1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Re: 1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Wg. mnie szkoda kasy. Patrząc na prawdopodobieństwo takiego zdarzenia to chyba wolałbym wydać wszystko na totka i dużo szybciej otrzymać odpowiedź czy jestem milionerem. Chodzi o to, że grasz z małym sl automatem robiąc 1 trejd dziennie. Nie wiem jakie jest Twoje doświadczenie, ale moje mówi mi, że poślizg przy sl o 5 pipsów robi kolejne 10% straty. Dodatkowo w testach wychodzi Tobie, że nie ma 4 strat pod rząd... Już widziałem jak kończą się takie próby. Ale co ja tam wiem. Eksperymentuj i wyciągaj wnioski. Też bym się nikogo nie słuchał :) Pozdrawiam i oby się powiodło... ułamek szans tylko, ale nie zero.

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 1MilionDolars »

rayzeel pisze:Wg. mnie szkoda kasy. Patrząc na prawdopodobieństwo takiego zdarzenia to chyba wolałbym wydać wszystko na totka i dużo szybciej otrzymać odpowiedź czy jestem milionerem. Chodzi o to, że grasz z małym sl automatem robiąc 1 trejd dziennie. Nie wiem jakie jest Twoje doświadczenie, ale moje mówi mi, że poślizg przy sl o 5 pipsów robi kolejne 10% straty. Dodatkowo w testach wychodzi Tobie, że nie ma 4 strat pod rząd... Już widziałem jak kończą się takie próby. Ale co ja tam wiem. Eksperymentuj i wyciągaj wnioski. Też bym się nikogo nie słuchał :) Pozdrawiam i oby się powiodło... ułamek szans tylko, ale nie zero.
Gdzie napisałem, że nie ma 4 strat pod rząd??? Jak dotychczas było 5 strat pod rząd i robot sobie poradził, może być nawet i więcej pod rząd, opóźni to tylko w czasie dojście do miliona:)
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...
Mój dziennik: http://forex-nawigator.biz/forum/1-mili ... 22544.html
Nie ujawniam mojego systemu zajmowania pozycji na rynku.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

A jakby tak zmniejszyć ryzyko i nastawić się na ten milion, ale w rok?

Za duże ryzyko może doprowadzić nawet świetny system do ogromnych strat. Praktycznie nie do odrobienia.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Akhh pisze:A jakby tak zmniejszyć ryzyko i nastawić się na ten milion, ale w rok?

Za duże ryzyko może doprowadzić nawet świetny system do ogromnych strat. Praktycznie nie do odrobienia.

No właśnie, i tutaj jest klucz systemu (oprócz oczywiście wejść, które są sercem systemu), musi być 25 % ni mniej ni więcej, a dlaczego to wytłumaczę jak będzie milion...
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...

Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pki »

1MilionDolars pisze:Gdzie napisałem, że nie ma 4 strat pod rząd??? Jak dotychczas było 5 strat pod rząd i robot sobie poradził, może być nawet i więcej pod rząd, opóźni to tylko w czasie dojście do miliona:)
Cztery pierwsze transakcje stratne i zerujesz depo... dlatego zacząłbym od mniejszego ryzyka

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

1MilionDolars pisze:Gdzie napisałem, że nie ma 4 strat pod rząd??? Jak dotychczas było 5 strat pod rząd i robot sobie poradził, może być nawet i więcej pod rząd, opóźni to tylko w czasie dojście do miliona:)
W sumie fakt, mowa była o zmiennej wielkości pozycji, ale.... w jakich przedziałach wielkości robot otwiera zatem pozycje? Bo jeśli wyrąbie kolejne trzy przy 1,25 lota i SL 20 pipsów to po zabawie. Pozostaje wiara, że tego nie zrobi?
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

pki pisze:
Cztery pierwsze transakcje stratne i zerujesz depo... dlatego zacząłbym od mniejszego ryzyka
I tutaj się mylisz, 25% ale z depo po zamknięciu pozycji, nie z depo początkowego, więc raczej nie wyzeruje konta, a jedynie opóźni wzrost kapitału.
Gdyby pierwsze 4 pozycje były pod rząd stratne to depo pozostanie w kwocie 316$, zakładając, że później 4 pozycje po rząd będą na plus - depo będzie wynosić wówczas 1602$.
No najgorsze co może dla tego robota się przytrafić to na samym początku ciąg pozycji stratnych, ponieważ znacznie opóźni to osiągnięcie celu.

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Sildra pisze:
W sumie fakt, mowa była o zmiennej wielkości pozycji, ale.... w jakich przedziałach wielkości robot otwiera zatem pozycje? Bo jeśli wyrąbie kolejne trzy przy 1,25 lota i SL 20 pipsów to po zabawie. Pozostaje wiara, że tego nie zrobi?
Nie trzeba tutaj wiary, bo kolejnej pozycji w tej wielkości 1,25 nie otworzy tylko mniejszą....

adam.trade
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: adam.trade »

Przy takim R:R nie widzę możliwości zarabiania.
Na przełomie kilku miesięcy stworzyłem z kolegą strategie i teraz będziemy robić EA, ale R:R wynosi u nas 1;16 i nie ryzykuję takich % na jedną pozycję.
Nie mniej życzę Ci powodzenia i mam nadzieję że Twój robot będzie zarabiać, wiem ile pracy trzeba w to wszystko włożyć i po tym wszystkim normalną rzeczą jest oczekiwanie sensownych rezultatów.

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

adam.trade pisze:Przy takim R:R nie widzę możliwości zarabiania.
Na przełomie kilku miesięcy stworzyłem z kolegą strategie i teraz będziemy robić EA, ale R:R wynosi u nas 1;16 i nie ryzykuję takich % na jedną pozycję.
Nie mniej życzę Ci powodzenia i mam nadzieję że Twój robot będzie zarabiać, wiem ile pracy trzeba w to wszystko włożyć i po tym wszystkim normalną rzeczą jest oczekiwanie sensownych rezultatów.
Dzięki i życzę wzajemnie powodzenie, jednak nie zgodę się z Tobą, że R:R 1:2 robot nie może zarabiać.

ODPOWIEDZ