AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

eddek
Gaduła
Gaduła

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: eddek »

Przez platformę bankową? Czyli jak? Gdzie?

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

eddek pisze:Przez platformę bankową? Czyli jak? Gdzie?
Logujesz się na swoje konto Aliora w bankowości elektronicznej http://www.aliorbank.pl/pl/
i PO ZALOGOWANIU, po lewej masz "wiadomości", klikasz w "Napisz wiadomość" i wybierasz grupę "Reklamacja - biuro maklerskie".
Reszta to już wiadomo... niestety ja zrezygnowałem z reklamowania tego że zyskałem, bo wkurza mnie ich edytor wiadomości, który nie przepuszcza wszystkich znaków i nie jest nawet łaskawy poinformować KTÓRE są według niego "złe", a ja wystarczająco czas poświęcam na napisanie reklamacji, żeby jeszcze potem go tracić na wyszukiwania czy aby jakiś tabulator, przecinek, kropka czy może apostrof albo cudzysłów nie są akceptowane przez Aliora... skoro nie potrafią JASNO od razu napisać, co im się nie podoba w treści mojej wiadomości, to ich olałem... tym razem ja ZYSKAŁEM na ich błędzie, więc nie będę dodatkowo tracił czas żeby im wiadomość wysłać...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy,
1. Rozpatrzenie reklamacji następuje w terminie do 30 dni. Jeżeli składają Państwo reklamacje za pomocą bankowości internetowej to tam należy oczekiwać odpowiedzi.
2. Faktycznie w nocy zostały podwójnie naliczone koszty swap. Koszty zostaną skorygowane w dniu dzisiejszym. Przepraszamy za powstałe niedogodności i dziękujemy za zgłoszenie problemu.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

kuchara23
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kuchara23 »

buchcik pisze:Nie przypominam sobie ostatnio żadnych aktualizacji, a od kilku dni coś dziwnego dzieje mi się z wykresem ...... (........)

Pobraliscie juz najswiezsza aktualizacje protrader dla platformy aliortrader?
Ja zadnych nowosci nie zauwazylem, na czym polega odswiezanie platformy, aby szybciej i bez problemow oraz bez przeszkod pracowal caly system transakcyjny?

Gdzie dowiem sie od brokera jakie nowosci wprowadzil po aktualizacji swojego oprogramowania, ktore zostalo bardzo starannie opracowane i przetestowane?

Dziekuje za pomoc
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nie każda aktualizacja zawiera rewolucyjne zmiany pod kątem funkcjonalności. Każda natomiast ma za zadanie poprawić wydajność zarówno samej platformy Klienta jak i komunikacji z naszymi systemami. Kolejne aktualizacje poprawiają również błędy zgłaszane do PFSoftu zarówno przez nasz zespół testowy jak i samych użytkowników.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

buchcik pisze:tym razem ja ZYSKAŁEM na ich błędzie, więc nie będę dodatkowo tracił czas żeby im wiadomość wysłać...
He, he, no proszę... pomyłka była na niekorzyść Aliora, więc SAMI (bez mojej reklamacji) sobie skorygowali SWAPa wczorajszego obciążając mi dzisiaj o 14:46 konto kwotą 17,26 z tytułu SWAP ;-)
Ciekawe czy jeśli to ja byłbym stratny, to też SAMI by mi to skorygowali czy jednak musiałbym pisać reklamacje i czekać na jej rozpatrzenie ?

Ktoś miał taki przypadek dzisiaj, że wczoraj mu dwa razy naliczyło ze stratą dla klienta i dzisiaj SAMI mu oddali, czy jednak musiał składać reklamację ? To ciekawy przypadek na przyszłość jest.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Wszystkie podwójne naliczenia SWAP dla wszystkich Klientów zostały wyrównanie bez reklamacji - czy to na plus czy na minus.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku

eddek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eddek »

Jaka jest ostatnia wersja platformy? Ja mam z 2 listopada i jak szukam aktualizacji, to nic nie znajduje nowszego.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Witamy,
Wersja datowana na 2 listopada jest aktualną wersją aplikacji.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku

aliorr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: aliorr »

Mnie zwrócili swap , ponieważ akurat zrobiłem wypłatę wszystkich środków , nie bardzo mogłem dociec skąd na koncie pojawiło się 76 zł .......... teraz już wiem ,że to jest zwrot swapu

ODPOWIEDZ