Scalping

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Re: Scalping

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

Zagrania z dzisiaj.

Edek +33
2013-02-01_edek.gif
Kabel +19
2013-02-01_kabel.gif
Dwa zagrania. +52 pipsy :) Dzień na plus :) Na dzisiaj mi starczy, zaczynam weekend :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Gratulacje Adam ! Fajnie kosisz pipsiory :)

Swoją drogą to chyba jest u mnie największy problem to wstawanie rano.. Ogólnie od zawsze mam z tym problem. Wczoraj specjalnie wcześniej się położyłem i mimo ustawionego budzika co 15 minut i tak wstałem po 10... Nie wiem jak to zwalczyć. Niestety coś takiego powoduje u mnie głupie zapetlanie, a dokładniej:
Pobudka o 10.
Był setup piękny o 9
Ja jestem wku***
Szukam na siłę setupu, wchodzę o 11 czy 12
Strata
Kolejny setup jest o 15-16, a ja go nie zagrywam, bo jestem zestresowany wcześniejszą stratą.

Kolega wysłał mi wskaźnik, który dzieli wykres tak, że wydzielony kreskami jest londyn i usa, żeby nie grać w tej dupie 11-13;30. Od poniedziałku dalej walczę bogatszy o kolejne doświadczenia :D

Podrawiam i życzę, żebyś już zawsze kosił tak pipsy jak dzisiaj :)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Hej Midas,

Mam nadzieje ze nie masz nic przeciwko jesli wrzuce swoje dwa grosze...

To moze zabrzmiec jak psychologiczne mambo jambo ale sprobuj tylko obserwowac wykres eliminujac chec wchodzenia w transakcje przez nastepny tydzien. Glowa nie obciazona oczekiwaniami , przeoczonymi okazjami badz wczesniejszymi stratami obiektywniej analizuje stan terazniejszy a gra na rynku powinna byc efektem dzialania zdystansowanego umyslu.

Ta bestia w bardzo podstepny sposob tworzy w nas wewnetrzny konflikt grajac na naszych oczekiwaniach :)

Pozdrawiam

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Jak patrzę ile czasami zgarniasz pipsów - za co ode mnie wielki szacun ;) - to dziwią mnie wyniki ogólne. Powinieneś spokojnie każdy miesiąc wychodzić na spory plus. Może warto przeanalizować ponoszone straty ?? Popraw mnie jeśli się mylę ale nie masz czegoś takiego jak "trade nie idzie zgodnie z planem więc trzeba szukać ucieczki" ?? Widzę że jak masz już straty to chyba zawsze jest to SL. Co prawda ich nie da się uniknąć ale na pewno część tradów przejawia sygnały że jednak nie idzie tak jak powinno i można z nich uratować więcej niż ustawiony SL.
Grasz tylko na LT ? bo np w środę wrzuciłeś jednocześnie 3 złapane SL na edku, ejku i kablu. I jeśli grałeś tam na odbicie od LT to ejka i kabla nie dało się uratować ale na edku były dwie okazje wyjścia na BE a jeden SL mniej to zawsze o jeden raz więcej uratowany kapitał.

Musiałbyś poświęcić sporo czasu (np weekend) aby sprawdzić wszystkie wejścia powiedzmy na przestrzeni 1 miesiąca i podsumować bilans z "ucieczkami". Może się okazać że więcej zaoszczędzisz na ratunku wejść które nie wyglądają dobrze niż na plusach które trafiają się mimo tego że trade początkowo nie poszedł tak jak powinien ale i tak udało się dotrzeć do TP.

Ważnym aspektem gry jest prowadzenie pozycji ale nie tylko tej zyskownej aby wyciągnąć jak najwięcej się da ale również tych stratnych aby ograniczać straty ile się tylko uda. Zastanów się czy przy Twoim planie i stylu gry warto dokładać te "ucieczki".
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki za komentarze :) guccon zgadzam się z tym co pisałeś. Trzeba rozważyć plan ucieczki jeśli nie idzie po mojemu :) Nie wiem czy wychwyciłeś ale aktualnie zmieniam trochę styl gry. Od połowy miesiąca zacząłem grać na kilku kontach. Zacząłem grać na LT czego wcześniej nie robiłem. Ten plan powinien zawierać ucieczkę jeśli LT przebiją, bo znaczy to że powody do wejścia są zanegowane. Plan prowadzenia trejdu jest w fazie ewolucji :) Dodam tylko, że odkąd gram na LT + S/R idzie znacznie lepiej. Jeszcze te niepotrzebne straty wyeliminować. To co pisałeś, 3 wejścia edek, kabel, ejek. To były te same zagrania, zwiększyłem ryzyko razy 3. Powinno być jedno z tych zagrań. Plus plan ucieczki o którym pisałeś lub BE. Tego kabla wyżej też nie powinno być. Tym razem zysk był razy 2 :)

Pozdrawiam wszystkich czytających :)

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Midas pisze:Gratulacje Adam ! Fajnie kosisz pipsiory :)
Midas pisze:Podrawiam i życzę, żebyś już zawsze kosił tak pipsy jak dzisiaj :)
Dzięki wielkie :) Ja Tobie również życzę jak najlepszych wyników ;) Podglądam zawsze dziennik i kibicuję :D
guccon pisze:Jak patrzę ile czasami zgarniasz pipsów - za co ode mnie wielki szacun ;)
Dzięki :) Każdy Twój post jest dla mnie wartościowy. Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Kabel -7
2013-02-04_kabel.gif
Ejek -7 i +3
2013-02-04_ejek.gif
Na ejku złapałem SL i poprawiłem. Liczyłem na zjazd 60 pips. I tak bardzo się na to nastawiłem, że z już 28 pips się 3 zrobiły. Zawaliłem sprawę.

Koniec na dziś.

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Możliwości MT4 są bardzo rozbudowane ;)

http://www.youtube.com/watch?v=bGWAEX5xtpY

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Kabel +1
2013-02-06_kabel.gif
Ejek -7 -7 +13
2013-02-06_ejek.gif
Tutaj na ejku widać że jeszcze nie bardzo wiem co robię :) Brak zasad (jeszcze ich nie ustaliłem) - za dużo wejść.

Awatar użytkownika
seb23mj
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: seb23mj »

Wrzucę coś od siebie scalp na edku wybicie z poziomu, retest i LT
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan

ODPOWIEDZ