AliorTrader - ECN.
Re: AliorTrader - ECN.
U mnie dzisiaj też bez problemu zamknęli po kontakcie telefonicznym. Wczoraj miałem problem z zamknięciem transakcji i reklamację rozpatrzyli od ręki. Chyba nie jest jednak tak źle.
Nie mam pojęcia o technice, wykresach i innych takich... Nie traktować mnie poważnie 

ja tez musze powiedziec ze jestem milo zaskoczony kontaktem z konsultantem. W skrocie szybko, sprawnie - profesjonalnie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nie przypominam sobie ostatnio żadnych aktualizacji, a od kilku dni coś dziwnego dzieje mi się z wykresem, a konkretnie:
- nie da się ustawić TP/SL z wykresu. Łapię za poziom otwartej pozycji, przeciągam, puszczam i w okienku pokazuje się tylko "nowe zlecenie na x.xxx" (x.xxx to odpowiednie kwotowanie) oraz "anuluj", brakuje wyboru ustawiania TP lub SL.
- gdy już TP/SL ustawie poprzez normalną modyfikację pozycji, to na wykresie się ładnie pokazuje i dane poziomy już się da przesuwać bezpośrednio z wykresu.
- dodatkowo po najechaniu na "kreskę" otwartej pozycji w dymku ze szczegółami pozycji kwota "niezrealizowany Z/S" się blokuje na jakiejś tam wartości (zauważyłem że na różnych kwotach się blokuje) i niezależnie od zmiany wykresu tam nadal jest to samo
Oczywiście platforma Real, kilka dni temu było normalnie, a teraz takie cuda.
Miał ktoś może podobnie i wie co jest przyczyną? jak to mam naprawić (BEZ reinstalacji platformy - bo to ostateczność) ?
- nie da się ustawić TP/SL z wykresu. Łapię za poziom otwartej pozycji, przeciągam, puszczam i w okienku pokazuje się tylko "nowe zlecenie na x.xxx" (x.xxx to odpowiednie kwotowanie) oraz "anuluj", brakuje wyboru ustawiania TP lub SL.
- gdy już TP/SL ustawie poprzez normalną modyfikację pozycji, to na wykresie się ładnie pokazuje i dane poziomy już się da przesuwać bezpośrednio z wykresu.
- dodatkowo po najechaniu na "kreskę" otwartej pozycji w dymku ze szczegółami pozycji kwota "niezrealizowany Z/S" się blokuje na jakiejś tam wartości (zauważyłem że na różnych kwotach się blokuje) i niezależnie od zmiany wykresu tam nadal jest to samo
Oczywiście platforma Real, kilka dni temu było normalnie, a teraz takie cuda.
Miał ktoś może podobnie i wie co jest przyczyną? jak to mam naprawić (BEZ reinstalacji platformy - bo to ostateczność) ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.
Maciej Buchta.
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Witamy,
Dziękujemy za zgłoszenie problemu z SL / TP z wykresu. Dostępna aktualizacja powinna wyeliminować ten problem. Sugerujemy zapisać ustawienia pulpitu (workspace) i wczytać je po procesie aktualizacji, gdyż zdarza się, że pulpit roboczy nie zapisuje się prawidłowo.
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Dziękujemy za zgłoszenie problemu z SL / TP z wykresu. Dostępna aktualizacja powinna wyeliminować ten problem. Sugerujemy zapisać ustawienia pulpitu (workspace) i wczytać je po procesie aktualizacji, gdyż zdarza się, że pulpit roboczy nie zapisuje się prawidłowo.
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Mam ten sam problem co buchcik.
Dodatkowo po zaktualizowaniu do wersji 02.11.2012 zniknął cały panel.
Częściowo już przywróciłem ustawienia, ale nadal mam problem. Jak zrobić aktywny wykres, tak by klikając w Obserwowane Instrumenty uruchamiał mi się wybrany kros na tym wykresie? Domyślnie jakoś to było zrobione.
Częściowo już przywróciłem ustawienia, ale nadal mam problem. Jak zrobić aktywny wykres, tak by klikając w Obserwowane Instrumenty uruchamiał mi się wybrany kros na tym wykresie? Domyślnie jakoś to było zrobione.
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Należy powiązać (zlinkować) listę obserwowanych instrumentów i okno wykresu. W prawym górnym rogu każdego okna jest prostokąt z kolorem - wystarczy ustawić taki sam kolor dla okna wykresu i listy obserwowanych instrumentów.eddek pisze:Mam ten sam problem co buchcik.
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Faktycznie przyszła aktualizacja i wszystko wróciło do normyBM Alior Bank pisze:Witamy,

Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.
Maciej Buchta.
Chciałbym wiedzieć jaki jest termin rozpatrzenia reklamacji źle zamkniętych pozycji . Złożyłem reklamacje poprzez platformę bankową w dniu 15.01.2013 ale nie wiem jaka jest dalsza droga takiej reklamacji , czy otrzymam odpowiedź na nią czy tez chociaz powiadomienie ,że jest ona rozpatrywana.
Nie wiem jak złożyć reklamację, ale składam tu.
Wczoraj otworzyłem dwie pozycje na USDPLN za 0.1 lota i dzisiaj naliczyło mi podwójny swap.
Pozycje numer: 72008770 oraz 72010012
Wczoraj otworzyłem dwie pozycje na USDPLN za 0.1 lota i dzisiaj naliczyło mi podwójny swap.
Reklamację składasz albo przez konsultanta telefonicznie, albo przez platformę bankową, tutaj co najwyżej możesz wylać żale ;-)eddek pisze:Nie wiem jak złożyć reklamację, ale składam tu.
Ale z drugiej strony... dobrze że napisałeś, bo faktycznie wczoraj podwójnie swapy naliczyli... ciekawe czy będą bardzo zdziwieni gdy złożę reklamację że za dużo ZAROBIŁEM na swapach, bo podwójnie mi dodatniego dali

Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.
Maciej Buchta.