Camaro69 pisze:Chiny nic nie wybrały,póki co wogule się w tym biznesie nie liczą (mówie o kontynentalnych,HKEX to  potęga z kapitalizacją na poziomie CME).Podpisali tylko z prawie każdą giełda  list intencyjny.Póki co cały rynek chiński jest mniejszy niż pojedyńcza KRX(46 mln ludzi licząca Korea ma większy rynek terminowy niż jakiekolwiek inne państwo na świecie,u nich instrumenty pochodne są prawie religią), CME, EUREX czy nawet indyjskie NSE i jest (jako jedyny rynek na świecie) w trendzie spadkowym od 3 lat...
Można reklamować  back office podobnie jak u market makera można złożyć reklamację na nieistniejącą cenę  

.Poważnie mówiąc jednak oczywiście że jest to o niebo i tak lepiej niz na cfd,problemy tylko zaczną się gdy firma zacznie padać albo dopiszą/skasują ci kasę z rachunku przez błąd,lub po roku (tak miałem)przyśla wykaz otrzymanych dywident-i rozlicz tak podatek...

Dzięki,wnosi bardzo dużo.
Prosiłbym jeszcze o skorygowanie,
Czyli jednak jeżeli chodzi o wiarygodność mimo tych niedoskonałości to i tak przy poważnych pieniądzach rynek regulowany  lepszy  od CFD i  STP,ECN  itp?.
Dlaczego firma rozliczająca miałaby padać,nie jest w USA jakoś rozwiązane?.Przzyznam że nie bardzo mogę sobie to wyobrazić jak to by mogło być możliwe.
Jeżeli chodzi o Chiny to z tego co wiem to budować futures w oparciu o Eurex ,Korea to idealny przypadek dałeś,popatrz na to inaczej.Korea 46 mln ludzi i taka płynność,a w Chinach podobnie jak w Polsce //// lecz Chiny nas wyprzedziły prawnie ponieważ tam to już jest to dostępne,a w Polsce jeszcze nie///
popatrz na to tak,Chiny dopiero w przeciwieństwie do Korei dopuściły to od 2012-12-01 a liczą ok. 1.4 bln ludzi,popatrz na ten potencjał w przyszłości.
Prosiłbym abyś do tego się  odniósł .
Pozdrawiam.