BO & FBO
Re: BO & FBO
zaznaczam LT tylko doznaczam promień na drugiej zakładce we właściwościach
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
ponawiałem wejście na GBP/AUd ale do TP nie dotarli tym razem przestawiam na BE i niech się dzieje co chce czyli pewnie wytnie
Chociaż do TP została 14 pipek i można przyczaić się na longa na tej parze. Zobaczymy co czas (forex) przyniesie:

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jednak dali zarobić, chociaż dwa razy więcej powinienm ugrać z tego tradu, aktuanie siędzę w USD/CAD od wczoraj się czaiłem, wejście spóźnione ale z przyczyn technicznych nie mogłem wczoraj, zobaczymy co tutaj zrobią
USD/CAD nie dał zarobić tak jak oczekiwałem wyszedłem z ręki, poźniej się przyczaiłem na GBP/AUd i fajnie się układało wszystko ale myslałem, że po danych zrobią ostry strzał w górę niestety źle zapowiadała się sytuacja i ponownie z ręki wyszedłem
nie chcą coś dać się załapać na lepszy trade. Aktualnie liczyłem, że mogą odbić w okolicach 206 jednak zrobili to tak szybko, że znowu spóźniłem wejścia więc może zamknę jeszcze myślę. Ale sytuacja na dole naprawdę fajne na dobrym poziomie na ZL zrobili dzisiaj FBO tworząc przy tym PB z H4 ale jak narazie na tym skończyli, choć wedlug mnie powinni iść dalej UP ale wydawałoby się to jakoś zbyt oczywiste. Ale podbno forex jest prosty więc może plecą UP, szczrze przyznam, że liczyłem na solidnego PB z D1 ale już nie mają szansa go zrobić

niestety GBP/AUD musiałem wyjść z ręki, chciałem po lepszej cenie ale serwer nie odpowiadał, aktualnie jestem w małym selu może się uda jeszcze kilka pipsów przygarnąć, nie zrobili cienia na D1 stąd jeden z powodów wejścia.
Dodatkowo jestem w tradzie USD/CAD wczoraj dali mało zarobić ale nie odpuszczę draniowi. Według mnie tam na D1 jest fajny PB oraz dywergencja która jest bardzo fajna jeszcze ze szkoły Asmo
Stąd ponowienie wejścia. NA GBP/AUd będę się czaił na longa oraz na GBP/USD na kablu idealnie jakby doszli ponownie do tej ZL bo wczoraj chyba zabrakło pipsa i tam by zrobili FBO dla mnie to byłby sygnał na dobrego longa zobaczymy.
Ostatnio próbuję wycodzić z pozycji jak coś mi nie gra patrzę na mniejsze interwały jak narazie metoda bardzo skuteczna byłyby BE lub SL a tak zawsze kilka lub kilkanaście pipsów do przodu.
EDIT:
GBP/AUd wywaliło SL -10 pipsów, teraz widzę na kompie że jest minimalny cień z D1 ale na komórce go nie widziałem
, więc nie wiem co robić ale z up się wstrzymuje powinni jakiś wyraźny sygnał dać, chociaż według mnie jest minimalny sygnał ale za mały i bym musiał zbyt duży ZL dawać aby teraz ładować UP.
EDIT: Na USC\CAD sytuacja katastrofalnie zaczęła wyglądać wyszedłem na minus 3 pipsy
Obserwuję tę parę cały czas myślę, że UP pójdą ale narazie jakoś nie chcą więc czekam
Dodatkowo jestem w tradzie USD/CAD wczoraj dali mało zarobić ale nie odpuszczę draniowi. Według mnie tam na D1 jest fajny PB oraz dywergencja która jest bardzo fajna jeszcze ze szkoły Asmo

Ostatnio próbuję wycodzić z pozycji jak coś mi nie gra patrzę na mniejsze interwały jak narazie metoda bardzo skuteczna byłyby BE lub SL a tak zawsze kilka lub kilkanaście pipsów do przodu.
EDIT:
GBP/AUd wywaliło SL -10 pipsów, teraz widzę na kompie że jest minimalny cień z D1 ale na komórce go nie widziałem

EDIT: Na USC\CAD sytuacja katastrofalnie zaczęła wyglądać wyszedłem na minus 3 pipsy

Obserwuję tę parę cały czas myślę, że UP pójdą ale narazie jakoś nie chcą więc czekam
normalnie dobijają mnie na tym USD/CAD co wejdę to w plecy teraz -4, normalnie cały czas dają sygnały na longi a ja co wejdę w longa to mnie wydaymają 
Zastanawiam się czy nie próbować z większym SL i iść na całość wóz albo przewoź ale tak tam mulą ogołnie że głowa mała więc może w końcu wystrzelą w którąś stronę

Zastanawiam się czy nie próbować z większym SL i iść na całość wóz albo przewoź ale tak tam mulą ogołnie że głowa mała więc może w końcu wystrzelą w którąś stronę

- DigitalSmoke
- Pasjonat
Jeśli mogę coś doradzić to ja staram się wchodzić na retestach BO. Trzeba później uważać na każde przeciwnie skierowane BO i tam szukać TP, a szczególnie na dziennych maximach. Jak mam większy apetyt na ryzyko to wchodzę z oczekujących i to jest najlepsze (z najkrótszym SL) wejście, a jak mi skopią du... to wchodzę po potwierdzeniu w postaci dobicia w miejscu gdzie był BO. To tak w teoriii, w praktyce to bywa różnie... 

dochodza na GBP/USD tam gdzie pisałem ciekawe czy zrobią FBO i zawrócą UP.
i tak tylko takie cacko pokażę, w sumie zastanawiam się czemu ja takich rzeczy wcześniej nie widzę, idealne BO na górze FBO przebite o 0.05 pipsa i jazda do BO, czemu to takie proste a zarazem trudne.
Z drugiej strony często gęsto czekając na potwierdzenie nie do czekamy się już w między czasie odjadą i pozamiatane, i znajdź tu złoty środek.
Z drugiej strony często gęsto czekając na potwierdzenie nie do czekamy się już w między czasie odjadą i pozamiatane, i znajdź tu złoty środek.
- DigitalSmoke
- Pasjonat
Teraz na edku, jak się zrealizuje odbicie od BO to może być fajna okazja.