AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

aftek
Bywalec
Bywalec

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: aftek »

U mnie dzisiaj też bez problemu zamknęli po kontakcie telefonicznym. Wczoraj miałem problem z zamknięciem transakcji i reklamację rozpatrzyli od ręki. Chyba nie jest jednak tak źle.
Nie mam pojęcia o technice, wykresach i innych takich... Nie traktować mnie poważnie :D

soru
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: soru »

ja tez musze powiedziec ze jestem milo zaskoczony kontaktem z konsultantem. W skrocie szybko, sprawnie - profesjonalnie.

Pozdrawiam

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

Nie przypominam sobie ostatnio żadnych aktualizacji, a od kilku dni coś dziwnego dzieje mi się z wykresem, a konkretnie:

- nie da się ustawić TP/SL z wykresu. Łapię za poziom otwartej pozycji, przeciągam, puszczam i w okienku pokazuje się tylko "nowe zlecenie na x.xxx" (x.xxx to odpowiednie kwotowanie) oraz "anuluj", brakuje wyboru ustawiania TP lub SL.
- gdy już TP/SL ustawie poprzez normalną modyfikację pozycji, to na wykresie się ładnie pokazuje i dane poziomy już się da przesuwać bezpośrednio z wykresu.
- dodatkowo po najechaniu na "kreskę" otwartej pozycji w dymku ze szczegółami pozycji kwota "niezrealizowany Z/S" się blokuje na jakiejś tam wartości (zauważyłem że na różnych kwotach się blokuje) i niezależnie od zmiany wykresu tam nadal jest to samo

Oczywiście platforma Real, kilka dni temu było normalnie, a teraz takie cuda.
Miał ktoś może podobnie i wie co jest przyczyną? jak to mam naprawić (BEZ reinstalacji platformy - bo to ostateczność) ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy,
Dziękujemy za zgłoszenie problemu z SL / TP z wykresu. Dostępna aktualizacja powinna wyeliminować ten problem. Sugerujemy zapisać ustawienia pulpitu (workspace) i wczytać je po procesie aktualizacji, gdyż zdarza się, że pulpit roboczy nie zapisuje się prawidłowo.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

eddek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eddek »

Mam ten sam problem co buchcik.
Dodatkowo po zaktualizowaniu do wersji 02.11.2012 zniknął cały panel.
Częściowo już przywróciłem ustawienia, ale nadal mam problem. Jak zrobić aktywny wykres, tak by klikając w Obserwowane Instrumenty uruchamiał mi się wybrany kros na tym wykresie? Domyślnie jakoś to było zrobione.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

eddek pisze:Mam ten sam problem co buchcik.
Dodatkowo po zaktualizowaniu do wersji 02.11.2012 zniknął cały panel.
Częściowo już przywróciłem ustawienia, ale nadal mam problem. Jak zrobić aktywny wykres, tak by klikając w Obserwowane Instrumenty uruchamiał mi się wybrany kros na tym wykresie? Domyślnie jakoś to było zrobione.
Należy powiązać (zlinkować) listę obserwowanych instrumentów i okno wykresu. W prawym górnym rogu każdego okna jest prostokąt z kolorem - wystarczy ustawić taki sam kolor dla okna wykresu i listy obserwowanych instrumentów.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

buchcik
Gaduła
Gaduła

BM Alior Bank pisze:Witamy,
Dziękujemy za zgłoszenie problemu z SL / TP z wykresu. Dostępna aktualizacja powinna wyeliminować ten problem. Sugerujemy zapisać ustawienia pulpitu (workspace) i wczytać je po procesie aktualizacji, gdyż zdarza się, że pulpit roboczy nie zapisuje się prawidłowo.
Faktycznie przyszła aktualizacja i wszystko wróciło do normy :-)
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

aliorr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: aliorr »

Chciałbym wiedzieć jaki jest termin rozpatrzenia reklamacji źle zamkniętych pozycji . Złożyłem reklamacje poprzez platformę bankową w dniu 15.01.2013 ale nie wiem jaka jest dalsza droga takiej reklamacji , czy otrzymam odpowiedź na nią czy tez chociaz powiadomienie ,że jest ona rozpatrywana.

eddek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eddek »

Nie wiem jak złożyć reklamację, ale składam tu.
Wczoraj otworzyłem dwie pozycje na USDPLN za 0.1 lota i dzisiaj naliczyło mi podwójny swap.
Pozycje numer: 72008770 oraz 72010012

buchcik
Gaduła
Gaduła

eddek pisze:Nie wiem jak złożyć reklamację, ale składam tu.
Wczoraj otworzyłem dwie pozycje na USDPLN za 0.1 lota i dzisiaj naliczyło mi podwójny swap.
Pozycje numer: 72008770 oraz 72010012
Reklamację składasz albo przez konsultanta telefonicznie, albo przez platformę bankową, tutaj co najwyżej możesz wylać żale ;-)

Ale z drugiej strony... dobrze że napisałeś, bo faktycznie wczoraj podwójnie swapy naliczyli... ciekawe czy będą bardzo zdziwieni gdy złożę reklamację że za dużo ZAROBIŁEM na swapach, bo podwójnie mi dodatniego dali :D
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

ODPOWIEDZ