DayTrading: Piątek 14.12.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Sentyment EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 gru 2012, 23:49

Wzrost
21
30%
Bez zmian
7
10%
Spadek
41
59%

Liczba głosów: 69

Awatar użytkownika
htk
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Piątek 14.12.2012

Nieprzeczytany post autor: htk »

mortino pisze:jesli chodzi o edka to moim zdaniem,nawet jesli ma isc dalej w gore to powinna byc korekta minimum do 1.3080 a nawet wieksza,na D1 jest silny opor,a od paru dni same wzrosty...ktos myśli podobnie?
Nie byłbym pewien co do tej korekty.
Od 14.09 do 05.12 mieliśmy trzy szczyty przy poziomie 1,31305 (wg wykresy D1, wartość przybliżona). Dziś przebiliśmy ten poziom, ale oczywiście nie twierdzę że na stałe, może z aktualnej świeczki wyjdzie tylko górny knot i znów znajdziemy się na zamknięciu pod wskazanym wyżej poziomem.

Ja osobiście poczekam z decyzją co do zajęcia pozycji jeszcze co najmniej 2 świeczki dzienne, co nie znaczy, że jakiś skalp na niższych interwałach nie wchodzi w grę.

Awatar użytkownika
EnergyMustFlow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: EnergyMustFlow »

niemiaszek pisze:richard.cali
miesiąc temu chciałeś wzrostów, a spadło 100 pipek...krzyczałeś, jaki to ja niedobry jestem :roll:

popatrz na D i zobaczysz, że podłoga była na 1.27, ale uklepywali ją od 9.11 do 16.11, więc trochę pipsów przemielili w tym czasie i zrobili swoje...

czy obecny poziom na edku jest dla Ciebie satysfakcjonujący :?:
tyle mieli pójść do góry :?: czy jeszcze za mało? RR wychodzi 4:1, więc może wystarczy :wink:

bardzo Cię proszę, ale na przyszłość naucz się czytać ze zrozumieniem i nie rób zamętu, bo bić pianę i krzyczeć to każdy potrafi...

http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p526819
jak widzisz cena wzrosła, a o Tobie słuch zaginął, więc teraz miej cohones i pokaż że jesteś honorowy gość :wink:

Pzdr :564:

Witaj Niemaszek

Nie znamy się. Nie mieliśmy sposobności na konwersację. Co myślisz o Gold i jaki jest Twój pogląd na ten temat. Nie miałem sposobności czytania wszystkich Twoich wypowidzi, więc nie wiem, czy poruszałeś już ten temat. Jezeli możesz to proszę o jakąś analizę tutaj lub pw

Pozdrawiam
Marcin
"Wykorzystaj pierwsze momenty na obserwację. Możesz przez to stracić wiele okazji do szybkiego zwycięstwa, lecz chwile obserwacji są gwarancją sukcesu. Nie śpiesz się i bądź pewny swego".
Diuna - Frank Herbert

Awatar użytkownika
mortino
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mortino »

czas pokaże...w nd/pn wszystko powinno być jasne:)
"Istnieje we wszechświecie moc duszy, która, jeżeli tylko zechcemy, przepłynie przez nas i obdarzy nas cudownym bogactwem."
Mahatma Gandhi

dwnl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dwnl »

Abstrahując na chwile od pary głównej- PLN jest teraz absurdalnie wyceniony w stosunku do USD i GBP.
Zarzuciłem sobie L-ki na tym bo jest okazja- zmiana o 1.11% w jeden dzień na parze USD/PLN i o 0.77% na GBP/PLN.

Awatar użytkownika
martell
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: martell »

A ja dzisiaj miałem otwartą krótką pozycję. Wychodziłem z domu, to miałem mały zysk. W międzyczasie sprawdziłem kurs na telefonie i okazało się, że mam spory zysk (zerknąłem akurat, jak był dołek). Trzy godziny później zerkam znowu i szok :) Co za dzień. Ale w poniedziałek, jak nie będzie korekty, to się załamie. Olać pieniądze, może uda się stratę odrobić w miarę szybko. Gorzej z podjęciem decyzji co dalej :P

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

fajnynick21 pisze:
tomekJHM pisze:TYLKO ZE MNĄ TRZEPANIE LESZCZA Z KASY,TYLKO JA JESTEM NAJWIĘKSZYM DEBILEM I WIEŚNIAKIEM
YO CWANIACZKU BUJAJ SIĘ
CZASEM WARZYWNEGO POCZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM, ALE CHYBA MASZ ZA MAŁO PAMIĘCI POD DEKLEM.
Chyba komuś wcieło DEPO :twisted:
Nikt Ci nie kazał grać pod moją AT. JAk nie ustawiłes SL i oddałeś całe depo to Ty jestes debilem a nie ja który próbuje wyprognozować rynek.
Ale beka z tym trzepaniem. Ilu to już wytrzepałeś konto i czy tylko konto :D ?
:509:
EnergyMustFlow pisze:
Chyba komuś wcieło DEPO :twisted:
Nikt Ci nie kazał grać pod moją AT. JAk nie ustawiłes SL i oddałeś całe depo to Ty jestes debilem a nie ja który próbuje wyprognozować rynek.
Kilka Twoich wypowiedzi mogło sugerować, że znasz się na rzeczy i dajesz "sygnał" na zajęcie pozycji.
No z całą pewnością, były irracjonalne i głupie, a autor posługując się "trzepaniem", swoim avatatem i nickiem równie mocno wzbudzał zaufanie.
Dużo tutaj takich co trolują, bo i ta niby blondynka i ten z psychiatryka...
Warto by było sprawdzić czy przypadkiem nie ma podwójnego konta jak reszta.

Szkoda, że tak niewielu zostało co coś jeszcze mądrzejszego powiedzą i wrzucą jakąś analizę.
To chyba tylko Zeuss został i Niemiaszek wrzuca poziomy i newsy.

A Tomkowi dobrze odpowiedział, bo chciał pójść na łatwe, i robił co mu pisali.
http://forex-nawigator.biz/forum/humor- ... ml#p537707

Tak swoją drogą, to i tu tak robią ludzie i analitycy próbują grać pod prąd jak wszystko jest jasne i klarowne.
Pytam się po co?? Cóż za Evil się za tym kryje?
Chcą, aby inni potracili depo bo im nie wyszło?

Podstawowa i pierwsza zasada brzmi: "Nie graj wbrew trendowi".
Hodis pisze:Wiem panowie, że to napewno nie jest profesjonalna analiza, ale.. Mógłby ktoś na to zerknąć i ocenić :)
Good, good, tylko, iż na W1 masz to samo, głowa na D1 to prawe ramie W1.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

ravos
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ravos »

Ja wieczorem wychodziłem podbiegać zrobiłem trzy pozycje pod korektę. Wychodząc biegać nie było źle, jak biegałem to nawet sobie myślałem jak ładnie będzie zamknąć te pozycje z zyskiem :) szczęka mi opadła jak zobaczyłem kolejne wzrosty jestem w plecy parę stówek, depo wytrzyma ale potrzebna korekta na gwałt :)

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rootec »

jestem bardzo początkujący ale teraz już chyba tylko południe (eurousd) i trend do listopadowego wsparcia, średnioterminowa konsolidacja?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"A co, jeżeli rzeczywistość tak naprawdę jest iluzją i nic nie istnieje? - Cóż, w takim razie zdecydowanie przepłaciłem mój nowy dywan. "

Seti
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Seti »

No kupa śmiechu i nic więcej jak się czyta teraz płacze tych co znaleźli sobie wczoraj nowego guru naciągacza. Swoją drogą schemat na tym forum i nie tylko dobrze ograny - mimo, że guru ciągle się myli wystarczy jak zapoda gawiedzi coś w stylu: kto nie gra tak jak ja jest leszczem, idiotą i na dodatek nie ma jaj.. Głupie ale jak widać na wielu działa. :D :shock:

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rootec »

Seti pisze:No kupa śmiechu i nic więcej jak się czyta teraz płacze tych co znaleźli sobie wczoraj nowego guru naciągacza. Swoją drogą schemat na tym forum i nie tylko dobrze ograny - mimo, że guru ciągle się myli wystarczy jak zapoda gawiedzi coś w stylu: kto nie gra tak jak ja jest leszczem, idiotą i na dodatek nie ma jaj.. Głupie ale jak widać na wielu działa. :D :shock:
który dżentelmen tu to lokalny guru, wyrocznia i Bożydar bo nie dotarłem jeszcze chyba do odpowiedniej ilości postów?? :D

może pogram wprost przeciwnie i nastukam jakiś skromny kapitał na początek kariery na fx ;D
"A co, jeżeli rzeczywistość tak naprawdę jest iluzją i nic nie istnieje? - Cóż, w takim razie zdecydowanie przepłaciłem mój nowy dywan. "

Zablokowany