Systemy z allegro / ebay / itp - PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTASZ

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
green7
Maniak
Maniak

Re: Systemy z allegro / ebay / itp - PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTA

Nieprzeczytany post autor: green7 »

ADASKO2012 pisze:Widac,ze malo grasz lub nie grasz
broker robi problemy kiedy wygrywasz i to kazdy pic na wode jego gadanie
pewnie powiesz nieprawda bo ecn nie robi takich problemow tak tak a swistak siedzi.....
myfxbook wiekszosc dobrych wynikow ciekawe dlaczego przewaznie z kilku miesiecy
Zdaje się, że zupełnie nie rozumiesz co do Ciebie napisałem. Nie wiem - może nie jasno było ? Albo może przeczytaj to jeszcze raz ?
ADASKO2012 pisze:kazdy system ma tez slabsze dni
wiec dla ciebie stracic pare stowek na microlotach to to samo co kilkadziesiat tysiecy na lotach
to sie nazywa ryzyko system dziala jak zaczniesz nim grac tu akurat mial slabszy moment i zonk
Tego też nie rozumiesz. Pisałem wyżej: jeśli dobierasz odpowiednio wielkości pozycji to nie ma za znaczenia czy tracisz 100 zł czy 10 tys. Nie ma znaczenia czy grasz na mikrolotach, lotach, czy innych srotach. Procentowo w obu wypadkach w stosunku do depozytu strata będzie identyczna.
Oba systemy (ten na mikrolotach i lotach) będą się zachowywać tak samo: jeśli tu stracisz 10% to i tam też stracisz 10%. Jeśli tu zarobisz 50% to i tam zarobisz 50%. Konkretne kwoty nie mają tu znaczenia.
W ostatecznym rozrachunku liczy się wynik %.
ADASKO2012 pisze:kilkadziesiat procent ?to wal smialo na myfxbook tam maja po kilka tysiecy%
Pisałem o systemach: na koncie real, działających z sensownym ryzykiem. Dodatkowo wykluczam systemy skalpujące i te działające tylko u wybranych brokerów. Gdzie masz takie na myfxbook ?
Tylko nie wyjeżdżaj mi tu z dobrze znanymi EA typu MDP, Kangaro, Wallstret itp....
Twoim zdaniem wyniki na zulu znajdziesz lepsze ? Jeśli tak sądzisz to chyba nie wiesz co jest głównym biznesem na zulu :)
Green
Obrazek
Obrazek

lekarz2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lekarz2 »

A tak z ciekawości to jakbym chciał sprzedawać sygnały to muszę zainwestować pieniądze w grę czy mogę korzystać z jakiegoś dema?

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

Widze,ze koledzy sami demowcy i nie mieli doczynienia z realnym kontem

MARIUSZKO
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: MARIUSZKO »

Kupilem ostatnio system z allegro a potem zobaczylem na forum jak piszecie ze to nastepny naciagacz ,ze filmiki pewnie podrobione wiec sie przestraszylem
ale coz pomyslalem trudno juz kupilem ,dostalem pdf
testuje kilka dni na realu troche sobie pluje ze zaczalem na microlotach i na +50 pipsow z jedna mala porazka wiec system wyglada naprawde ok i jest dosc prosty wiec nie wiem skad takie komentarze testowaliscie? widocznie krytykujecie wszystko i wszystkich na tym forum ,nie bede juz czytac tego watku bo wypowiadaja sie osoby co nie maja pojecia

adam.trade
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: adam.trade »

MARIUSZKO pisze:Kupilem ostatnio system z allegro a potem zobaczylem na forum jak piszecie ze to nastepny naciagacz ,ze filmiki pewnie podrobione wiec sie przestraszylem
testuje kilka dni na realu troche sobie pluje ze zaczalem na microlotach i na +50 pipsow z jedna mala porazka wiec system wyglada naprawde ok i jest dosc prosty wiec nie wiem skad takie komentarze testowaliscie? widocznie krytykujecie wszystko i wszystkich na tym forum ,nie bede juz czytac tego watku bo wypowiadaja sie osoby co nie maja pojecia
Potestuj przez pół roku to będziesz mógł ocenić czy system działa czy nie.
PO kilku dniach to i rzucanie monetą może przynieść skuteczność 80% z odpowiednio dobranym R;R.
Strategie z allegro kupują debiutanci, nie ma co się dziwić że jest na to popyt.
Trochę już jestem na tym rynku i wątpię w istnienie "systemu" który daje cały czas zarabiać.
Według mnie zarabiają tylko osoby które stosują własną wiedzę za którą zapłacili ciężką pracą, zbiór zasad i odpowiedni money management.

MARIUSZKO
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: MARIUSZKO »

ja napisalem ze jest ok i ciekawy i zaczal sie od zysku a nie ze juz super dziala
Pol roku :shock: :shock: ja myslalem ze z dwa lata
system mozna sprawdzic 2 lata wstecz na wykressie ze dzialal ogolnie roczne podsumowania na sporym plusie
PO kilku dniach to i rzucanie monetą może przynieść skuteczność 80% -a co ma wysoka skutecznosc do wygrywania na forexie
ja moge miec skutecznosc 20% a wygrywac a ktos 90% i przegrywac
mowicie ze systemy z allegro zle a sami tu tylko mydlicie oczy zadnych dowodow krytykujecie same ogolniki bez konkretow
mam wrazenie ze niektore osoby to chyba pisza tu zeby nabic sobie posty a nie doradzic

eMisiek
Gaduła
Gaduła

Re:

Nieprzeczytany post autor: eMisiek »

DragonFly pisze:Drodzy koledzy,
[....]

Chcę wykorzystać okazję na zakup akcji, dlatego rozważam sprzedaż ok 10 kopii mojego systemu oczywiście z umową co do zakazu jego dalszego rozpowszechnianiu. Cena ok 10 000 zł * 10 kopii - 100 000 zł. Mało? Za taką cenę uniknę bycia egoista i podzielę się z wybranymi moim systemem. Co stracę? Nic. Wątpię, żę ok. 10 osób zrobiłoby taki obrót, aby wpłynąć na kurs przykładowo EuroDolara, przez co zaburzyć strategię :)

Do sedna, nie sprzedaję tutaj systemu, chcę tylko zakomunikować, że niektórzy mogą być chętni do sprzedaży swojego systemu, z całkowicie róznych powodów. Ja jeśli zdecydowałbym się na sprzedaż swojego, to poprzez większą chęć zysku.
Jeśli sprawa jest aktualna to byłbym zainteresowany, z przyjemnością zapoznam się z wynikami. Po zakupie chciałbym tez mieć support na osobnym koncie jeśli to nie problem, bo jestem nietechniczny.
Badania traderów

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

MARIUSZKO pisze:ja napisalem ze jest ok i ciekawy i zaczal sie od zysku a nie ze juz super dziala
Pol roku :shock: :shock: ja myslalem ze z dwa lata
system mozna sprawdzic 2 lata wstecz na wykressie ze dzialal ogolnie roczne podsumowania na sporym plusie
PO kilku dniach to i rzucanie monetą może przynieść skuteczność 80% -a co ma wysoka skutecznosc do wygrywania na forexie
ja moge miec skutecznosc 20% a wygrywac a ktos 90% i przegrywac
mowicie ze systemy z allegro zle a sami tu tylko mydlicie oczy zadnych dowodow krytykujecie same ogolniki bez konkretow
mam wrazenie ze niektore osoby to chyba pisza tu zeby nabic sobie posty a nie doradzic
Adam dobrze ci powiedział. Te kilka dni, które jesteś na plusie nic nie znaczy. Moja rada wycofaj z zysku kwotę, którą zainwestowałeś w kupno robota i wtedy masz gwarancję, że nie dołożysz do interesu.

eMisiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eMisiek »

JAREK67 pisze:
Ciekawie to wygląda. widać że robot poluje na strzały, które podciągają wynik i jednocześnie ma mnóstwo stratnych wejść między tymi strzałami. To może mieć sens. Sam bym się chętnie tym pobawił.
No właśnie niski DD jest ciekawą stroną tego robota. Jeśli masz jakiś kontakt z twórcą to za jakiś czas też byłbym zainteresowany, bo przy takim DD można ciekawie podkręcić MM. Na razie nie jestem bo od strony informatycznej nic nie jestem w stanie zrobić a tu mamy dopiero fazę forward testu, która osobiście tez uważam za bezwartościową. Ale chętnie rozważyłbym zakup gotowej rzeczy.
Badania traderów

mad_bobul
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mad_bobul »

MARIUSZKO pisze:Kupilem ostatnio system z allegro a potem zobaczylem na forum jak piszecie ze to nastepny naciagacz ,ze filmiki pewnie podrobione wiec sie przestraszylem
Panie i Panowie,

Taki mały komentarz z mojej strony... Znalazłem trochę czasu z początkiem roku i przeglądam co ciekawsze wątki. Ten zapowiadał się obiecująco, ale przeszedłem przez niego w całości i patrząc na całość wygląda to trochę na dyskusję osób z bardzo znaczącym doświadczeniem i znajomością rynku (nie wnikam w to, czy zarabiających czy nie) z gromadą naganiaczy :? .

Zrobiłem małą statystykę ;):
ByleDoPrzodu - rejestracja:13-07-2012/postów:78/zamilkł w sierpniu
raffallek - rejestracja:24-04-2012/postów:9/zamilkł w sierpniu
negro - rejestracja:06-07-2012/postów:6/zamilkł w listopadzie
VIVI - rejestracja:05-10-2012/postów:2/zamilkł dzień po rejestracji ;)

Teraz pojawia się postać MARIUSZKO (rejestracja 08-01-2013) i hmmm... czy aby nie słyszałem już tego nachalnego tonu gdzieś wcześniej??

skad takie komentarze testowaliscie? widocznie krytykujecie wszystko i wszystkich na tym forum ,nie bede juz czytac tego watku bo wypowiadaja sie osoby co nie maja pojecia

Najbardziej rozbawiło mnie, że ktoś kupujący system na allegro i będący 1 dzień na forum najwyraźniej uważa się za takiego, "co to ma pojęcie" :roll: . No comments...

Prawidłowość jest taka, że w momencie gdy wątek odżywa, nagle pojawia się ktoś nowy i zachwala (zresztą w mało wyrafinowany sposób), coś co nabył i coś co przynosi ponoć pieniądze :].

Zastanawia mnie tylko cel tego naganiania? Przecież bywalcy tego forum raczej nie stanowią "targetu" :]...

ODPOWIEDZ