DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DM BZWBK - model ECN

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

InvestoronlineFX pisze:Witam,

Zmiana dotyczy skrócenia czasu sesji FX, o godzinę, ze względu na zminiejszoną płynność na rynku walutowym. Zmniejszona płynność wpływa bezpośrednio na zwiększenie wielkości spreadów. Zdjagnozowaliśmy te wielkość i uznaliśmy taką zmianę za korzystną, głównie dla inwestorów utzrymujacych długoterminowe pozycje.

W obecnym ustawieniu Pan "Nowy123" również nie zrealizuje transakcji po 23:00 (godzina zamknięcia rynku obecnie) zgdonie z prognozami, które wychodzą po tej godzinie.

Jesteśmy głęboko przekonani, iż zmiana wpłynie korzystnie na warunki handlu na naszej platformie.

Pozdrawiam
Ak,
czemu taka zmiana po 22 00 w Piatki jeszcze duzo sie moze dziac wiele razy to pokazywali np jakies wazne informacje lub ciecia Ratingu i jeszcze mozna bylo zareagować zmaknac pozycja lub otworzyc i zagrac zbierajac pipsy a informacie wychodzili zawsze po sesji dla czego bo jeszcze mozna bylo zareagowac przsed zamknieciem rynkow wraz futures na indeksy w tym caly ambaras

poza tym rynek caly zamyka sie o 23 00 wiec czemu taka zmiana to ma pomoc inwestora dlterminowym chyba nie bardzo :)

nic w/w zadałem pytanie odnośnie CFD co do surowcow indeksow ?

dwnl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dwnl »

Zgadzam się z kolegami- zamykanie o godzinę wcześniej jest bardzo problematyczne. Inni handlują a my patrzymy? Dzięki za troskę o spready (za które ja płacę) ale wolę sam decydować czy dokonać transakcji czy nie.

Inwestorzy utrzymujące długoterminowe pozycje nie mieli obowiązku ich zamykania ani otwierania w piątki po 22 więc nie wiem jak mają na tym skorzystać. Jeżeli chcieli to mogli- widocznie im się to opłacało.
Dla odmiany ci z nas którzy lubią krótkoterminowe pozycje mogli działać do ostatniej chwili- taka zmiana jest niepoważna i jeżeli wejdzie w życie to się żegnamy z WBK.

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

inwestorzy długoterminowi mogą grać u MM ze stałym spreadem.
dla mnie dotychczasowe warunki były zaletą, teraz będą wadą
to jest czysta zmiana reguł , na którą każdy indywidualnie reaguje
jeśli dla kogoś było to obojętne, zostanie
jak ktoś cieszył się z takich godzin handlu u brokera w PL to zmienia , chociażby na aliora, który jest już stabilniejszy i nadal do 23.00 w piątki pracuje

po ostatniej przygodzie dm bzwbk z historycznymi danymi , teraz zmiana godzin handlu... robi się nieciekawie

glaca38
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: glaca38 »

pelna zgoda z kolegami wyzej,o wlasne spredy bede sie troszczyl sam,w momencie wejscia tego w zycie tego faktu momentalnie zabieram swoje zabawki z wbk :evil:

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

dwnl pisze:Inwestorzy utrzymujące długoterminowe pozycje nie mieli obowiązku ich zamykania ani otwierania w piątki po 22 więc nie wiem jak mają na tym skorzystać.
Wydaje mi się, że ta ewentualna korzyść to mniejsze ryzyko zrealizowania stop loss na otwartej pozycji krótkiej przy znacznym rozszerzeniu spreadu.

dwnl
Stały bywalec
Stały bywalec

@MOCKBA

Fakt, można tak na to patrzeć. Aż strach pomyśleć co będzie jak WBK zorientuje się jaka jest płynność w niedzielę po 23 albo na parach z PLN po godzinie 19. :wink:

Obawiam się, że praktycznie nikt z klientów WBK nie uzna tego za zmianę na dobre a zarządzenie i tak pozostanie- zostało podpisane więc już po zabawie.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

dwnl pisze:Zgadzam się z kolegami- zamykanie o godzinę wcześniej jest bardzo problematyczne. Inni handlują a my patrzymy? Dzięki za troskę o spready (za które ja płacę) ale wolę sam decydować czy dokonać transakcji czy nie.

Inwestorzy utrzymujące długoterminowe pozycje nie mieli obowiązku ich zamykania ani otwierania w piątki po 22 więc nie wiem jak mają na tym skorzystać. Jeżeli chcieli to mogli- widocznie im się to opłacało.
Dla odmiany ci z nas którzy lubią krótkoterminowe pozycje mogli działać do ostatniej chwili- taka zmiana jest niepoważna i jeżeli wejdzie w życie to się żegnamy z WBK.
dokladnie tez zmieniam broka..co GOLDMANY MORGANY ITP nakazaly czy czyj to wymysl chory by jak najwiecej drobych dy..mnac bo tak jak ja nie ktorzy zamykaja pozycje w Piatki a nie ktorzy na weekend zostaja i czowa sie do ostaniej minuty zamkniecia rynku 23 jak i na futures na SP500 i nie tylko bo bankstera z plotami i agencje ratingowe dzialaja czesto po sesji i nie raz dalu sie niezle zarobic po sesji USA wlasnie w PIATEK po 22 a te sciemnianie o zamartwianiu sie o dluterminowcow i spread ZENADA i argumentacja nie poważna prowizje sie placi a procz tego na niektorych parach dodatkowo spread jest do zaplaty ktory my placimi a w/w tlumaczenie to poprostu....

-- Dodano: ndz 23-12-2012, 23:49 --
Damian77 pisze:inwestorzy długoterminowi mogą grać u MM ze stałym spreadem.
dla mnie dotychczasowe warunki były zaletą, teraz będą wadą
to jest czysta zmiana reguł , na którą każdy indywidualnie reaguje
jeśli dla kogoś było to obojętne, zostanie
jak ktoś cieszył się z takich godzin handlu u brokera w PL to zmienia , chociażby na aliora, który jest już stabilniejszy i nadal do 23.00 w piątki pracuje

po ostatniej przygodzie dm bzwbk z historycznymi danymi , teraz zmiana godzin handlu... robi się nieciekawie
ALIOR ma tego sameg odostawce plynnosci co WBK jesli tylko WBK zmienia godzine handlu w Piatek a ALIOR zostaje przy 23 i w dodatku ma jeszcze CFD na indeksy i surowce z mojego starego broka GFT to bez wahania przechodze do Aliora nie dosc ze nie beda juz musial grac na 2 platformach bo tutaj nie ma CFD to jeszcze beda mial takie same spready na walutach w Aliorze jak i tutaj bo ten sam dostawca jest tyle ze Alior niema MT4 szkoda no ale wszyskiego nie mozna miec gdyby mieli MT4 to mysle jeszcze wiecej klientow by zdobyli

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Nowy123 pisze: i tutaj bo ten sam dostawca jest tyle ze Alior niema MT4 szkoda no ale wszyskiego nie mozna miec gdyby mieli MT4 to mysle jeszcze wiecej klientow by zdobyli
Przeanalizuj sobie BRE Bank,moim zdaniem ma najlepszą ofertę na Integrala ,szczególnie że ma MT-4 oraz M-C jest na 30 %,a w WBK 80%,a w Aliorze na 90%...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

zz pisze:
Nowy123 pisze: i tutaj bo ten sam dostawca jest tyle ze Alior niema MT4 szkoda no ale wszyskiego nie mozna miec gdyby mieli MT4 to mysle jeszcze wiecej klientow by zdobyli
Przeanalizuj sobie BRE Bank,moim zdaniem ma najlepszą ofertę na Integrala ,szczególnie że ma MT-4 oraz M-C jest na 30 %,a w WBK 80%,a w Aliorze na 90%...

Pozdrawiam.

ok dzieki kukne sprawdze

ciekawy jestem jak inni brokrzey koncza w swieta

Poniedziałek 24.12.2012:

Zamknięcie rynku o godzinie 13.00 CET

Wtorek 25.12.2012:

Rynek zamknięty

Środa 26.12.2012:

Otwarcie rynku o godzinie 7.00 CET

Poniedziałek 31.12.2012

Zamknięcie rynku o godzinie 16.00 CET

Wtorek 01.01.2013

Rynek zamknięty do 23.00 CET

-- Dodano: pn 24-12-2012, 0:28 --

http://www.aliorbank.pl/resources/res/r ... a_2012.pdf

oczywiscie WBK ma swoje wymysly co do zamykani rynku w te dni rece opadaja do 13 a tam do 17 handel

dwnl
Stały bywalec
Stały bywalec

Problemem z BRE jest prowizja- jeżeli daliby taką samą jak BWK i Alior to bym się nie zastanawiał.
Z kolei w Aliorze nie ma dedykowanej aplikacji mobilnej- działałem tylko na ich demie i brak dostępu z komórki kosztował mnie parę wirtualnych strat. Widziałem na telefonie co się działo na rynku ale nie mogłem nic zrobić.

WBK od tej pory łączył prowizję z Aliora z MT4 dostępnym z komórki z BRE. Musze policzyć moje prowizje zapłacone WBK za ostatni miesiąc i zobaczyć ile bym stracił na BRE.

ODPOWIEDZ