Konto Real jest w porządku...
AliorTrader - ECN.
Re: AliorTrader - ECN.
Panowie, co to znaczy... ? przypadkowo na rachunku demo chciałem sprawdzić aktualną cenę minilota, a tu moje przerażenie ;D (Załącznik)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wracam po latach przerwy....
Karol i przedstawiciele Aliora odpowiedzieli.mclair pisze:@stst: używam alior tradera już ponad rok i nigdy nie miałem większych problemów ( i pewnie znalazłoby się wiecej takich jak ja).
@zz lub @marchew: mam takie troche inne pytanie; czy moglibyscie jakos dosc szczegolowo wyjasnic co to są tzw. dark poole (dark pools of liquidity, jak kto woli) i czy ma to jakiś zwiazek z działalnoscią aliora? Czym się rózni taki podmiot jak Instinet od np. goldmana SIGMA X ?
jeśli macie jakieś pojęcie o tym to byłbym wdzięczny.
Ja jedynie mogę dodać ,jeżeli chcemy się przed dark pools bronić /// tak samo jak bronić się przed HFT/// to inwestować tylko przez najpłynniejsze rynki i to w godzinach największej płynności,to jest jedyna nasza obrona.Unikać godzin 21 -1 w nocy.
Pozdrawiam.
PS oczywiście inwestować tylko przez prawdziwe kontrakty ,nie czekoladopodobne...
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Dzisiaj był komunikat że cos nie chodzi jakas przerwa czy co.Ja nie mam większych problemów z Aliorem Jedyne co mi przeszkadza to brak aplikacji na androidadevport pisze:Panowie, co to znaczy... ? przypadkowo na rachunku demo chciałem sprawdzić aktualną cenę minilota, a tu moje przerażenie ;D (Załącznik)
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka
- Seneka
Ja siedzę około 1,5 roku na Aliorze i problemy były, ale jakoś mało bolesne
Sporo poprawek ostatnio weszło i aplikacja lepiej działa... co do połączeń z Aliorem, jakoś nie mam dużych problemów, czy długich przerw.
Mym zdaniem dobre narzędzie do tradingu średnioterminowego, Ja taki stosuję i jest OKey.
Pozdrawiam.
Mym zdaniem dobre narzędzie do tradingu średnioterminowego, Ja taki stosuję i jest OKey.
Pozdrawiam.
devport,
Na screenie pokazuje Ci łączny depozyt dla wszystkich Twoich pozycji... kliknij prawym w oknie "złóż zlecenie" i zaznacz "depozyt tylko dla nowej pozycji". powinno byc ok... tez kiedys mialem taka zagadke...
Na screenie pokazuje Ci łączny depozyt dla wszystkich Twoich pozycji... kliknij prawym w oknie "złóż zlecenie" i zaznacz "depozyt tylko dla nowej pozycji". powinno byc ok... tez kiedys mialem taka zagadke...
Witam,MaRCHeW pisze: Możesz wybrać typ wykresu Price Range i jedną z domyślnych wartości Range Bars lub też ustawić własne wartości.
Polecam zapoznać się z podręcznikiem Alior Trader 2.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Piszę po raz pierwszy, więc z góry przepraszam, jeśli ten temat już się tu pojawił, ale nic na interesujące mnie zagadnienie nie znalazłem.
Chodzi mi o rysowanie range barów. Czy u was również często pojawia się komunikat "Brak dostępnych danych dla Rg"?
Nie dość, że z trudem u mnie rysuje range bary, to ostatnio wykres zupełnie zwariował, gdy dołożyłem mu SMA.
Z początku jest wszystko ok - ładnie rysuje średnie na wykresie, jednak jak "wskoczy" nowy range bar, cały wykres się jakby "spłaszczał", a ze średnimi dzieje się coś dziwacznego - materiał poglądowy w załączniku.
Nie wiem czy ja coś źle robię, czy to wina platformy?
Z góry dzięki za pomoc.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
DziękiExpansion pisze:devport,
Macie coś takiego w Aliorze że jak zmieniacie parę walutową to trzeba go za każdym prawie razem rozciągać (góra dół cena) może trzeba coś w ustawieniach zmienić? Dziwne że czasami wykres z nową parą otwiera sie w normalnych proporcjach a czasami tylko pozioma kreska
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
- Seneka
- Seneka
W prawym górnym rogu jest AUTO lub RĘCZNIE trzeba przestawić na auto to wykres się przystosuje.Adam pisze:Macie coś takiego w Aliorze że jak zmieniacie parę walutową to trzeba go za każdym prawie razem rozciągać (góra dół cena) może trzeba coś w ustawieniach zmienić? Dziwne że czasami wykres z nową parą otwiera sie w normalnych proporcjach a czasami tylko pozioma kreska
Mam pytanie o DAX,
czy są w Aliorze dostępne kontrakty na DAX poza DE-30?,
lub ogólnie,,czy są jakieś inne kontrakty na DAX poza DE-30?,proszę o ich wymienienie.
Nie muszą być dostępne tylko w Aliorze.
Pozdrawiam.
PS. chodzi mi o ich symbole.
-- Dodano: ndz 06-01-2013, 16:14 --
PS zapytam inaczej, czy DAX symbol DE-30 ma wspólne korzenie z FEU -50 lub FEU BANKS?.
czy wywodzą się z tego samego rodowodu?.
czy są w Aliorze dostępne kontrakty na DAX poza DE-30?,
lub ogólnie,,czy są jakieś inne kontrakty na DAX poza DE-30?,proszę o ich wymienienie.
Nie muszą być dostępne tylko w Aliorze.
Pozdrawiam.
PS. chodzi mi o ich symbole.
-- Dodano: ndz 06-01-2013, 16:14 --
PS zapytam inaczej, czy DAX symbol DE-30 ma wspólne korzenie z FEU -50 lub FEU BANKS?.
czy wywodzą się z tego samego rodowodu?.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,