1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
mad_bobul
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: 1 Milion Dolarów w 4 miesiące....

Nieprzeczytany post autor: mad_bobul »

1MilionDolars pisze:Trejd nr 01:
Robot otworzył zlecenie o godzinie 10:30
SELL z 1,3265
SL 1,3285
TP 1,3225
Wielkość pozycji: 1,25 L
Tak z ciekawości - kontrolujesz ten automat w jakikolwiek sposób, czy pozwalasz mu wszystko robić samemu?
Pytam z ciekawości, bo rynek niby wyprzedany, ale moim zdaniem trzeba mieć jaja ze stali, żeby z 1000$ wchodzić teraz w S na 1,25L ze stopem 20 pipsów... Mniej więcej 25% wartości konta ryzykujesz, tak?

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 1MilionDolars »

mad_bobul pisze:
1MilionDolars pisze:Trejd nr 01:
Robot otworzył zlecenie o godzinie 10:30
SELL z 1,3265
SL 1,3285
TP 1,3225
Wielkość pozycji: 1,25 L
Tak z ciekawości - kontrolujesz ten automat w jakikolwiek sposób, czy pozwalasz mu wszystko robić samemu?
Pytam z ciekawości, bo rynek niby wyprzedany, ale moim zdaniem trzeba mieć jaja ze stali, żeby z 1000$ wchodzić teraz w S na 1,25L ze stopem 20 pipsów... Mniej więcej 25% wartości konta ryzykujesz, tak?
Nie dotykam go ani palcem, jak wcześniej próbowałem go ręcznie poprawiać to zawsze kończyło się to źle. Pewnie patrząc na wykres to zamknąłbym tą pozycję teraz, ale jak mówię nie dotykam i tego się będę trzymał. Nawet jeśli dzisiaj straci to w dłuższej perspektywie i tak to odrobi i będzie na plus:)
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...
Mój dziennik: http://forex-nawigator.biz/forum/1-mili ... 22544.html
Nie ujawniam mojego systemu zajmowania pozycji na rynku.

eMisiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eMisiek »

1MilionDolars pisze: Nie dotykam go ani palcem, jak wcześniej próbowałem go ręcznie poprawiać to zawsze kończyło się to źle. Pewnie patrząc na wykres to zamknąłbym tą pozycję teraz, ale jak mówię nie dotykam i tego się będę trzymał. Nawet jeśli dzisiaj straci to w dłuższej perspektywie i tak to odrobi i będzie na plus:)
Wrzuć statement z demo jesli to nie problem, przyjrzymy sie i pokombinujemy. Może coś ciekawego podpowiemy.

25% ryzyka na pozycję to bardzo za dużo (dobrze to zrozumiałem???). Ale widziałem robota, który całkiem dobrze radził sobie przy 19%. Kwestia maksymalizacji kapitału to dla mnie ciekawy temat i tu potrafię coś policzyć.

A wziąłeś pod uwagę różnice pomiędzy demo a live?

Jeśli nie to warto się nad tym zastanowić i zacząć nieco ostrożniej.
Badania traderów

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

eMisiek pisze:
1MilionDolars pisze: Nie dotykam go ani palcem, jak wcześniej próbowałem go ręcznie poprawiać to zawsze kończyło się to źle. Pewnie patrząc na wykres to zamknąłbym tą pozycję teraz, ale jak mówię nie dotykam i tego się będę trzymał. Nawet jeśli dzisiaj straci to w dłuższej perspektywie i tak to odrobi i będzie na plus:)
Wrzuć statement z demo jesli to nie problem, przyjrzymy sie i pokombinujemy. Może coś ciekawego podpowiemy.

25% ryzyka na pozycję to bardzo za dużo (dobrze to zrozumiałem???). Ale widziałem robota, który całkiem dobrze radził sobie przy 19%. Kwestia maksymalizacji kapitału to dla mnie ciekawy temat i tu potrafię coś policzyć.

A wziąłeś pod uwagę różnice pomiędzy demo a live?

Jeśli nie to warto się nad tym zastanowić i zacząć nieco ostrożniej.
1. Uruchomiłem robota na realu dokładnie na takich samych ustawieniach jak na demo, czy sobie poradzi, mam nadzieję, że tak, ale to zobaczymy za 3-4 miesiące.
W zasadzie mógłbym otwierać te pozycje ręcznie, ale przy wielkości 30-40 lotów to ja wysiadam i dlatego stworzyłem EA abym nie musiał sam otwierać takich pozycji, bo przy takiej kasie to moja psychika wysiada:)
2.Tak 25% ryzyka. Nie zamierzam na razie nic w nim zmieniać, jak się sprawdzi to i po co?
3. Nie obraź się, ale statementów nie udostępniam. Będę wpisywał codziennie pozycje, zaraz po ich otwarciu, to wystarczy abyście widzieli czy robot dział czy nie.
Pieniądze w życiu nie są najważniejsze, ale wszystko co w życiu ważne jest od nich zależne...

eMisiek
Gaduła
Gaduła

1MilionDolars pisze: 1. Uruchomiłem robota na realu dokładnie na takich samych ustawieniach jak na demo, czy sobie poradzi, mam nadzieję, że tak, ale to zobaczymy za 3-4 miesiące.
W zasadzie mógłbym otwierać te pozycje ręcznie, ale przy wielkości 30-40 lotów to ja wysiadam i dlatego stworzyłem EA abym nie musiał sam otwierać takich pozycji, bo przy takiej kasie to moja psychika wysiada:)
2.Tak 25% ryzyka. Nie zamierzam na razie nic w nim zmieniać, jak się sprawdzi to i po co?
3. Nie obraź się, ale statementów nie udostępniam. Będę wpisywał codziennie pozycje, zaraz po ich otwarciu, to wystarczy abyście widzieli czy robot dział czy nie.
Nie obrażam się, bynajmniej. Życzę powodzenia, bo czegoś takiego jeszcze nie było i kiedyś musi być ten pierwszy raz.
Ale też przyznam, że jestem ciekawy czy nie wyjdzie z powodu który podejrzewam. :) Jeśli się nie uda to zapraszam do kontaktu ze mną bo być może będę mógł coś poradzić, tyle, że proszę pisać na PW (najlepiej kilka razy jeśli nie odpowiadam, info stąd trafia na moje spam konto i mogę przeoczyć), bo bywam tu bardzo rzadko. Czyli teraz powodzenia z jakby co to zapraszam. :)
Badania traderów

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

eMisiek pisze:
1MilionDolars pisze: 1. Uruchomiłem robota na realu dokładnie na takich samych ustawieniach jak na demo, czy sobie poradzi, mam nadzieję, że tak, ale to zobaczymy za 3-4 miesiące.
Nie obrażam się, bynajmniej. Życzę powodzenia, bo czegoś takiego jeszcze nie było i kiedyś musi być ten pierwszy raz.
Ale też przyznam, że jestem ciekawy czy nie wyjdzie z powodu który podejrzewam. :) Jeśli się nie uda to zapraszam do kontaktu ze mną bo być może będę mógł coś poradzić, tyle, że proszę pisać na PW (najlepiej kilka razy jeśli nie odpowiadam, info stąd trafia na moje spam konto i mogę przeoczyć), bo bywam tu bardzo rzadko. Czyli teraz powodzenia z jakby co to zapraszam. :)
Dziekuję i również życzę powodzenia w trejdowaniu....

mad_bobul
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mad_bobul »

eMisiek pisze:
Heh, temat na tyle ciekawy (zgadzam się, że tego jeszcze nie było ;) ), że sam będę prowadził statystyki z tych trade'ów :lol: . Zwłaszcza, że 1 trade dziennie nie przeraża ;).

eMisiek
Gaduła
Gaduła

mad_bobul pisze:
eMisiek pisze:
Heh, temat na tyle ciekawy (zgadzam się, że tego jeszcze nie było ;) ), że sam będę prowadził statystyki z tych trade'ów :lol: . Zwłaszcza, że 1 trade dziennie nie przeraża ;).
No, super by było gdyby Koledze wszystko wyszło jak zamierza, trzymajmy kciuki. :)

Kiedyś MUSI być ten pierwszy raz, ja chciałbym, żeby to był Polak :)
.
.
Badania traderów

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Znam tylko jedną osobę która to potrafi. Aby tyle zarobić trzeba tzw metody piramidowy skalp bardzo bardzo trudne.

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Niestety pierwszy dzień i sl:(
stan konta 750$
do usłyszenia w poniedziałek

ODPOWIEDZ