Systemy z allegro / ebay / itp - PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTASZ

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
MARIUSZKO
Uczestnik
Uczestnik

Re: Systemy z allegro / ebay / itp - PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTA

Nieprzeczytany post autor: MARIUSZKO »

mad_bobul pisze:
MARIUSZKO pisze:Kupilem ostatnio system z allegro a potem zobaczylem na forum jak piszecie ze to nastepny naciagacz ,ze filmiki pewnie podrobione wiec sie przestraszylem
ale coz pomyslalem trudno juz kupilem ,dostalem pdf
testuje kilka dni na realu troche sobie pluje ze zaczalem na microlotach i na +50 pipsow z jedna mala porazka wiec system wyglada naprawde ok i jest dosc prosty wiec nie wiem skad takie komentarze testowaliscie? widocznie krytykujecie wszystko i wszystkich na tym forum ,nie bede juz czytac tego watku bo wypowiadaja sie osoby co nie maja pojecia
Panie i Panowie,

Taki mały komentarz z mojej strony... Znalazłem trochę czasu z początkiem roku i przeglądam co ciekawsze wątki. Ten zapowiadał się obiecująco, ale przeszedłem przez niego w całości i patrząc na całość wygląda to trochę na dyskusję osób z bardzo znaczącym doświadczeniem i znajomością rynku (nie wnikam w to, czy zarabiających czy nie) z gromadą naganiaczy :? .

Zrobiłem małą statystykę ;):
ByleDoPrzodu - rejestracja:13-07-2012/postów:78/zamilkł w sierpniu
raffallek - rejestracja:24-04-2012/postów:9/zamilkł w sierpniu
negro - rejestracja:06-07-2012/postów:6/zamilkł w listopadzie
VIVI - rejestracja:05-10-2012/postów:2/zamilkł dzień po rejestracji ;)

Teraz pojawia się postać MARIUSZKO (rejestracja 08-01-2013) i hmmm... czy aby nie słyszałem już tego nachalnego tonu gdzieś wcześniej??

skad takie komentarze testowaliscie? widocznie krytykujecie wszystko i wszystkich na tym forum ,nie bede juz czytac tego watku bo wypowiadaja sie osoby co nie maja pojecia

Najbardziej rozbawiło mnie, że ktoś kupujący system na allegro i będący 1 dzień na forum najwyraźniej uważa się za takiego, "co to ma pojęcie" :roll: . No comments...

Prawidłowość jest taka, że w momencie gdy wątek odżywa, nagle pojawia się ktoś nowy i zachwala (zresztą w mało wyrafinowany sposób), coś co nabył i coś co przynosi ponoć pieniądze :].

Zastanawia mnie tylko cel tego naganiania? Przecież bywalcy tego forum raczej nie stanowią "targetu" :]...
gostek ja tylko przegladam forum a nie doradzam na nim ,doradzacie wy
wasze posty wprowadzily mnie w blad
zarejestrowalem sie zeby tyle powiedziec ja przynajmniej gram na zywo i cos testuje
a nie nabijam sobie posty bezsensownymi odpowiedziami

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

a co mozna sie tu konkretnego dowiedziec ja zadalem kilka pytan zwiazanych z forexem i zero odpowiedzi
tacy tutaj doswiadczeni traderzy :lol:

mad_bobul
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mad_bobul »

MARIUSZKO pisze: gostek ja tylko przegladam forum a nie doradzam na nim ,doradzacie wy
wasze posty wprowadzily mnie w blad
zarejestrowalem sie zeby tyle powiedziec ja przynajmniej gram na zywo i cos testuje
a nie nabijam sobie posty bezsensownymi odpowiedziami
Świetnie - gdy będziesz miał historię kilkuset transakcji i podzielisz się nią, inni na pewno docenią Twój wkład i nie będą niczego krytykować.

-- Dodano: śr 09-01-2013, 12:21 --
ADASKO2012 pisze:a co mozna sie tu konkretnego dowiedziec ja zadalem kilka pytan zwiazanych z forexem i zero odpowiedzi
Kwestia kto czego szuka... Ja znalazłem wiele ciekawych wątków i dużo się nauczyłem z tego forum. Pewnie rzeczywiście więcej jest tematów "czego nie robić" niż tych "co robić", ale to już dobry start.
Niestety każdy musi wykonać pracę wejścia - posprawdzać pewne rzeczy samemu, stracić trochę kasy, poświęcić czas na naukę i pracę. Nie znam nikogo, kto podaje rozwiązanie na talerzu - ani w forex-ie, ani w życiu.

adam.trade
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: adam.trade »

MARIUSZKO pisze:ja napisalem ze jest ok i ciekawy i zaczal sie od zysku a nie ze juz super dziala
Pol roku :shock: :shock: ja myslalem ze z dwa lata
system mozna sprawdzic 2 lata wstecz na wykressie ze dzialal ogolnie roczne podsumowania na sporym plusie
PO kilku dniach to i rzucanie monetą może przynieść skuteczność 80% -a co ma wysoka skutecznosc do wygrywania na forexie
ja moge miec skutecznosc 20% a wygrywac a ktos 90% i przegrywac
mowicie ze systemy z allegro zle a sami tu tylko mydlicie oczy zadnych dowodow krytykujecie same ogolniki bez konkretow
mam wrazenie ze niektore osoby to chyba pisza tu zeby nabic sobie posty a nie doradzic
Jeśli chodzi o testowanie systemów, czyli back testing i optimization to faktycznie warto zrobić testy kilka lat wstecz i dopiero wtedy zacząć grać na żywo, mam nadzieję że zanim wszedłeś na real money wykonałeś owe testy. :roll:
Pisząc o półrocznych testach miałem na myśli już ten drugi etap sprawdzania strategii inwestycyjnej.

Sytuacja na forum jest dokładnie taka jak opisał mad_bobul, przyznam się szczerze że na to forum wchodzę głównie z powodów rozrywkowych niż aby zdobyć jakąś wartościową wiedzę (mam na myśli konkretnie ten wątek).
Z drugiej strony doświadczeni traderzy mogą przestrzec przed zakupem tych systemów allegrowych.
Nie oszukujmy się po co ktoś sprzedaję swoją pracę za marne 400zł i zawraca sobie tym głowę skoro ma zarabiającą strategie którą przy odpowiednim depo może spokojnie w skali miesiąca wyciągnąć od kilkunastu tysięcy do kilkudziesięciu miesięcznie :mrgreen:
A jak nie ma depo i zakładając że jest z biednej rodziny to niech się weźmie zatrudni w UK na zmywaku albo na budowie w Norwegii i w rok czasu będzie mieć takie depo ze wystarczy mu na granie 1 lub 2 lotami.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

ADASKO2012 pisze:a co mozna sie tu konkretnego dowiedziec ja zadalem kilka pytan zwiazanych z forexem i zero odpowiedzi
Coooo ? Gościu jesteś naprawdę mistrzem.
Weź pokaż mi GDZIE zadałeś jakieś KONKRETNE pytanie na które nikt nie odpowiedział.
Cofnij się jedną stronę wstecz w tym wątku gdzie usiłowałem Ci cośkolwiek wytłumaczyć i pokaż mi choć JEDNĄ Twoją odpowiedź gdzie odnosisz się merytorycznie i konkretnie (a nie ogólnikowo) do tego co Ci napisałem.

Jedynym Twoim argumentem jaki potrafiłeś wyartykułować jest to, że są tu sami demowcy.
Po czymś takim od razu widać, że dyskusja z Tobą nie ma sensu, nie potrafisz zrozumieć tego co się do Ciebie pisze, nie potrafisz przytoczyć żadnych argumentów, stać Cię jedynie na próby obrazy innych.

Więc zastanów się cokolwiek zanim napiszesz kolejną bzdurę.
MARIUSZKO pisze:Kupilem ostatnio system z allegro a potem zobaczylem na forum jak piszecie ze to nastepny naciagacz ,ze filmiki pewnie podrobione wiec sie przestraszylem
ale coz pomyslalem trudno juz kupilem ,dostalem pdf
testuje kilka dni na realu troche sobie pluje ze zaczalem na microlotach i na +50 pipsow z jedna mala porazka wiec system wyglada naprawde ok i jest dosc prosty wiec nie wiem skad takie komentarze testowaliscie? widocznie krytykujecie wszystko i wszystkich na tym forum ,nie bede juz czytac tego watku bo wypowiadaja sie osoby co nie maja pojecia
Widzisz: problem jest taki, że są tu osoby siedzące w tym parę lat, i takie które przetestowały już pewnie setki "cudownych" systemów. I wiedzące dokładnie jak to z tymi systemami bywa i jakie jest ryzyko gry na fx.
A Ty jak widać jesteś nowicjuszem, który zarobił 50 pipsów i już myśli, że znalazł ten cudowny sposób na zostanie bogatym.
Ale ok, być może rzeczywiście trafił Ci się wspaniały system. Chętnie się czegoś o nim dowiemy.
To że, system zarobił 50 pipsów nie mówi niczego.Jakieś statementy ? Wyniki z konta real ? Jakie jest RR systemu ? Średnia strata ? Średni zysk ? Stosunek SL do TP ? Czy potrafisz podać te parametry ? Jeśli tak rzuć parę danych, nie bądź sknera podziel się z innymi :)
Ale coś mi mówi, że pewnie nie pofatygowałeś się, i nawet możesz nie wiedzieć o co pytam .....

mad_bobul pisze:Teraz pojawia się postać MARIUSZKO (rejestracja 08-01-2013) i hmmm... czy aby nie słyszałem już tego nachalnego tonu gdzieś wcześniej??
Cóż - taki internetowy "marketing" ..... może komuś posty tu pisane psują "biznes" .....
mad_bobul pisze:Zastanawia mnie tylko cel tego naganiania? Przecież bywalcy tego forum raczej nie stanowią "targetu" :]...
Nie, ale jeśli tu są podawane linki do aukcji, to potencjalny kupiec może wrzucić to w wyszukiwarkę i pójść po rozum do głowy. Dlatego nie ma się co dziwić, że tkz. świeżo zarejestrowany jednopostowiec od razu wie lepiej, że nie mamy racji ..... Broni swojego interesu próbując zaciemnić obraz sytuacji.
Green
Obrazek
Obrazek

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

JAREK67 pisze:dresy opanowują forex. pora znikać :lol:
Jarek a przyjrzyj się temu wątkowi ... Nie masz wrażenia, że post do którego ten komentarz napisałeś zniknął hmm ?

Nie tylko on, zdaje się że widziałem i odpowiedź na Twoją powyższą uwagę ..... wprawdzie późno było ale chyba zwidów nie mam (aż takich)

Czy to interwencja moda czy "samo się tak dzieje" ?
Green
Obrazek
Obrazek

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

green7 pisze:
Jarek a przyjrzyj się temu wątkowi ... Nie masz wrażenia, że post do którego ten komentarz napisałeś zniknął hmm ?

Nie tylko on, zdaje się że widziałem i odpowiedź na Twoją powyższą uwagę ..... wprawdzie późno było ale chyba zwidów nie mam (aż takich)

Faktycznie. Niezłe jaja. Ktoś czuwa nad nami żebyśmy sobie za bardzo do oczu nie skakali? :roll:

mad_bobul
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mad_bobul »

JAREK67 pisze:
green7 pisze:

Faktycznie. Niezłe jaja. Ktoś czuwa nad nami żebyśmy sobie za bardzo do oczu nie skakali? :roll:
Hej,

Spoko, spoko... nie ma teorii spiskowej ;). Ja zgłosiłem do moda ten oratorski popis, bo nie ma sensu aprobować osobistych bluzgów, ani tym bardziej zniżać się do dyskusji na tym poziomie.
Fakt, że mod był bardzo gorliwy i wyciął również mój wpis ;)...

ODPOWIEDZ