BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Re: BOSSAFX

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

mike_05 pisze:policzyłem gapy tylko z edka, wyszło średnio z transakcji 2,04 zł straty z tytułu GAP`SOWEGO. Koszt wzrasta średnio do spreadu 2,46 na transakcjach zamkniętych SL z GAP.
Jedyna rada na Bosse, to ukryty SL lub kontrolowany przez swój algorytm oczekujący na zadaną cenę.
Zawiesi się komputer albo nawet nie koniecznie, bo dzięki DD twoje zlecenie poczeka na realizację i nic ci to nie da. Najlepsza rada podziękować za "takie usługi".

-- Dodano: piątek 2012-12-07, 16:05 --

albo się ma tą egzekucję zleceń albo się nie ma - DD
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

SL, który jest ukryty czyli fizycznie nie leży na serwerze brokera może być jeszcze bardziej niebezpieczny, bo wiąże się z rekwotowaniami i/lub poślizgami, a w razie czego nawet nie masz podstaw do reklamacji, bo przecież SL nie było...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

raposo pisze:SL, który jest ukryty czyli fizycznie nie leży na serwerze brokera może być jeszcze bardziej niebezpieczny, bo wiąże się z rekwotowaniami i/lub poślizgami, a w razie czego nawet nie masz podstaw do reklamacji, bo przecież SL nie było...
Co,ciekawe,wszyscy w tej dyskusji..macie rację...
Postarajcie teraz sobie odpowiedzieć co trzeba zrobić...?.
A, to pchnie nas znacznie do przodu...
pozdrawiam.
PS. jak sobie odpowiecie na to pytanie,to odpowiedż będzie to o co mi chodzi cały czas...
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

Jeśli 100% poślizgów jest na niekorzyść, to wiadomo "co trzeba zrobić..."

Konkurencja wygląda o niebo lepiej;
Bazując na moich trejdach mogę powiedzieć, że z poślizgami w sumie wychodzi prawie na 0, poślizgi na korzyść zdarzają się niemal z taką samą częstotliwością jak poślizgi na niekorzyść, niezależnie od wielkości pozycji, więc w dłuższym okresie - przynajmniej u mnie - się to bilansuje.

W załączeniu mała próba moich trejdów - na 15 poślizgów 8 na niekorzyść (łącznie 1.3 pips) i 7 na korzyść (łącznie 1.1 pips)
albo się jest TIPTOP albo nie ;)
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

czy forumowiczom uda sie wymusic na bossie kolejna zmiane?

poslizgi tylko na korzysc brokera, gdzie standardowo w MT4 nie ma takiej opcji w realizowaniu zlecen jest to wymysl tego brokera (choc pewnie sa tez inni co maja taka polityke), kto zna innego brokera ktory ma tak niekorzystna polityke realizacji zlecen dla klienta?, wysokie spready w porownaniu z konkurencja, czy jest cos czym bossa sie wyroznia na tle innych brokerow? Chodzi mi tylko i wylacznie o warunki handlu bo bzdety typu edukacja czy tez consierge dla rachunku wip, ktory swoja droga jest wciaz slaba oferta, do mnie nie przemawiaja.

trav
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trav »

Odnośnie zleceń Sl i TP.

Według Pana Sebastiana Sl jest PKC a TP po limicie. Dlatego poślizgi mogą wystąpić oczywiście na SL'ach ale również na TP, a dlaczego? Przykładowo jest weekend mam długą pozycję na eur/usd z TP 1.2940 rynek otwiera się z luką po 1.2980 więc według rynku giełdowego zlecenie powinno być zrealizowane po 1.2980 pomimo, że jest to zlecenie limit. W bossie w tej sytuacji zlecenie zrealizuje się po 1.2940 nawet jeśli na rynku nie było takiej ceny.
Czy spadamy, czy rośniemy to jesteśmy zarobieni.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

s_zadora pisze:
green7 pisze:Co Pan mi tu wypisuje ? itd. itd.
Nie rozumiem po co po raz kolejny Pan pisze pytania a potem nie czyta odpowiedzi? Czy ja napisałem że nie jesteśmy MM (drugą stroną dla zleceń klientów)? Czy ja napisałem coś o przekazywaniu zleceń klientów?
Napisałem, że zlecenia limit w naszym serwerze (jak Pan chce go tak nazywać - wirtualnym, choć zapewniam że jest i nie zniknie) są realizowane analogicznie do zleceń z limitem ceny na GPW. Dlatego nie powstają przy ich realizacji poślizgi (czy nie o tym dyskutowaliśmy?). Cytuję aby się nie powtarzać (uprzedzam że już więcej nie będę tego robił w tym temacie - przynajmniej do końca roku :)
Chyba mnie Pan nie zrozumiał. Pewnie moja wina, więc po kolei dla jasności:
- odnosimy się tu do "poślizgów" jakie fundujecie przy realizacji SL.
Pan argumentuje to tym, że pojawiają się one ponieważ cena "przeskakuje" pewien poziom, a nie zmienia się co 0.1. Natomiast według Pana sytuacja taka nie ma miejsca przy TP bo TP działa jak zlecenie limit na GPW. Czyli składamy ofertę i czekamy aż znajdzie się na nią chętny. Ok.

A ja Panu na to mówię:
- Nie ma żadnych zleceń limit w serwerze MT4 (z czym jak widzę Pan się zgadza). Serwer nie działa w ten sposób - on otrzymuje z zewnątrz kwotowania i na ich podstawie decyduje, czy zaliczyliśmy TP czy SL. Nie czeka, na to czy jest płynność czy nie ma, nie wystawia ofert itd. Wpływ na to mają tylko i wyłącznie KWOTOWANIA.

Idąc dalej: skoro wpływ na SL/TP mają tylko kwotowania to ok: mogę się zgodzić, że występują poślizgi przy realizacji SL. Jak Pan pisze: nikt nie zapewni, że cena będzie zmieniała się płynnie o 0.1 pipsa: więc poślizg może się zdarzyć. Kwestia polityki brokera jak go potraktuje: czy zapewni klientowi taką cenę jaką miał jego SL, czy też obarczy go tym poślizgiem. Wy to jak widać zrzucacie na klientów - w przeciwieństwie do większości innych MM. (pomijam tu apekt dużych luk - u Was i innych MM zapewne tak samo traktowanych).

Wszystko ok - może tak być i nie mam nic przeciwko.
Ale skoro tak zachowuje się SL to TP powinno działać ANALOGICZNIE jak SL. Przypominam: na serwerze Mt4 wpływ na niego mają tylko kwotowania. Przecież cena może przeskoczyć z takim samym prawdopodobieństwem zarówno TP jak i SL. U Was przeskoczenie TP się nie zdarza.

Podsumowując: w wypadku przeskoczenia ceny przez SL obciążacie poślizgiem klienta. W wypadku przeskoczenia ceny przez TP - sami zgarniacie nadwyżkę.

Oczywiście: może Pan się odwoływać tu do analogii z GPW i zleceń limit i ładnie to tłumaczyć. Jednak dla mnie taka a nie inna polityka realizacji zleceń jaką przyjęliście jest niezbyt uczciwa.

Nie wiem co na to odpowiednie przepisy i jak to jest u nas regulowane w kraju (reptil gdzieżeś ?:) ale o ile się nie mylę któryś broker od amerykańskiego nadzoru "dostał po łapach" za zbliżone praktyki.
s_zadora pisze: Przepraszam nie potrafię prościej. O tych 5 miejscach w kwotowaniach też już pisałem, że mamy takie źródła choć nie zapewniają płynnej zmiany cen co 0.1. Nie wiem po co cytuje Pan mają odpowiedź i znów zadaje do tego pytanie.
A ja pytałem konkretnie: które to źródła ? Przecież to chyba nie jest tajne: skoro możliwe źródła są wymieniane w Waszych regulacjach. Pan odnosił się o EBS - nie będącym na liście Waszych źródeł. Więc pytam: jakie źródła z Waszej listy kwotują z dokładnością do 0.1 To chyba naturalne, że chcielibyśmy poznać kto stoi za naszymi poślizgami przy SL :)
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

mike_05 pisze:...policzyłem gapy tylko z edka, wyszło średnio z transakcji 2,04 zł straty z tytułu GAP`SOWEGO. Koszt wzrasta średnio do spreadu 2,46 na transakcjach zamkniętych SL z GAP.
Jedyna rada na Bosse, to ukryty SL lub kontrolowany przez swój algorytm oczekujący na zadaną cenę.
mike_05 nie wiem czy grasz oczekującymi buystop/sellstop ale jeśli tak to czy zwróciłeś uwagę bo tu też bywają poślizgi, tyle że na otwarciu.
Niestety nie umiem ocenić skali tego zjawiska, bo sam zbyt dużo oczekujących nie stawiam,
zauważyłem jednak że się zdarzają i jeśli dobrze rozumuję to co poniżej napisano
s_zadora pisze:SL jest zleceniem typu stop (z limitem aktywacji, realizowanym PKC), TP jest zleceniem typu limit.
to chyba poślizgi powinny być równie częste jak przy sl-ach.
Ciekaw jestem, może ktoś ma jakieś spostrzeżenia w tym temacie.

Pozdrawiam

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Jest dokladnie tak jak piszecie - poslizgi na sl i tp biorac pod uwage prawdopodobienstwo powinny sie zdarzac rownie czesto. Teoretycznie troche czesciej SL, bo po szybkim przebiciu i cofnieciu ceny stop zlecenie stop jest wciaz aktywne, a limit juz nie. Ale w praktyce - widzial ktos kiedys zeby mu stop wszedl po lepszej cenie?

Analogia do gieldy nie do konca udana - rowniez tam zlecenia limit moga sie zrealizowac po cenie lepszej niz cena limit. Z reguły sie tak nie zdaza ze wzgledu na priorytet "czasowy" zlecenia z limitem. Ale tak jak zauwazyl poprzednik - w przypadku luki to klient zgarnia nadwyzke. Zawsze.
Ponadto na giełdzie kojarzenie zleceń czesto nazywa sie "order-driven", a mt4 dziala zupelnie inaczej. Ze swojego doswiadczenia powiem, ze Sejlsi brokerow czesto nie wiedza jak mt4 dziala - to moze tlumaczyc pokretne odpowiedzi. Ale z tego co pamietam Pan Sebastian zawsze wydawal sie kompetentna osoba, wiec nie wiem do konca skad ta dyskusja...

A tutaj z tego co piszecie broker okrada klienta z nadwyzki. FXCM za zblizona praktyke dostal swego czasu duuuza kare od NFA (i to w czasie, w ktorym juz dawno zaprzestal tej praktyki).
Ale tu niestety mamy KNF, ktory prawdopodobnie nie rozumie (albo nie chce rozumiec) o czym jest ta rozmowa...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Yankee pisze:FXCM za zblizona praktyke dostal swego czasu duuuza kare od NFA (i to w czasie, w ktorym juz dawno zaprzestal tej praktyki).
2 mln USD + chyba wyrównanie strat...

zz
Dobrze interpretuję, właśnie tak napisałem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ