FXsalt , www.fxsalt.com

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Re: FXsalt , www.fxsalt.com

Nieprzeczytany post autor: psV »

Na pewno nie są ECN. Dowodem na to są chociażby nienaturalnie sztywne widełki spreadu na niektórych instrumentach. Nie mówię że są złym brokiem, ale dla mnie są MM. Do tego duży minus za brak wypłat moneybookers.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

psV pisze:Na pewno nie są ECN. Dowodem na to są chociażby nienaturalnie sztywne widełki spreadu na niektórych instrumentach. Nie mówię że są złym brokiem, ale dla mnie są MM. Do tego duży minus za brak wypłat moneybookers.
Na 100% nie są MM. Zlecenia są przekazywane do LP. Wiem to na pewno. Różnice między STP/ECN są tak na prawdę nie do końca jasne i to jest temat rzeka. Im więcej w tym siedzę i im więcej wiem, tym więcej pojawia się aspektów, o których wcześniej nie miałem pojęcia.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Ja nie mówię, że biorą na klatę zlecenia i liczą że ich zyskiem będzie strata klientów. Ich feed na niektórych parach jest mocno filtrowany, przez co umożliwia grę na warunkach lepszych niż rynkowe.
Dla przykładu para NZDJPY - przez cały dzień u nich spread nie przekroczyl wartości 0.2-0.6. Czy tak wygląda rynek ECN?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

psV pisze:Ja nie mówię, że biorą na klatę zlecenia i liczą że ich zyskiem będzie strata klientów. Ich feed na niektórych parach jest mocno filtrowany, przez co umożliwia grę na warunkach lepszych niż rynkowe.
Dla przykładu para NZDJPY - przez cały dzień u nich spread nie przekroczyl wartości 0.2-0.6. Czy tak wygląda rynek ECN?
Pamiętaj, że do spreadu można coś dodać. Nie jest to problemem. Obniżka prowizji o 0,2pipsa i zwiększenie spreadu o 0,2pipsa. Zobacz na innych parach czy to prawda.
Od Traderów dla Traderów

maribiel
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: maribiel »

Anulowanie zysków od 01.01.2012!!!!!
Czy ktoś z kolegów również otrzymał maila o anulowaniu zysków od 01.01.2012 ? Treść poniżej.

Szanowni Państwo,

W wyniku interwencji Klientów, FXSalt wraz z dostawcą płynności dokonał szczegółowej analizy sygnału dla par: USDCZK, USDHUF, USDPLN, EURPLN, EURTRY, EURDKK, EURHUF, dostarczonego w okresie ‘IV tydzień grudnia 2012 – styczeń 2013’.

Efektem kontroli jest odkrycie błędu, który spowodował naliczenie nieprawdziwych wartości zysków / strat na kontach klientów, którzy dokonali transakcji w powyższym okresie (dotyczy tylko par: USDCZK, USDHUF, USDPLN, EURPLN, EURTRY, EURDKK, EURHUF).

Rezultatem zaistniałej sytuacji jest decyzja banku anulująca wszystkie transakcje na powyższych parach zawarte od chwili otwarcia rynku w b.r. do 10.01.2013 g. 21:00 GMT . FXSalt dokona korekty wartości zysków / strat na kontach, których dotyczy powyższa awaria w najbliższy weekend.

W imieniu swoim oraz dostawcy płynności przepraszamy za uniedogodnienia Klientów, których wartość konta po korekcie ulegnie obniżeniu.

Życzymy udanego weekendu, załączając pozdrowienia,

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Anulowanie zysków i strat. Nie tylko zysków.

Jeśli ktoś miał zysk - który ma pokrycie w rzeczywistości proszę o kontakt. Skontaktuję się z nimi i postaram się sprawę rozwiązać.
Od Traderów dla Traderów

ocznos
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ocznos »

Witam

W FXSALT jestem od trzech tygodni - jestem bardzo zadowolony.
Kasy jeszcze nie wyplacalem, ale widze ze to sie odbywa bez problemow.

Mam pytanie - jak jest z ta dzwignia 1- 500 ?
Czy ta dzwingia 1:500 jest na stale, czy sa jakies widelki.
Chodzi mi o to czy po przekroczniu np 10 000$ dzwignia zostaje zmieniona
na 1:100

Dziekuje za odpowiedz.

Awatar użytkownika
roody80
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: roody80 »

Witam,
mam pytanie dotyczące rejestracji

Estimated annual income
Risk capital
Estimated net worth

o co w tym chodzi?

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

roody80 pisze:Witam,
mam pytanie dotyczące rejestracji

Estimated annual income
Risk capital
Estimated net worth

o co w tym chodzi?
-Szacunkowe roczne przychody
-Ryzyko kapitalu powyzszego w procencie (czyli np 10% chyba ze ryzykujesz wiecej badz mniej)
-Szacunkowa wartosc NET ryzykowanego kapitalu
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
gvizdek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gvizdek »

Czy ktoś z was kontaktował się ostatnio z biurem obsługi klienta? Nie moge się dodzwonic. Ma ktoś podobny problem. Po za tym nie moge zalogowac sie na stronie...... Przez chwile myslałem, że zapomniałem hasło. Ale gdy staram się wysłać przypomnienie , widze komnikat, ze mojego adresu nie ma w ich bazie. Jakbym nie był zarejestrowany. O co tu chodzi. Dodam ze w mt4 loguje się na konto bez problemu . Help!!

ODPOWIEDZ