Wczoraj już nie miałem na to siły: ale dzisiaj nowy dzień ... Haaallooo ! Panie Sebastianie cośik się Pan zagalopował ....s_zadora pisze:O różnicach w sposobie realizacji zleceń stop i limit już pisałem. Jeśli wystawia Pan limit, a odpowiednikiem takiego zlecenia u nas jest TP, to czeka Pan na przeciwną ofertę po tej cenie, dlatego poślizgu nie będzie. Nic więcej poza praktyką (np. na GPW) poradzić nie mogę. Jeśli chce Pan poślizgi na TP, to na pewno będzie Pan w stanie napisać prosty automat zapewniający to Panu - o tym też już pisałem.
Co Pan mi tu wypisuje ? Że moje 0.01 lota czeka na przeciwną ofertę ? Tak było by gdybym grał na GPW lub ECNie (pomijając fakt, że nie wtedy zlecenie musiało by być większe) Zapomniał Pan, że jesteście MM ??
NIE MA żadnych przeciwnych ofert do mojego zlecenia. Moje zlecenie nie trafia NIGDZIE poza Wasz serwer. Jest tylko i wyłącznie zapisem na dysku Waszego serwera mt4.
Serwer ten otrzymuje ticki od dostawcy i na ich podstawie decyduje co się ze zleceniem dzieje. Czy zostaje nadal otwarte/czy zalicza TP/SL. Ale NIE SĄ wystawiane żadne zlecenia limit: gdzieżby one miały być kierowane ?
Przecież wszystko dzieje się "wirtualnie" w obrębie Waszego serwera: odwoływanie się tu do realnej giełdy, zleceń i mechanizmów na niej działających jest ładnym wytłumaczeniem - ale nie prawdziwym.