1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Re: 1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Nieprzeczytany post autor: zealot »

Pychu pisze:Ciekawy temat. Zachecam, zebys mimo wszystko podzielil sie z nami zasadami strategii
Rzeczywiscie ciekawy temat. Dla milosnikow kryptomarketingu.
Strategia jest prosta. Sklonic jak najwiecej ludzi do podejmowania ekstremalnego ryzyka. I jeszcze ta EAgzotyka :P

Niech pan od razu poda co pan reklamuje panie miliondolar na minusie. Roboty z allegro? Czy zwyczajnie pracuje pan u ktoregos jakiegos foreksowego (z)buka?

Takie zenujace tematy pojawiaja sie regularnie. Miliony sryliony, ferari, itepe. Ciekawe, czy jakis cykl koniunkturalny tu jest ukryty? Kazdy tutaj chce byc rekinem, a zachowujecie sie jak rybki szukajace haczyka. "Milion dolarow" i juz slina z brody kapie. :roll:
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 1MilionDolars »

zealot pisze:
Pychu pisze:Ciekawy temat. Zachecam, zebys mimo wszystko podzielil sie z nami zasadami strategii
Rzeczywiscie ciekawy temat. Dla milosnikow kryptomarketingu.
Strategia jest prosta. Sklonic jak najwiecej ludzi do podejmowania ekstremalnego ryzyka. I jeszcze ta EAgzotyka :P

Niech pan od razu poda co pan reklamuje panie miliondolar na minusie. Roboty z allegro? Czy zwyczajnie pracuje pan u ktoregos jakiegos foreksowego (z)buka?

Takie zenujace tematy pojawiaja sie regularnie. Miliony sryliony, ferari, itepe. Ciekawe, czy jakis cykl koniunkturalny tu jest ukryty? Kazdy tutaj chce byc rekinem, a zachowujecie sie jak rybki szukajace haczyka. "Milion dolarow" i juz slina z brody kapie. :roll:
Szanowny Panie, nie mam zamiaru niczego, ani nikogo reklamować, ani teraz ani w przyszłości. Tyle w tym temacie.
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...
Mój dziennik: http://forex-nawigator.biz/forum/1-mili ... 22544.html
Nie ujawniam mojego systemu zajmowania pozycji na rynku.

eMisiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eMisiek »

Pychu pisze:Ciekawy temat. Zachecam, zebys mimo wszystko podzielil sie z nami zasadami strategii, tak jak ktos juz na poczatku wspomnial. Jesli strategia nie bedzie sie sprawdzac, to moze wspolnie uda nam sie Ci troche pomoc, dajac jakies cenne wskazowki - moze okaze sie, ze ten pierwszy patyk pojdzie na spalnie, ale ulepszona wersja 2.0 zrobi pierwszy milion ;)
Ja się przyłączam, ewentualnie po tym jak pierwszy depozyt pójdzie się paść.

To super wyzwanie i uważam, że powinien to zrobić Polak.

Jeśli to podejście nie wyjdzie ( poz zastanowieniu mam przyznam coraz więcej obaw i to z wielu powodów, ale mogę się mylić) to chętnie wezmę udział w każdej kolejnej odsłonie. Za moment postaram się złapać kolegę, który zna oryginalny system Larryego Willliamsa, którym w chyba 1987 Larry wygrał konkurs World Cup Championship of Futures Trading- to jest udokumentowane, że w ciągu 12 miesięcy z 10 tysięcy zrobił ponad milion sto tysięcy (ponad 11 tysięcy %). Poproszę go, żeby ten system szczegółowo opisał, może być to ciekawy krok w tym kierunku. Myślę, że warto wspierać ciekawe inicjatywy, wiele prób może się spalić ale ktoś wreszcie to zrobi publicznie i ... przejdzie do historii ;)
Badania traderów

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

Duzo osob podjaralo sie tematem... wszystko pewnie ladnie i pieknie i tez bym chcial zobaczyc cos takiego ze z 1000 zrobil 1mln... tylko.... wiemy ze rynki sa zmienne... autor zrobil testy i pewnie zoptymalizowal EA pod dany okres (czy taki krotki ?? )
1MilionDolars pisze: Ilość wejść zakończonych TP - 63,88% (na demo w okresie od 01.10.2012 do 10.01.2013)
Jesli znowu rynek bedzie chodzil w taki sposob jak w testach to banka bedzie... a jak inaczej... ???

David_Plavko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: David_Plavko »

Chłopak otworzył jedną pozycję a już ma 43 odpowiedzi, w zdecydowanej większości są na "Jesteś GUPI". Dajcie mu trochę pożyć, zamiast tak na niego naskakiwać, jeśli tak dalej pójdzie to zanim wyzeruje lub spasie portfel, to nikt nie będzie mógł przeczytać całego tematu przez nadmiar postów...

Tagi jakimi sam udekorowałbym ten temat to: #magia_procentów_składanych_tryb_początkujący, #magia_dużych_cyfr, #chcę_się_szybko_dorobić_mam_nadzieję_że_się_uda , aleeeeeeeeeee...

Trzymam kciuki za Ciebie, w przyszłości będę mógł pokazywać ten post niedowiarkom :wink:

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Trejd 02:
Buy z 1.3371
Sl: 1.3351
TP: 1.3411
Wielkość pozycji: 0,94 lota
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

no, mój drogi :)
jeżeli LT wytrzyma (retest) to masz swoje TP, jeżeli nie to SL
za chwilę wszystko będzie jasne

edit:
zjazd
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

sl zaliczony
stan konta: 562$

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

1MilionDolars pisze:Założenia robota:
stałe SL - 20 pipsów
stałe TP - 40 pipsów
TS- 35pipsów
BE - przy 25 pipsów
Wielkość pozycji - zmienna
Wejście w pozycję wyliczane na podstawie algorytmu mojego autorstwa.
Ilość wejść zakończonych TP - 63,88% (na demo w okresie od 01.10.2012 do 10.01.2013), nie wliczając w to pozycji zamkniętych na BE lub przez TS.
Pozycji otwartych w tym okresie - 70
Pozycji zakończonych TP -36
Pozycji zakończonych SL- 23
Pozycji zamkniętych na BE lub przez TS -11
Jedno pytanie. Jaką miałeś jakość modelowania w backteście ?

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Nie dasz rady dobić do miliona. Nie ma takiego brokera mt4, który da się tak skubać. Wcześniej są utrudnienia.

ODPOWIEDZ