Wklejam opinię jednego z modów forum navigatora, który opisał Fiojka(Bobyfisher) na innym forum:

"To widzę, że nie tylko mnie Boby_Fischer 'napastował' :D. Właśnie bardzo mnie dziwi, że w CV sobie wpisuje 5-6 lat doświadczenia na koncie realnym, bo... To w sumie tyle, co ja, a pamiętam jak 2-3 lata temu codziennie przez kilka godzin wypytywał o różne rzeczy związane z FX, które przeważnie były banałami do znalezienia w google w parę minut. Skończyło się na tym, że musiałem go zablokować. Bardzo nie lubię takiego czegoś. Siadasz komuś na głowie i starasz się wydusić ile się da bez żadnego własnego wysiłku.
No i tak samo jakbym napisał, że zajmuję się handlem walutami od 13 roku życia, bo dostałem od ojca 100 USD i wymieniłem się z kolegą.

Być może faktycznie się wyrobił. Nie wykluczam tego, bo w szkoleniu udziału nie brałem ale pytanie kosztem kogo... :D"
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
arsenio
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: arsenio »

Akhh - mógłbyś bardziej szczegółowo opisać jak korzystać z tabeli korelacji. Chodzi mi głównie o praktyczne wykorzystanie tej tabeli. Najlepiej poprzyj to jakimś stosownym przykładem. Myślę, że wielu początkującym by się to przydało.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

http://comparic.pl/listings/korelacje-na-rynku-fx/

Tutaj jest więcej.

Natomiast wielkie dzięki za info - umieszczę to w dziale od razu.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Chińscy hakerzy stworzyli fałszywą stronę Boston Prime i udawali Brokera Forex

Chińscy hakerzy skopiowali całkowicie Boston Prime nazywając tą stronę http://www.bostonprime.cn.com i nie udawali nawet lokalnego przedstawiciela, ale oficjalnie brokera. Boston Prime nie akceptuje w ogóle klientów indywidualnych jak również nie otwiera dla nich kont. Jednak chiński klon to robił i dlatego stał się bardzo niebezpieczny. Wyglądała jak oryginalna strona i miała jeszcze opcje otwarcia konta Demo i Live jak również pozwalała na ściągnięcie platformy nazwanej Boston Prime FX Trader (prawdopodobnie fałszywy serwer Metatradera 4).

Więcej na: Comparic.pl
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

BRE Forex ECN – obniżka prowizji ponad 10% z portalem Comparic.pl!

Miło mi poinformować, że podpisując umowę z BRE Forex ECN za pośrednictwem Comparic.pl, każdy zostanie automatycznie zakwalifikowany do niższej grupy prowizji na walutach 0,0040% zamiast 0,0045% co oznacza ponad 10% rabatu.

Jeśli BRE Forex ECN to tylko z portalem Comparic.pl!
Od Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ