1 Milion Dolarów w 4 miesiące....
Re: 1 Milion Dolarów w 4 miesiące....
Z R:R to zapominacie o 2008 roku i słynnych robotach grających w nocy na EUR/GBP. Te bestie miały zysk/ryzyko jakieś 1:3-5. Skuteczność powyżej 90% i robiły 100% konta w noc 

Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
-
- Bywalec
Mogło tak być ale ...Akhh pisze:Z R:R to zapominacie o 2008 roku i słynnych robotach grających w nocy na EUR/GBP. Te bestie miały zysk/ryzyko jakieś 1:3-5. Skuteczność powyżej 90% i robiły 100% konta w noc
Sprawdź zmienność w 2008 r a sprawdź jaka jest teraz

http://www.forexticket.co.uk/en/tools/02-01-volatility
Wybierz eur/gbp i potem max zoom.
Niestety w przeciągu ostatnich lat zmienność mocno spadła, dla strategii wykorzystujących mocne ruchy ceny to udręka.
adam.trade pisze:Mogło tak być ale ...Akhh pisze:Z R:R to zapominacie o 2008 roku i słynnych robotach grających w nocy na EUR/GBP. Te bestie miały zysk/ryzyko jakieś 1:3-5. Skuteczność powyżej 90% i robiły 100% konta w noc
Sprawdź zmienność w 2008 r a sprawdź jaka jest teraz![]()
Co to ma do rzeczy? Rynki się zmieniają. Tak samo można podać przykład par z SEK. Mają teraz ogromną zmienność a spread da się znaleźć poniżej 10pipsów.
Okazje są zawsze, kwestia szukania.
Przykład odnosi się jedynie do tego, że z niekorzystnym R:R automat potrafi zarabiać.
Swoją drogą ja jestem zwolennikiem raczej dobrego R:R

Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
-
- Bywalec
Zdaję sobie sprawę że rynki się zmieniająAkhh pisze:adam.trade pisze:Mogło tak być ale ...Akhh pisze:Z R:R to zapominacie o 2008 roku i słynnych robotach grających w nocy na EUR/GBP. Te bestie miały zysk/ryzyko jakieś 1:3-5. Skuteczność powyżej 90% i robiły 100% konta w noc
Co to ma do rzeczy? Rynki się zmieniają. Tak samo można podać przykład par z SEK. Mają teraz ogromną zmienność a spread da się znaleźć poniżej 10pipsów.
Przykład odnosi się jedynie do tego, że z niekorzystnym R:R automat potrafi zarabiać.

Z mojej perspektywy dużo łatwiej zarabiać na fx jak jest duża zmienność dlatego o tym wspomniałem.
Jednak jeśli ktoś dysponuje strategią która nie wykorzystuje zbytnio zmienności to faktycznie dla niego może być to mało istotny aspekt.
Tyle, że system ten bazował właśnie na braku zmienności na EUR/GBP w nocy w 2008 
A dokładniej na wąskim zakresie nocnej konsolidacji.

Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
-
- Bywalec
Tak myślałem... czyli w konsoli trzepał góra sell dół buyAkhh pisze:Tyle, że system ten bazował właśnie na braku zmienności na EUR/GBP w nocy w 2008

OK może już nie spamujmy koledze wątku, powodzenia !
to ekstremalnie trudne zadanie ale czy ktos moze mi podac jakis powod dlaczego to mialoby byc mozliwe?
Możliwe jest.xpep pisze:to ekstremalnie trudne zadanie ale czy ktos moze mi podac jakis powod dlaczego to mialoby byc mozliwe?
Natomiast rynek już się zmienił w stosunku do tego co było. I założenia robota sprzed 3 miesięcy mogą nie zadziałać.
Na pierwszej stronie podałem wyniki Mistrzostw Automatów. Gdzie startują tysiące pasjonatów z najlepszymi robotami.
Niecałe 500% w 3 miesiące wystarczyło do zwycięstwa.
Jeśli wśród tysięcy najlepszych EA (bez robotów z instytucji wykorzystujących zupełnie inne warunki) nie znalazła się jedna ze stopą zwrotu choćby 500% czy możliwe jest uzyskanie 100 000%?
Pewnie możliwe natomiast szanse wydają się być niewielkie.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
dlatego kolego jak bedziessz mial to narzedzie( zmiennosc/spread) to poradzimy sobie z doborem instrumentow. ilez mozna tylko na EU dzialac...Akhh pisze:adam.trade pisze:Mogło tak być ale ...Akhh pisze:Z R:R to zapominacie o 2008 roku i słynnych robotach grających w nocy na EUR/GBP. Te bestie miały zysk/ryzyko jakieś 1:3-5. Skuteczność powyżej 90% i robiły 100% konta w noc
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Ciekawy temat. Zachecam, zebys mimo wszystko podzielil sie z nami zasadami strategii, tak jak ktos juz na poczatku wspomnial. Jesli strategia nie bedzie sie sprawdzac, to moze wspolnie uda nam sie Ci troche pomoc, dajac jakies cenne wskazowki - moze okaze sie, ze ten pierwszy patyk pojdzie na spalnie, ale ulepszona wersja 2.0 zrobi pierwszy milion