Szczyl kontra starzy wyjadacze

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Re: Szczyl kontra starzy wyjadacze

Nieprzeczytany post autor: zealot »

Trzeba być elastycznym
Raczej brak ci rzeczowej analizy i pogladu na rynek. Takie zagrania, jak wiatr zawieje, koncza sie z reguly niedobrze... bo w ciagu dnia duzo wicherkow wieje. Rozumiem, ze skasowales kilkadziesiat pips na kablu i stad overtrading. Jak chciales popyskowac, to nie trzeba bylo pisac, ze oczekujesz rad.. :roll:
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

czajek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: czajek »

Tak trzymam caly czas. Ten kolorowy wykres pokazuje ogólnie panujący trend

czajek
Stały bywalec
Stały bywalec

zealot pisze:
Trzeba być elastycznym
Raczej brak ci rzeczowej analizy i pogladu na rynek. Takie zagrania, jak wiatr zawieje, koncza sie z reguly niedobrze... bo w ciagu dnia duzo wicherkow wieje. Rozumiem, ze skasowales kilkadziesiat pips na kablu i stad overtrading. Jak chciales popyskowac, to nie trzeba bylo pisac, ze oczekujesz rad.. :roll:
Źle mnie odbierasz, nie wymądrzam sie. To co pisze to moje odczucia i tylko wyłącznie moje zdanie. Zealot zobaczymy jak to bedzie wyglądac po tygodniu. Wtedy wyciagne pierwsze wnioski. Jak sie uczyc forexa nie siedząc na rynku ?

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

czajek pisze:W listopadzie skończyłem 19 lat i pewnie jestem tu jednym z najmłodszych traderów.
Ja nie mam jeszcze 19 :D
Ja jeszcze nie wiem jaki brac target do SL, bo nie znam możliwości fx.
Nie powinieneś grać na realu skoro nie masz systemu.

Za dużo jesteś na rynku, po co? Zagraj raz a dobrze. Małeś setup na S na tym aud/nzd ? To graj S. Jak złapiesz SL to nie graj L, bo skoro miałeś sygnał S no to nie ma L...

Zawsze dawaj SL, są oczywiście trejderzy, którzy grają bez SL'a, ale oni mają doświadczenie. Nie widziałem przez 4 lata siedzenia na tym forum jakiegokolwiek przypadku trejdera, który grałby na początku bez SL i nie stracił depozytu.

Pozdro i powodzenia. Tak jak koledzy mówili -> Długa droga przed Tobą. Choćbyś myślał, że jesteś wyjątkowy i że Ty osiągniesz sukces szybciej niż inni to i tak rynek to zweryfikuje :P Ja z racji tego, że zawsze we wszystkim radziłem sobie w życiu ponad przeciętnie to myślałem, że na forexie będzie tak samo. No i niestety nic bardziej mylnego :D

edit. aaa.. I usuń ten wskaźnik co Ci w taki zjebany sposób koloruje świecie. Zamiast przyzwyczajać się do pewnych formacji i ustawień rynku to będziesz miał to zaburzone.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2013, 20:16 przez Midas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Moze faktycznie zle to odebralem..
Elastycznosc rozumiana w ten sposob prowadzi do zguby. Nigdy nie zagrzejesz w jednej pozycji. Stad do przerostu strat nad zyskami bliska droga.
Z tygodniem jest ten problem, ze MC da ci informacje, ze cos zrypales. Zysk +100% da ci falszywe przeswiadczenie, ze juz duzo wiesz. Nie obraz sie ze ciagle probuje dac ci do zrozumienia, ze jestes zielony. To jest wazne, zeby nie wpasc w zludne wrazenie kontroli nad rynkiem. Mnie to sie zdarzylo pierwszy raz po miesiacu. Myslalem "to takie proste". Stopout przewiercil mi konto na wylot..// Potem bylo jeszcze pare razy..
Jak sie uczyc? Tak jak teraz. Bledy trzeba popelnic, to konieczne. Wnioski trzeba wyciagnac, to niezbedne. Natomiast od ciebie zalezy, czy chcesz sie uczyc oraz na jaka kwote dostaniesz rachunek... Kiedy szkoli sie profesjonalnych traderow, dlugie miesiace tluka demo.. Psychiki nie ma co trenowac, kiedy gosc nie wie co robi. Musi byc mechanika tradingu opanowana przynajmniej w podstawowym stopniu. Powodzenia!

czajek
Stały bywalec
Stały bywalec

Na początku na demo 90% pozycje mialem na minus. Zjadała mnie chciwość i niewiedza o możliwościach rynku. Teraz moze z doborem pozycji idzie mi lepiej, pewnie to przypadek. Jednak caly czas nie wiem ile brac ewentualnego zysku do możliwej straty. Problem mam również z filtrem pozycji. Gram wszystko to gdzie czuje okazje zarobku.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Spróbuj zrobić coś takiego, że np. jeżeli ewentualny zysk jest mniejszy niż 2x SL to nie grasz i tyle. Oczywiście możesz grać też RR 1;1, wszystko zależy od Twojego systemu.

czajek
Stały bywalec
Stały bywalec

Ostatnio w sieci znalazłem płatne narzędzie. Wydaje mi sie bardzo pomocne w handlu. Nie wiem tylko jak wolumeny ustawione drabince mają sie do rzeczywistości. Może ktoś to skomentować ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Proxy od jakiegos ECN (czyli 1 lub kilku Liquid Providers - ogolnie ulamek rynku) lub wziete z wolumenu MT4, ktory wolumenem w istocie nie jest.

czajek
Stały bywalec
Stały bywalec

Podsumowanie wejsc na AUDNZD

2 wejscia sell -----> stop strata - 22.92
2 wejscia buy -----> stop strata - 23.20

Razem 46,12zl

Inwestorzy zagrali pod drugi poziom, dobili do niego i kurs wraca. Niestety juz beze mnie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ