DayTrading: Piątek 9.11.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 lis 2012, 23:26

Wzrost
30
45%
Bez zmian
6
9%
Spadek
31
46%

Liczba głosów: 67

woocash
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Piątek 9.11.2012

Nieprzeczytany post autor: woocash »

Scorpiman pisze:
woocash pisze:
Scorpiman pisze:edek korekta do 1.2750

Polecam Ci ten post Greg'a co ma polskich przodków, dużo się od niego nauczyłem:

http://www.forexlive.com/blog/2012/05/2 ... ger-ranges[/b]/
dzieki, zerkne

Z jego postu:
In a trend move, the burden of proof is on the counter trend traders to take control. I look for proof in the retracements. IF the price can hold the 38.2% of the most recent trend move, the trend traders are still in firm control (the correction zone actually can extend to the 50% but because of the large range in the last few hours I don’t expect a correction that high).
A teraz dzisiejszy wykres:

Ładnie trzyma 38.2 ? widać PA ? fajnie ta tickowym to wyglada, jak nie chcą wypuścić ceny wyżej. jak przebijemy 30 to powinno do tych 50 dojsc
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 09 lis 2012, 13:13 przez woocash, łącznie zmieniany 2 razy.

MJ_@#
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: MJ_@# »

jakoś bez mocy te spadki póki co - jak dla mnie wygląda to na słabość ruchu (dotyczy to h1 - najbliższa może to potwierdzic)

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

podoba mi się psychologiczne zachowanie rynków, które pewnie każdy zauważył już wcześniej, a ja stosunkowo niedawno (pewnie z powodu tego, że mam okulary i niedowidzę):
a więc oprócz naturalnie historycznych poziomów i teoretycznych zasięgów wynikających ze wskaźników, jakie się używa, rynek najbardziej chyba lubi potwierdzenia, szczególnie po jakiś dynamicznych ruchach, gdy nieco na półślepo próbuje wymacać oparcie dla nóg albo przeszkodę dla głowy
i zazwyczaj nie dowierza pierwszemu wrażeniu, co go skłania do ponownego testu, po którym, jak jest bardzo nieufny, zrobi jeszcze test trzeci...
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

ostatnio bardzo ciekawie graja , skosni na swojej sesji podnasza kurs edka i mam wrazenie , ze po to aby bylo z czego spadac i wyrobic dzienna zmiennosc.... no i oczywiscie prawie zawsze odwrotnie jak europa :)
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

tak ale najlepsze jest to że się na takim rynku fajnie zarabia .. :D
Money flow.
"pips to the people"

Awatar użytkownika
richard.cali
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: richard.cali »

zastapmnie pisze:podoba mi się psychologiczne zachowanie rynków, które pewnie każdy zauważył już wcześniej, a ja stosunkowo niedawno (pewnie z powodu tego, że mam okulary i niedowidzę):
..

Więc i ja napisze...Jeśli cena wzrosnie cofam wszelkie uwagi co do Niemiaszka...cóż chłop może pomylić się o kilka centymetrów...jeśli urośnie, bo nic nie wpisuje co do spadków...na razie.

Nie rozumie tylko grzyba Moderatora usuwającego wpisy, nie tylko moje, ale wczoraj też...nic nie wpisze moderator...dawni MODERATORZY udzielali czasami istotych rad. Chciałoby się aby wrócili...Rychu
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga :)
2013- Team Zeussa :)

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

realizacja zysków, jak zwykle po 13tej :D , dobre miejsce by weekend zacząć :564:
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

woocash
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: woocash »

Wybijemy sie trzeci raz ? :
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

MJ_@# pisze:
Kto pokaże jakieś sensowne wsparcie na edku na dziś??
każdy interwał ma swoje wsparcia i opory,więc.....

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

a może jednak będzie lepsze miejsce, ciekawe co zrobią z w1 :mrgreen: ....ciekawe jak się zamknie, jak dojdą do 265 okolice to będzie jeszcze ciekawiej 8)
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Zablokowany