FXsalt , www.fxsalt.com
Re: FXsalt , www.fxsalt.com
Na pewno nie są ECN. Dowodem na to są chociażby nienaturalnie sztywne widełki spreadu na niektórych instrumentach. Nie mówię że są złym brokiem, ale dla mnie są MM. Do tego duży minus za brak wypłat moneybookers.
Na 100% nie są MM. Zlecenia są przekazywane do LP. Wiem to na pewno. Różnice między STP/ECN są tak na prawdę nie do końca jasne i to jest temat rzeka. Im więcej w tym siedzę i im więcej wiem, tym więcej pojawia się aspektów, o których wcześniej nie miałem pojęcia.psV pisze:Na pewno nie są ECN. Dowodem na to są chociażby nienaturalnie sztywne widełki spreadu na niektórych instrumentach. Nie mówię że są złym brokiem, ale dla mnie są MM. Do tego duży minus za brak wypłat moneybookers.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Ja nie mówię, że biorą na klatę zlecenia i liczą że ich zyskiem będzie strata klientów. Ich feed na niektórych parach jest mocno filtrowany, przez co umożliwia grę na warunkach lepszych niż rynkowe.
Dla przykładu para NZDJPY - przez cały dzień u nich spread nie przekroczyl wartości 0.2-0.6. Czy tak wygląda rynek ECN?
Dla przykładu para NZDJPY - przez cały dzień u nich spread nie przekroczyl wartości 0.2-0.6. Czy tak wygląda rynek ECN?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pamiętaj, że do spreadu można coś dodać. Nie jest to problemem. Obniżka prowizji o 0,2pipsa i zwiększenie spreadu o 0,2pipsa. Zobacz na innych parach czy to prawda.psV pisze:Ja nie mówię, że biorą na klatę zlecenia i liczą że ich zyskiem będzie strata klientów. Ich feed na niektórych parach jest mocno filtrowany, przez co umożliwia grę na warunkach lepszych niż rynkowe.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Anulowanie zysków od 01.01.2012!!!!!
Czy ktoś z kolegów również otrzymał maila o anulowaniu zysków od 01.01.2012 ? Treść poniżej.
Szanowni Państwo,
W wyniku interwencji Klientów, FXSalt wraz z dostawcą płynności dokonał szczegółowej analizy sygnału dla par: USDCZK, USDHUF, USDPLN, EURPLN, EURTRY, EURDKK, EURHUF, dostarczonego w okresie ‘IV tydzień grudnia 2012 – styczeń 2013’.
Efektem kontroli jest odkrycie błędu, który spowodował naliczenie nieprawdziwych wartości zysków / strat na kontach klientów, którzy dokonali transakcji w powyższym okresie (dotyczy tylko par: USDCZK, USDHUF, USDPLN, EURPLN, EURTRY, EURDKK, EURHUF).
Rezultatem zaistniałej sytuacji jest decyzja banku anulująca wszystkie transakcje na powyższych parach zawarte od chwili otwarcia rynku w b.r. do 10.01.2013 g. 21:00 GMT . FXSalt dokona korekty wartości zysków / strat na kontach, których dotyczy powyższa awaria w najbliższy weekend.
W imieniu swoim oraz dostawcy płynności przepraszamy za uniedogodnienia Klientów, których wartość konta po korekcie ulegnie obniżeniu.
Życzymy udanego weekendu, załączając pozdrowienia,
Czy ktoś z kolegów również otrzymał maila o anulowaniu zysków od 01.01.2012 ? Treść poniżej.
Szanowni Państwo,
W wyniku interwencji Klientów, FXSalt wraz z dostawcą płynności dokonał szczegółowej analizy sygnału dla par: USDCZK, USDHUF, USDPLN, EURPLN, EURTRY, EURDKK, EURHUF, dostarczonego w okresie ‘IV tydzień grudnia 2012 – styczeń 2013’.
Efektem kontroli jest odkrycie błędu, który spowodował naliczenie nieprawdziwych wartości zysków / strat na kontach klientów, którzy dokonali transakcji w powyższym okresie (dotyczy tylko par: USDCZK, USDHUF, USDPLN, EURPLN, EURTRY, EURDKK, EURHUF).
Rezultatem zaistniałej sytuacji jest decyzja banku anulująca wszystkie transakcje na powyższych parach zawarte od chwili otwarcia rynku w b.r. do 10.01.2013 g. 21:00 GMT . FXSalt dokona korekty wartości zysków / strat na kontach, których dotyczy powyższa awaria w najbliższy weekend.
W imieniu swoim oraz dostawcy płynności przepraszamy za uniedogodnienia Klientów, których wartość konta po korekcie ulegnie obniżeniu.
Życzymy udanego weekendu, załączając pozdrowienia,
Anulowanie zysków i strat. Nie tylko zysków.
Jeśli ktoś miał zysk - który ma pokrycie w rzeczywistości proszę o kontakt. Skontaktuję się z nimi i postaram się sprawę rozwiązać.
Jeśli ktoś miał zysk - który ma pokrycie w rzeczywistości proszę o kontakt. Skontaktuję się z nimi i postaram się sprawę rozwiązać.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Witam
W FXSALT jestem od trzech tygodni - jestem bardzo zadowolony.
Kasy jeszcze nie wyplacalem, ale widze ze to sie odbywa bez problemow.
Mam pytanie - jak jest z ta dzwignia 1- 500 ?
Czy ta dzwingia 1:500 jest na stale, czy sa jakies widelki.
Chodzi mi o to czy po przekroczniu np 10 000$ dzwignia zostaje zmieniona
na 1:100
Dziekuje za odpowiedz.
W FXSALT jestem od trzech tygodni - jestem bardzo zadowolony.
Kasy jeszcze nie wyplacalem, ale widze ze to sie odbywa bez problemow.
Mam pytanie - jak jest z ta dzwignia 1- 500 ?
Czy ta dzwingia 1:500 jest na stale, czy sa jakies widelki.
Chodzi mi o to czy po przekroczniu np 10 000$ dzwignia zostaje zmieniona
na 1:100
Dziekuje za odpowiedz.
Witam,
mam pytanie dotyczące rejestracji
Estimated annual income
Risk capital
Estimated net worth
o co w tym chodzi?
Estimated annual income
Risk capital
Estimated net worth
o co w tym chodzi?
-Szacunkowe roczne przychodyroody80 pisze:Witam,
Estimated annual income
Risk capital
Estimated net worth
o co w tym chodzi?
-Ryzyko kapitalu powyzszego w procencie (czyli np 10% chyba ze ryzykujesz wiecej badz mniej)
-Szacunkowa wartosc NET ryzykowanego kapitalu
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Czy ktoś z was kontaktował się ostatnio z biurem obsługi klienta? Nie moge się dodzwonic. Ma ktoś podobny problem. Po za tym nie moge zalogowac sie na stronie...... Przez chwile myslałem, że zapomniałem hasło. Ale gdy staram się wysłać przypomnienie , widze komnikat, ze mojego adresu nie ma w ich bazie. Jakbym nie był zarejestrowany. O co tu chodzi. Dodam ze w mt4 loguje się na konto bez problemu . Help!!