AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

eddek
Gaduła
Gaduła

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: eddek »

W jaki sposób mogę uzyskać niższą prowizję za zmianę brokera na AliorTrader? Środki od innego brokera zostały już wpłacone na AT.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy
eddek pisze:W jaki sposób mogę uzyskać niższą prowizję za zmianę brokera na AliorTrader? Środki od innego brokera zostały już wpłacone na AT.
Proszę przesłać skan umowy z innym brokerem na adres AT.kontakt@alior.pl. Wprowadzimy niższą prowizję po zweryfikowaniu dokumentu.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

eddek
Gaduła
Gaduła

No to niestety nie skorzystam z promocji. :-(
Umowę z brokerem zawierałem kilka lat temu i nie mam dokumentu, a w panelu też nie widnieje do pobrania.
Szkoda.

-- Dodano: pt 11-01-2013, 11:58 --

Jeszcze pytanie. Dlaczego nie mogę złożyć zlecenia na PLN/JPY? Przyciski są nieaktywne.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Witamy,
Zgodnie z rozmową z pw - prowizja została zmieniona na niższą (0,0035%) w ramach promocji wypróbuj ECN.
PLN/JPY jest tylko crossem nietransakcyjnym i nie może Pan handlować na tej parze za pośrednictwem Alior Tradera.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku

eddek
Gaduła
Gaduła

Jeszcze raz dziękuję za mniejszą prowizję. :-)

Czy będzie szansa, że PLN/JPY zostanie aktywowany do grania? Może być korelacja odwrotna JPY/PLN.
Od wczoraj miałbym niezły zarobek na tym, a tak muszę obejść się smakiem. ;-)

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Na razie nie planujemy zmian w tym zakresie. Spready na takich crossach (szczególnie w porze nocnej) mogłyby negatywnie wpłynąć na handel. Mało ofert z banków kwotujących = duże różnice w średnim spreadzie + niespodzianki w postaci dużych rozszerzeń poza godzinami handlu. Wszystkie pary z JPY ostatnio notują dużą dynamikę i stąd pewnie klarowne okazje dla PLN/JPY.
Przyjrzymy się możliwościom poszerzenia oferty i jeżeli będzie to niosło ze sobą odpowiednią wartość dodaną na pewno wprowadzimy więcej instrumentów.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

Cytat : "Biuro maklerskie Alior Banku w swojej platformie transakcyjnej ProTrader umożliwi wkrótce składanie zleceń algorytmicznych, ale w oparciu o skrypt, którzy stworzy sam klient."

Read more: http://wyborcza.biz/Waluty/1,111132,131 ... z2HsxPsDGm

Czy chodzi o okres 1 m-c, 6m-cy, 1 rok, 2 lata ? ............bo trochę juz długo czekamy :(
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Witamy,
rh-fx pisze:Cytat : "Biuro maklerskie Alior Banku w swojej platformie transakcyjnej ProTrader umożliwi wkrótce składanie zleceń algorytmicznych, ale w oparciu o skrypt, którzy stworzy sam klient."

Read more: http://wyborcza.biz/Waluty/1,111132,131 ... z2HsxPsDGm

Czy chodzi o okres 1 m-c, 6m-cy, 1 rok, 2 lata ? ............bo trochę juz długo czekamy :(
Niestety nie możemy podać konkretnej daty wdrożenia handlu automatycznego. Na pewno będzie to w tym roku i z pewnością poinformujemy Państwa wcześniej gdy już data będzie pewna w 100%. Prosimy jeszcze o trochę cierpliwości.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku

Snake1
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Snake1 »

Mam problem na platformie z wyświetlaniem danych dla kontraktów na wig20 (POL.20.H3), czy ktoś ma również takie problemy czy tylko u mnie coś nie działa? Ciągle wyświetla się komunikat Brak dostępnych danych dla POL.20.H3

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Witamy,
Snake1 pisze:Mam problem na platformie z wyświetlaniem danych dla kontraktów na wig20 (POL.20.H3), czy ktoś ma również takie problemy czy tylko u mnie coś nie działa? Ciągle wyświetla się komunikat Brak dostępnych danych dla POL.20.H3
Sprawdziliśmy na kilku komputerach i dane dla instrumentu są dostępne bez problemu. Proszę spróbować wylogować się z platformy i usunąć dane offline, które już się pobrały. Ścieżka do folderu: C/użytkownicy/"Pana użytkownik"/AppData/Roaming/Alior Trader 2/Offline

Z folderu offline może Pan usunąć wszystkie elementy - zostaną one pobrane na nowo.
Folder AppData jest domyślnie ukryty w systemie windows więc w opcjach folderów trzeba zmienić ukryte pliki na "pokaż ukryte pliki i foldery".

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku

ODPOWIEDZ