Wszystko ma być TIPTOP

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy dołaczysz do akcji Wszystko ma być TIPTOP ?

tak
10
43%
nie
7
30%
nie wiem
6
26%

Liczba głosów: 23

zz
Maniak
Maniak

Re: Wszystko ma być TIPTOP

Nieprzeczytany post autor: zz »

Camaro69 pisze:
zz pisze:
Jeżeli chodzi o PRAWDZIWE CME to warto zapoznać się z tym

dostęp do arkusza zleceń, rynek regulowany, brokerzy bezstronni, no wiadomo, giełda a nie otc.

Ogólny opis:
http://www.cmegroup.com/trading/fx/fxfu ... lents.html

Tu można popatrzeć na notowania na żywo+prosty arkusz zleceń:
http://datasuite.cmegroup.com/EFXweb/index.html

Zalecani brokerzy:
http://www.cmegroup.com/trading/fx/fxfu ... arted.html

Trzeba wybierać z tego najlepszych,najsilniejszych brokerów o największych kapitałach..
Tego się trzymać.

Pozdrawiam.
Co to jest prawdziwy CME ?

Czy wiesz co to jest Clearing i jak się odbywa ?
No... :p ,chyba wiem... :p
http://www.kdpw.pl/pl/press_room/Docume ... ozPubl.pdf

A,jak komuś to nie pasuje co napisałem ,zawsze może swoje np. 10 mln Euro umieścić u brokera z raju podatkowego co ma swojego kapitału 50 tyś Euro i świetną egzekucję zleceń.... :p

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

No to nie wiesz co to clearing w usa skoro piszesz o kdpw.Poszukaj, doinformuj się potem pisz ,,o prawdziwej CME''.

zz
Maniak
Maniak

Znam KDPW i rozwiązania Europejskie.
Przyznaję że nie znam rozwiązań z USA.Skoryguj mnie jak coś żle napiszę.
Widzę na CME głębokość rynku i cenę,czy ja widzę nieprawdę?.
Jesteś chyba z USA,postaraj się to rozgryść i opisać ,// lub inaczej podkreśl różnice między nami a ich systemem//będzie to z korzyścią dla nas wszystkich.
Pozdrawiam.

PS. powtarzam ,w kontekście widocznej ceny i widocznej głębokości rynku,czy to jest nieprawda?.To jest jedyne i najważniejsze.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Camaro69

System rozliczeń w usa jest inny -w skrócie otwierasz rachunek w dobrym biurze maklerskim,opierasz się tylko na CME/NYSE (więc niby rynek regulowany)i uważasz że jesteś bezpieczny.Nie jesteś-jest jeszcze pomiędzy wami firma clearingowa która zajmuje się rozliczaniem transakcji i na której wybór NIE MASZ wpływu.To ona rozlicza transakcje, to ona odpowiada za to jakie masz sumy na rachunku-padnie, zle rozliczy-masz problem i nic ,,super'' CME ci nie pomoże jak ,,przypadkowo'' pomylą jakieś kwoty lub zle rozliczą.Wątków o tym jest multum, ostatnią ,,sławną'' sprawą były problemy Penson Finanscial

zz
Maniak
Maniak

Dzięki,pochwała poszła.
Czyli uważasz że Chiny dobrze wybrały Eurex zamiast CME?.
Wyjaśnij mi jeszcze jedną rzecz.Rozumiem że firma rozliczająca może się pomylić.Jest jednak godzina zawarcia transakcji,jest jej numer można sprawdzić jaka była cena ,można to przecież dokładnie sprawdzić.Nie można tego reklamować?.
Prosiłbym abyś do tego się odniósł .
Pozdrawiam.

Camaro69

Chiny nic nie wybrały,póki co wogule się w tym biznesie nie liczą (mówie o kontynentalnych,HKEX to potęga z kapitalizacją na poziomie CME).Podpisali tylko z prawie każdą giełda list intencyjny.Póki co cały rynek chiński jest mniejszy niż pojedyńcza KRX(46 mln ludzi licząca Korea ma większy rynek terminowy niż jakiekolwiek inne państwo na świecie,u nich instrumenty pochodne są prawie religią), CME, EUREX czy nawet indyjskie NSE i jest (jako jedyny rynek na świecie) w trendzie spadkowym od 3 lat...

Można reklamować back office podobnie jak u market makera można złożyć reklamację na nieistniejącą cenę :).Poważnie mówiąc jednak oczywiście że jest to o niebo i tak lepiej niz na cfd,problemy tylko zaczną się gdy firma zacznie padać albo dopiszą/skasują ci kasę z rachunku przez błąd,lub po roku (tak miałem)przyśla wykaz otrzymanych dywident-i rozlicz tak podatek...

zz
Maniak
Maniak

Camaro69 pisze:Chiny nic nie wybrały,póki co wogule się w tym biznesie nie liczą (mówie o kontynentalnych,HKEX to potęga z kapitalizacją na poziomie CME).Podpisali tylko z prawie każdą giełda list intencyjny.Póki co cały rynek chiński jest mniejszy niż pojedyńcza KRX(46 mln ludzi licząca Korea ma większy rynek terminowy niż jakiekolwiek inne państwo na świecie,u nich instrumenty pochodne są prawie religią), CME, EUREX czy nawet indyjskie NSE i jest (jako jedyny rynek na świecie) w trendzie spadkowym od 3 lat...

Można reklamować back office podobnie jak u market makera można złożyć reklamację na nieistniejącą cenę :).Poważnie mówiąc jednak oczywiście że jest to o niebo i tak lepiej niz na cfd,problemy tylko zaczną się gdy firma zacznie padać albo dopiszą/skasują ci kasę z rachunku przez błąd,lub po roku (tak miałem)przyśla wykaz otrzymanych dywident-i rozlicz tak podatek...
Dzięki,wnosi bardzo dużo.
Prosiłbym jeszcze o skorygowanie,
Czyli jednak jeżeli chodzi o wiarygodność mimo tych niedoskonałości to i tak przy poważnych pieniądzach rynek regulowany lepszy od CFD i STP,ECN itp?.
Dlaczego firma rozliczająca miałaby padać,nie jest w USA jakoś rozwiązane?.Przzyznam że nie bardzo mogę sobie to wyobrazić jak to by mogło być możliwe.
Jeżeli chodzi o Chiny to z tego co wiem to budować futures w oparciu o Eurex ,Korea to idealny przypadek dałeś,popatrz na to inaczej.Korea 46 mln ludzi i taka płynność,a w Chinach podobnie jak w Polsce //// lecz Chiny nas wyprzedziły prawnie ponieważ tam to już jest to dostępne,a w Polsce jeszcze nie///
popatrz na to tak,Chiny dopiero w przeciwieństwie do Korei dopuściły to od 2012-12-01 a liczą ok. 1.4 bln ludzi,popatrz na ten potencjał w przyszłości.
Prosiłbym abyś do tego się odniósł .
Pozdrawiam.

Camaro69

Oczywiście że rynki regulowane są o niebo lepsze od jakiegokolwiek Forexu.

Nie jest to w usa rozwiązane bo ,,ma być zderegulowane''-jest wolna amerykanka w porównaniu do Europy-prymitywna polska pod względem bezpieczeństwa jest o niebo lepsza niż usa.

Chiny to szerokia kwestia niezgodna z tematem który Reptile zamieścił,tam niechęć do nieustannie spadającego rynku jest bardzo duża a zaufanie do instytucji prawie zerowe-kapitał tylko stamtąd ucieka jak z Rosji.Co do Korei-to rynek jest tam dla wielu osób wszystkim,całą osią i sensem życia.Dość powiedzieć że przed zmianą mnoznika każda seria opcji,powtarzam-KAŻDA seria opcji na Kospi 200(czyli po kilkanaście dla serii put i kolejnych kilkanaście dla call) była PŁYNNIEJSZA niż kontrakt emini S&P 500.Pisałem kiedyś o tym na innym portalu

http://forum.infoinwestor.pl/strategie- ... hange.html

Natomiast co do samego tematu postu-to strzelacie w próżnię,dzisiaj ani brokerów ani instytucje nie zajmą się tym o czym piszecie, powiem więcej-jest to kompletnie NIEZGODNE z ich interesem.Tyle

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

No i wyszło jak zawsze. Kolejny raz okazuje się, że co niektórzy piszą, ale nie mają pojęcia o czym. Więcej - brokerzy mają niezłą polewkę z tego tematu...
Trzeba niestety przyznać - czar CME prysł...
Co teraz, jak żyć ? O czym pisać ? Na pewno znajdzie się nowa telenowela...

zz
Maniak
Maniak

Telenowela to jest dla Ciebie zanim zostaniesz traderem.
Dla nas to są poważne sprawy.
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ