Pogaduchy przy porannej kawie
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Re: Pogaduchy przy porannej kawie
Hmm.... jeśli chciałbym żeby moja waluta nie traciła wobec USD to kupowałbym EUR żeby przyblokować jej umacnianie na korelacji i później nadwyżki EUR dorzucił na spadku i umocnieniu się USD jako mojego głównego partnera wymiany handlowej.
Ale to już już BOJ niech kombinuje ;-)
Ale to już już BOJ niech kombinuje ;-)
Objective perspective, just businiess...
BoJ ma niewiele wspólnego z osłabianiem się jena - jeżeli już to Abe i spółka przekonał wreszcie wszystkich spekulantów dużych i małych, że czas uciekać z jena. A właściwie retoryka Abe w połączeniu z coraz bardziej tragicznymi wynikami japońskiej gospodarki.
W czym owszem pomogło też rosnące w siłę Euro - po co trzymać kasę w upadającym jenie zamiast w "odnowionym" Euro?
Tak czy inaczej w kilka tygodni zrobili to czego BoJ nie potrafił zrobić przez ostatnie 5 lat.
Jedyna chyba zasługa BoJ jest taka, że nie zrobił nic żeby w tym przeszkodzić...
Po co teraz BoJ miałby robić cokolwiek jeżeli robią za niego inni?
Lepiej zatrzymać amunicję na czas gdy naprawdę będzie potrzebna.
W czym owszem pomogło też rosnące w siłę Euro - po co trzymać kasę w upadającym jenie zamiast w "odnowionym" Euro?
Tak czy inaczej w kilka tygodni zrobili to czego BoJ nie potrafił zrobić przez ostatnie 5 lat.
Jedyna chyba zasługa BoJ jest taka, że nie zrobił nic żeby w tym przeszkodzić...
Po co teraz BoJ miałby robić cokolwiek jeżeli robią za niego inni?
Lepiej zatrzymać amunicję na czas gdy naprawdę będzie potrzebna.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Czyli mała kosmetyka zrzucanie balastu żeby wyżej odlecieć 

Objective perspective, just businiess...
Jest EU 1.37. Kto da więcej? 
PS: moje zabawki pokazują mocne przegrzanie. Może przed nami kilka dni konsoli. Albo jakiś pullback.
Ten drugi byłby bardzo interesujący żeby zobaczyć co tam się dzieje na dole. Na razie Edek leciał w górę mając wszystko gdzieś - nic co jeszcze parę tygodni by go zastopowało nie miało żadnego znaczenia. Korekt prawie nie było. Wielu się nie załapało nie wierząc siłę trendu lub szukając spadków do kupienia. A teraz patrzą na to i płaczą że pociąg im odjechał.
Zobaczymy.
Jeżeli ten trend wytrzyma przeskoczy ten przystanek to 1.4 już blisko.

PS: moje zabawki pokazują mocne przegrzanie. Może przed nami kilka dni konsoli. Albo jakiś pullback.
Ten drugi byłby bardzo interesujący żeby zobaczyć co tam się dzieje na dole. Na razie Edek leciał w górę mając wszystko gdzieś - nic co jeszcze parę tygodni by go zastopowało nie miało żadnego znaczenia. Korekt prawie nie było. Wielu się nie załapało nie wierząc siłę trendu lub szukając spadków do kupienia. A teraz patrzą na to i płaczą że pociąg im odjechał.
Zobaczymy.
Jeżeli ten trend wytrzyma przeskoczy ten przystanek to 1.4 już blisko.
- Mighty Baz
- Pasjonat
cos za szybko ten edzio pnie sie do gory...mam wrazenie ze w poplochu.
a propos zlota...powinno spadac, mnie akurat jest obojete w ktora strone bo na obie mam gotowe scenariusze.
Postanowilem sobie z nudow porysowac rozne kreski tu i owdzie, patrz zalcznik.
Ktos sie zna na trojkatach? Bo ja tylko korzystam z toalety
a propos zlota...powinno spadac, mnie akurat jest obojete w ktora strone bo na obie mam gotowe scenariusze.

Postanowilem sobie z nudow porysowac rozne kreski tu i owdzie, patrz zalcznik.
Ktos sie zna na trojkatach? Bo ja tylko korzystam z toalety

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze
Jak nie ma trendu to źle, jak jest trend jak byk to też źle... dlaczego w popłochu?
Edek idzie sobie systematycznie w górę już od Lipca zeszłego roku mimo gęgolenia niemalże całego świata.
7-y miesiąc wzrostów, miesiąc w miesiąc. Gdzie ten popłoch?
Ja ze złotem dałem sobie na razie spokój więc na malunki mnie nie namówisz ;-)
Edek idzie sobie systematycznie w górę już od Lipca zeszłego roku mimo gęgolenia niemalże całego świata.
7-y miesiąc wzrostów, miesiąc w miesiąc. Gdzie ten popłoch?
Ja ze złotem dałem sobie na razie spokój więc na malunki mnie nie namówisz ;-)
- zastapmnie
- Pasjonat
kabel mnie dzisiaj zaskoczył
nie spodziewałem się aż tak silnego ruchu w dół
za to kangur wygląda trochę, jakby miał ochotę kończyć spadki, młotek na h4 do mnie przemawia:-) na daily może też zrobią młotek, a doji na weekly daje nadzieję na uformowanie się gwiazdy poranne w przyszłym tygodniu... ale to takie gdybanie, w końcu przecież mogą uciąć stopy
nie spodziewałem się aż tak silnego ruchu w dół
za to kangur wygląda trochę, jakby miał ochotę kończyć spadki, młotek na h4 do mnie przemawia:-) na daily może też zrobią młotek, a doji na weekly daje nadzieję na uformowanie się gwiazdy poranne w przyszłym tygodniu... ale to takie gdybanie, w końcu przecież mogą uciąć stopy
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
- Mighty Baz
- Pasjonat
Alex, za kare posluchaj muzjebnego rytmu wprost a frykanskiego krajobrazu,
czegos takiego dawno nie slyszalem , polecam...
http://www.youtube.com/watch?v=lVPLIuBy9CY
czegos takiego dawno nie slyszalem , polecam...
http://www.youtube.com/watch?v=lVPLIuBy9CY
DAYTRADER
- Mighty Baz
- Pasjonat
zastapmnie pisze:w końcu przecież mogą uciąć stopy

DAYTRADER
- zastapmnie
- Pasjonat
to jeszcze rzut okiem na miesięczny i tygodniowy na kablu
tna monthly widać chmurę, która sięga wsparcia w okolicy 1528-1522, ale jeśli tam spadną, to czy nie zacznie się realizacja tego długaśnego trójkąta?
trochę on wprawdzie za długi, by jeszcze się go trzymać, ale... kto wie, scenariusz wydaje się mało prawdopodobny, choć nie dałbym głowy, że tak nie będzie
patrząc na tygodniowy spodziewam się odbicia, tylko może jeszcze ze 100 pipków w dół, bo przecież kabel lubi dawać nadzieję, a potem ją odbierać
ot wczoraj np.
tna monthly widać chmurę, która sięga wsparcia w okolicy 1528-1522, ale jeśli tam spadną, to czy nie zacznie się realizacja tego długaśnego trójkąta?
trochę on wprawdzie za długi, by jeszcze się go trzymać, ale... kto wie, scenariusz wydaje się mało prawdopodobny, choć nie dałbym głowy, że tak nie będzie
patrząc na tygodniowy spodziewam się odbicia, tylko może jeszcze ze 100 pipków w dół, bo przecież kabel lubi dawać nadzieję, a potem ją odbierać
ot wczoraj np.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...