Powiem szczerze, że mnie nieco zszokowała postawa forumowiczów...
Do tej pory wydawało mi się, że każdy chciał poznać jak najwięcej szczegółów odnośnie szkoleniowców. Powstał wywiad, może faktycznie bez szczegółowych pytań ale Akhh daje Wam możliwość zapytania o co tylko chcecie...ale skoro już jest taka możliwość to dalej źle,bo my go nie chcemy...
Akhh nie zrażaj się,bo masz przeciwko sobie jak widzę 2 osoby,które na szkolenia najeżdzają od kiedy pamiętam.
Matka do Ciebie jedno pytanie,
porównujesz MrYogiego do instruktora który rozwala samochodu,do inżyniera którego konstrukcje się sypią...Czy zbierasz opinie pokrzywdzonych jego szkoleniami i stąd taka opinia? czy po prostu wygląda to tak"nie pokazał że zarabia,czyli nie zarabia...".
Jeżeli wiesz coś czego reszta nie wie,może się podziel?
Z jednej strony to rozumiem, bo po co nowi mają się uczyć od kogoś,kto wcale może nie zarabia na tradingu,ale z drugiej,skoro nie masz dowodów na to że zarabia,to skąd takie porównania?
Brother
"...ale jak się szkoli z PA albo LT to skąd mają to wiedzieć?
Brother z 2 lata temu miałem możliwość sporo rozmawiać z "uczniem" Yogiego,i nie mówił tylko o kreskach. Jego wiedza była obszerna,czy szkoleniowiec mógł wiedzieć mniej a niżeli go nauczył?
Ja to widzę tak..jeżeli faktycznie się z tego utrzymuje,to zakładam że przez te 3-4 lata trochę tych osób przeszkolił.
Wiele osób pisało pozytywne komentarze,natomiast nie kojarzę żadnej negatywnej.
Wnioskuję po tym że:
-osoby, nie koniecznie zarabiają,ale dowiedziały się na tyle dużo,że nie żałują wydanej kasy,
-osoby,zarabiają i są zadowolone,
-osoby nie zarabiają,bo nie trzymają się zasad,których się uczyli, więc nie wypada im krytykować szkolenia.
Dalej w to się nie zgłębiam, straciłem już wystarczająco czasu na dyskusjach na ten temat i nic z tego nie wynika.
Cyb,
z tego co widzę Akhh jest otwarty na propozycję,napisz co Ciebie by interesowało,może uda się to zrobić.
Jak początkowo się mówiło o powstaniu takiego portalu to każdy był chętny i zadowolony..a teraz? nie pytales o szczegoły...albo jednak jego w ogóle nie chcemy...zarabiasz na tym od początku...bez sensu...nawet fb nie zarabiał...
Współczuje Akhh i przepieprzona sprawa...starasz się jak możesz,pracujesz jak wół a tu praktycznie ciągła krytyka...
Odnoszę wrażenia że "koledzy" się odwracają,i zamiast pomagać,chcą zaszkodzić...zniechęcić.
Brokerzy, Analizy, Wywiady, Newsy - Serwis Comparic
Re: Brokerzy, Analizy, Wywiady, Newsy - Serwis Comparic
Songo89K on prosił o krytykę więc piszę co mi się nie podoba. Miałem przyjemność brać udział w powstawaniu wielkiego portalu i jego rozwoju, więc jako takie pojęcie mam. Oczywiście było to w 2001 roku, czasy były jakie były. Wszystko było prostsze, co nie znaczy że tańsze. Portal do tej pory ma się dobrze i jest jednym z większych w PL. Dlatego twierdzę że droga comparic nie do końca jest poprawna.
I nie pisz mi że chcę zniechęcić. Portal jest mi obojętny, jak dla mnie może się rozwinąć, może i upaść. Napisałem moje obawy. Tylko tyle.
I nie pisz mi że chcę zniechęcić. Portal jest mi obojętny, jak dla mnie może się rozwinąć, może i upaść. Napisałem moje obawy. Tylko tyle.
wydaje mi sie , ze model blogu, cos np jak stojeipatrze.blogspot.co.uk, bylby chyba jednak tanszy, niz cala domena compariq.pl, a moze forum.compariq.pl
, a co do pytan do fxlamera, to mam 2, dlaczego nagrywa coraz mniej tych fimikow, ktore pokazuja aktualna sytuacje, sa one bardzo dobre wg mnie i czy przyczyna jest, ze autor boi sie, ze ludzie beda ogladac te filmiki, a nie beda kupowac szkolen
??, a drugie, nie da sie ukryc, ze fxlamer reklamowal sie jako zarabiajacy trader(i ja nie mam wielu powodow , zeby watpic) , szkolenia do gry intraday, dla pracujacych itp, a tu nagle rangebary ,wg mnie i nie tylko, albo mamy cos co zarabia, gralla
, i udoskonalamy to do perfekcji, i skoro jest to powtarzalny proces to mamy tyle kasy ile chcemy
), albo mamy cos co nie do konca dziala i nadal szukamy lepszych narzedzi, a moze fxlamer ma inna opinie na ten temat.

Uroki bycia zawodowym traderem – 2 część wywiadu z MrYogi.
Zgodnie z Waszymi sugestiami poprosiłem Michała o bardziej szczegółowe detale jego rozwoju jako tradera oraz samego stylu gry.
Zapraszam do czytania: LINK
Jak zwykle proszę o komentarze. Jednak proszę pamiętać, że ja nie jestem Michałem i na pytania kierowane do niego nie odpowiem.
Proszę o propozycje z kim chcielibyście przeczytać wywiad, oraz propozycje pytań na: marcin.wenus@comparic.pl
Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa i niektórym za konstruktywną krytykę
Zgodnie z Waszymi sugestiami poprosiłem Michała o bardziej szczegółowe detale jego rozwoju jako tradera oraz samego stylu gry.
Zapraszam do czytania: LINK
Jak zwykle proszę o komentarze. Jednak proszę pamiętać, że ja nie jestem Michałem i na pytania kierowane do niego nie odpowiem.
Proszę o propozycje z kim chcielibyście przeczytać wywiad, oraz propozycje pytań na: marcin.wenus@comparic.pl
Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa i niektórym za konstruktywną krytykę

Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Wywiad ok, ale kupę w nim błędów.
Stylistyka, ortografia, interpunkcja brak polskich znaków itd. Powinieneś bardziej o to zadbać i przeczytać całość ze 2 razy przed publikacją. Albo jeszcze lepiej by robiła to inna osoba. Byle nie dyslektyk
Jest taki jeden znany polski blog gdzie autor namiętnie sadzi babole, i ciągle ludzie mu zwracają uwagę. Z racji jego niechlujstwa już dawno zniechęciłem się do jego tekstów, zresztą produkuje coraz więcej chłamu - to tak na marginesie.
Dobra coby nie było, że tylko narzekam:
"rożnie" zamiast "różnie" - ze 2 razy
"uświadamiamy sobie, że nie musimy tradować i nie mamy presji też presji, że szef"
"kolo lasu"
"Journala" ? czemu z dużej to imię jakieś ?
No i po jakiemu to jest ....
"ze ja to robię"
"Gram tylko te pozycje, których jestem pewny i ich potencjał"
"Wielkość pozycji zawsze mam stała"
"Ustalam swoje wartość co 3 miesiące"
Dalej mi się już nie chce drugi raz tego czytać, ale jest tego jeszcze sporo.
Ogólnie jak dla mnie Yogi dobrze gada .... jak słyszę, że ktoś mówi jaka to porywająca i fascynująca sprawa ten forex i że zawsze chciał to robić - to wiem już, że dopiero zaczyna. Yogi ma rację - to ciężka praca, po początkowej fascynacji nic w tym fajnego.
Stylistyka, ortografia, interpunkcja brak polskich znaków itd. Powinieneś bardziej o to zadbać i przeczytać całość ze 2 razy przed publikacją. Albo jeszcze lepiej by robiła to inna osoba. Byle nie dyslektyk

Jest taki jeden znany polski blog gdzie autor namiętnie sadzi babole, i ciągle ludzie mu zwracają uwagę. Z racji jego niechlujstwa już dawno zniechęciłem się do jego tekstów, zresztą produkuje coraz więcej chłamu - to tak na marginesie.
"uświadamiamy sobie, że nie musimy tradować i nie mamy presji też presji, że szef"
"kolo lasu"
"Journala" ? czemu z dużej to imię jakieś ?

"ze ja to robię"
Ogólnie jak dla mnie Yogi dobrze gada .... jak słyszę, że ktoś mówi jaka to porywająca i fascynująca sprawa ten forex i że zawsze chciał to robić - to wiem już, że dopiero zaczyna. Yogi ma rację - to ciężka praca, po początkowej fascynacji nic w tym fajnego.
Dzięki za uwagi.green7 pisze:Wywiad ok, ale kupę w nim błędów.
"kolo lasu"
"Journala" ? czemu z dużej to imię jakieś ?No i po jakiemu to jest ....
"ze ja to robię"
Jeśli chodzi o poprawianie błędów, to ja nie czytam tego 2 razy, ani nawet 5, ale ponad 10

Od pierwszej formy wywiadu po praktycznie gotową to naprawdę godziny składania, poprawiania etc. Część błędów oczywiście mi umyka, ale mając wywiad całkowicie gotowy, to czytają go jeszcze 2 osoby. Poprawiają błędy, później jeszcze ja.
To 5 stron A4 i staram się wszystko wyłapać, ale nie jestem w stanie za co muszę przeprosić.
Edit po godzinie:
Mam nadzieję, że udało mi się wyeliminować wszystko o czym napisałeś. Prześledziłem kolejne 2 razy tekst w poszukiwaniu literówek i jeszcze znalazłem kilka. Niestety wszystkiego wychwycić się nie da.
Natomiast podchodzę do tego bardzo poważnie i z szacunkiem do czytelnika starając się publikować jak najlepsze jakościowo teksty.
Proszę pamiętać, że przede wszystkim jestem traderem, a po drugie inżynierem

Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Akhh,nie przejmuj się,każda dodatkowa wiedza to krok do przodu dla nas...
A ,jak ktoś chce kółko polonistyczne to można zrobić temat w Off-topic.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Zz wiem, wiem jaki masz stosunek do naszego języka i ortografii. Ale ja akurat sądze że:zz pisze:Akhh,nie przejmuj się,każda dodatkowa wiedza to krok do przodu dla nas...
Pozdrawiam.
- w 99% dyslektycy chorują jedynie na lenistwo. Co Twój przykład Zz potwierdza - bo jak widać można

- nie można prowadzić poważnej strony/bloga/firmy pisząc teksty z błędami. Szkoda o tym nawet dyskutować - to przecież oczywiste.
No i Akhh jak widać podziela ten pogląd, za co mu chwała

Dobra, tyle offtopu.
green7,nie zgadzam się z Tobą ...green7 pisze:Zz wiem, wiem jaki masz stosunek do naszego języka i ortografii. Ale ja akurat sądze że:zz pisze:Akhh,nie przejmuj się,każda dodatkowa wiedza to krok do przodu dla nas...
Pozdrawiam.
- w 99% dyslektycy chorują jedynie na lenistwo. Co Twój przykład Zz potwierdza - bo jak widać można
- nie można prowadzić poważnej strony/bloga/firmy pisząc teksty z błędami. Szkoda o tym nawet dyskutować - to przecież oczywiste.
No i Akhh jak widać podziela ten pogląd, za co mu chwała
Dobra, tyle offtopu.
Jeżeli jednak ,kiedyś będziemy mieli normalną bankowość w Polsce i normalne usługi bankowe to , Twoje rozumowanie jakoś ...,przełknę ...i zrozumiem że trzeba koncentrować na elokwencji i stylistyce ...
Reasumując,Akkh , na chwilę obecną ..,nie przejmuj się pierdołami... i rób swoje,a my to docenimy.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2013, 17:28 przez zz, łącznie zmieniany 1 raz.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
Analiza EUR/USD. To nie koniec wzrostów!
Na jaką stronę nie spojrzę wszyscy wieszczą koniec wzrostów na EUR/USD. Z moich analiz wynika coś zupełnie innego. Po pierwsze trend mamy wzrostowy – po co grać przeciwko?
Po drugie na wykresie dziennym mamy wyraźne 3 fale wzrostowe (nie jest to formacja fal 1-5 w żadnym wypadku -ma formę ruchu korekcyjnego). Ale widzimy ruch 1 480 pipsów, ruch drugi 440 pipsów, ruch 3 to 370 pipsów… Za mało.
Więcej na: LINK
Na jaką stronę nie spojrzę wszyscy wieszczą koniec wzrostów na EUR/USD. Z moich analiz wynika coś zupełnie innego. Po pierwsze trend mamy wzrostowy – po co grać przeciwko?
Po drugie na wykresie dziennym mamy wyraźne 3 fale wzrostowe (nie jest to formacja fal 1-5 w żadnym wypadku -ma formę ruchu korekcyjnego). Ale widzimy ruch 1 480 pipsów, ruch drugi 440 pipsów, ruch 3 to 370 pipsów… Za mało.
Więcej na: LINK
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów