elegancja:) pozdro.1MilionDolars pisze:tp siadło, stan konta 1066 $
1 Milion Dolarów w 4 miesiące....
-
- Gaduła
Re: 1 Milion Dolarów w 4 miesiące....
ok. myślałem, że robiłeś tylko backtesty testerm. Jeżeli chodziło to life, to sytuacja jest i niebo lepsza. powodzenia1MilionDolars pisze:Testy robiłem na demo, tzn puściłem robota i sobie działa przez 3 miesiące i wszystko było ja trzeba, teraz puściłem go na realu i też mam nadzieję, że zadziała. Dopiero 9 dzień pracy robota, zobaczę co będzie po 30 dniach.JAREK67 pisze:Jeżeli miałeś kiepską jakość danych w backtestach, to z bardzo dużym prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością łapałeś TP mimo, że w realu cena w obrębie danej świecy chodziła w ten sposób, że sięgałaby twoich SL. I teraz tak się dzieje grając life. Moja rada. Zabieraj kasę, która jeszcze została, bo MC wita i pozdrawia.1MilionDolars pisze:Witam, no i dojechało do mojego TP, generalnie robot kierunek obiera dobry, po prostu czysty brak szczęścia - 2 pipsy, 4 pipsy, i w piątek 2 pipsy na BE, testowałem go na demo i raz na jakiś czas zdarzało się zahaczyć SL o kilka pipsów, ale pierwszy raz pod rząd, tak jak pisałem na początku będę dalej nim działał, zapisuję wszystkie wejścia i jak się nie sprawdzi to będę go poprawiał. Póki co działam dalej:)
W oparciu o słabe dane historyczne to w 5 minut można napisać profitowego robota.
I niestety nie posłucham Twojej rady i nie zawijam się, tylko dlatego, że było kilka dni gorszych.
Powinieneś dla porównania zapuścić również robota na demo (u tego samego brokera).
Uświadomi Ci to jaka jest różnica pomiędzy demem a real. Zwłaszcza gdy zaczniesz otwierać ciut większe pozycje ....
Uświadomi Ci to jaka jest różnica pomiędzy demem a real. Zwłaszcza gdy zaczniesz otwierać ciut większe pozycje ....
- 1MilionDolars
- Gaduła
Ciut większe, czyli jakie wg Ciebie? Czy otwierał ktoś z Was na realu przez EA te ciut większe pozycje? Nie miałem z tym doświadczenia, ale cały czas słyszę i czytam, że jak się zaczyna zarabiać na realu większą kasę to broker robi problemy, czy ktoś z Was miał z tym jakieś doświadczenia? Czy miał ktoś takie problemy przy dużo większych lotach? Czy może to tylko mit, a wszyscy z forum grają stosunkowo małymi lotami. Jeżeli miał ktoś takie doświadczenia na własnej skórze, i chciałby się nimi podzielić to będę wdzięczny.green7 pisze:Powinieneś dla porównania zapuścić również robota na demo (u tego samego brokera).
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...
Mój dziennik: http://forex-nawigator.biz/forum/1-mili ... 22544.html
Nie ujawniam mojego systemu zajmowania pozycji na rynku.
kwestia brokera jedni maja limil do kilku lotow automat wyzej dealing desk (czyli z reki zatwierdza dealer zlecenie) inni stosuja pluginy czyli algorytmy ktore zatwierdzaja kazde zlecenie i moga byc uczciwe albo poprostu nieuczciwe czyli skladasz zlecenie a program czeka chwile na zmiane ceny jak korzystna dostajesz requote jak nie to zlecenie wchodzi i na wejsciu masz wieksza strate niz spread temat rzeka
u dobrego brokera nie powinienes odczuc rozniczy czy otwierasz 0.1 czy 10 lotow czy 100 

- 1MilionDolars
- Gaduła
To wszystko już gdzieś wyczytałem wcześniej, ale dzięki za przypomnienie. Chodziło mi o to, czy jest ktoś na tym forum kto gra np .20 lotami na realu i notorycznie ma lub miał takie problemy z brokerem.xpep pisze:kwestia brokera jedni maja limil do kilku lotow automat wyzej dealing desk (czyli z reki zatwierdza dealer zlecenie) inni stosuja pluginy czyli algorytmy ktore zatwierdzaja kazde zlecenie i moga byc uczciwe albo poprostu nieuczciwe czyli skladasz zlecenie a program czeka chwile na zmiane ceny jak korzystna dostajesz requote jak nie to zlecenie wchodzi i na wejsciu masz wieksza strate niz spread temat rzekau dobrego brokera nie powinienes odczuc rozniczy czy otwierasz 0.1 czy 10 lotow czy 100
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...
Zależy od brokera. Jeśli podasz u kogo grasz to na pewno będzie można powiedzieć ciut więcej czego się spodziewać.1MilionDolars pisze:Ciut większe, czyli jakie wg Ciebie?
Sądzę, że różnice zauważysz już przy 5 lub 10 lotach. Zostaniesz przekierowany na DD - czyli Twoje pozycje będą zatwierdzane nie z automatu ale przez operatora.
Odpal sobie równolegle to samo EA na demo - będziesz widział różnicę.
Dodatkowo dodaj do EA monitorowanie (głównie tego na realu) jak długo trwa złożenie zlecenia, to też da Ci sygnał kiedy warunki się zmieniły.
Choć oczywiście jeśli grasz u prawdziwego STP/ECN problemów być nie powinno.
Nie ma co się martwić na wyrost
jak już będziesz grał tymi 20-toma lotami to Zaczniesz się martwić ,
ale jak broker zacznie Ci robić problemy to Możesz pościć robota na demo a real założyć na Ducasie i tak robisz jedną pozycję dziennie więc jaki to problem ręcznie otworzyć pozycję na Ducasie?
Przynajmniej Będziesz miał pewność ,że broker nie będzie robił problemów.

ale jak broker zacznie Ci robić problemy to Możesz pościć robota na demo a real założyć na Ducasie i tak robisz jedną pozycję dziennie więc jaki to problem ręcznie otworzyć pozycję na Ducasie?
Przynajmniej Będziesz miał pewność ,że broker nie będzie robił problemów.
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...
W jaki sposob jak cena nie dotarła do tego poziomu ?!1MilionDolars pisze:tp siadło
- 1MilionDolars
- Gaduła
godzina 13:09 cena bid 1.3354 ask 1.3355 - co do pipsaksiadz pisze:W jaki sposob jak cena nie dotarła do tego poziomu ?!1MilionDolars pisze:tp siadło