DayTrading: Poniedziałek 3.12.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Dzień na EURUSD zakończy się okolicach

Czas głosowania minął 03 gru 2012, 16:21

1.3100
21
28%
1.3050
10
13%
1.3000
6
8%
1.2950
15
20%
1.2900
12
16%
1.2850
12
16%

Liczba głosów: 76

Awatar użytkownika
pkubiu
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 3.12.2012

Nieprzeczytany post autor: pkubiu »

No i nie zalapalam sie na s na edku dalam za wysoko 1.3073 a moze teraz wejsc z s w sp500?
chciwość jest dobra

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

BOCZEK pisze:PMI poprawia nastroje przed ISM ....
Mpapiez, chciał nie chciał zeuss pokazał coś co sie nie zrelizwało, ale cena jest tam gdzie miała być, czyli target osiągnięty

Tu nie o to chodzi. Wrzucilem to tylko po to, zeby mu uzmysłowić że też się myli. Może przestanie się tak puszyć %-).
Jak by czasem cena zaraz znalazła się przy dolnej bandzie kanału wzrostowego, to też cena będzie tam gdzie chciałem, też osiągnę domniemany target, tylko szkoda że po stop lossie i bez pieniędzy.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

pkubiu pisze:No i nie zalapalam sie na s na edku dalam za wysoko 1.3073 a moze teraz wejsc z s w sp500?
u mnie bylo 130745

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

Mpapiez pisze:
zeuss pisze:
tak, znam dwie osoby które stosują AT
odpowiedziałem na twoje pytanie, teraz odpowiedz na moje z wcześniej
Ale ty o nic nie pytałeś, tylko kazałeś coś wrzucić co by się ze mnie pośmiać.
Mam lepszy pomysł, pośmiejmy się z twojej czwartkowej linii która miała nie strzelić. Rzadko takie perełki tu widzę, bo z reguły dajesz wykresy po, a nie przed, no ale %-).

W końcu sam pisałeś, że trzeba tępić para analizy, co by się nowi nie nacięli.

Wykres Zeussa z czwartku, tuż po wykupieniu zlecenia i plocie puszczonej pod ratowanie dupy.

http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p533668
no i widzisz paratraderze, że nie znasz się na tym. To było założenie jeśli utworzy się trzeci dołek. Poza tym brakuje tam analizy siły trendu i przewartościowania, których nie wklejam bo i tak nikt tego nie rozumie ( oprócz dwóch osob). W dodatku to nie jest dział z sygnałami, i zakładam, że każdy to widzi. Nie ma tam napisane jaką pozycje miałeś zająć. Od profesjonalnych analiz mam blog.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

richard.cali

trzymasz dalej L czy zmknales i odkupiles nizej

Awatar użytkownika
Ronny
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ronny »

Nowy123 pisze:
Ronny pisze:S mi sie szukuje na e/u m15
S to ja czesc pozamykalem z 13070 :) pisalem wracamy do bazy po plotach :) odbitka od lini dolnej bandy na 1 h :) zamknieta reszta S i czekam co zrobia przejda linie nastepny poziom 13015-17 a narazie bronimy :)

Gratuluję tego, że Twój sys/anal wskazuje Ci momenty wejscia w S na szczycie, a L w dołku. Mój jest trochę gorszy wymaga większego potwierdzenia zanim wskaże sygnał do zawarcia transakcji. Choć i to nie jest w 100% pewne. 8)
ale dzięki posiadanej wiedzy wiem kiedy należy wyjść ze stratnej pozycji :d

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

trójkąt nadal trzymie, na tickowym, mikro trendzie, widać potrójny szczyt, widać go tyż na m1, czy zrealizuje mi SLa?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

zeuss pisze:
no i widzisz paratraderze, że nie znasz się na tym. To było założenie jeśli utworzy się trzeci dołek. Poza tym brakuje tam analizy siły trendu i przewartościowania, których nie wklejam bo i tak nikt tego nie rozumie ( oprócz dwóch osob). W dodatku to nie jest dział z sygnałami, i zakładam, że każdy to widzi. Nie ma tam napisane jaką pozycje miałeś zająć. Od profesjonalnych analiz mam blog.
Aha. Ta dyskusja nie ma sensu bo i tak nic nie rozumiem z tego co piszesz :)...
Naprawdę zdziwiłbym się, jak byś nie miał wytłumaczenia.

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

Mpapiez pisze:
zeuss pisze:
Aha. Ta dyskusja nie ma sensu bo i tak nic nie rozumiem z tego co piszesz :)...
Naprawdę zdziwiłbym się, jak byś nie miał wytłumaczenia.
wrzuć analizę swoją dla m30 eurusd i wszystko się wyjaśni. :)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Ronny pisze:
Nowy123 pisze:
Ronny pisze:S mi sie szukuje na e/u m15
S to ja czesc pozamykalem z 13070 :) pisalem wracamy do bazy po plotach :) odbitka od lini dolnej bandy na 1 h :) zamknieta reszta S i czekam co zrobia przejda linie nastepny poziom 13015-17 a narazie bronimy :)

Gratuluję tego, że Twój sys/anal wskazuje Ci momenty wejscia w S na szczycie, a L w dołku. Mój jest trochę gorszy wymaga większego potwierdzenia zanim wskaże sygnał do zawarcia transakcji. Choć i to nie jest w 100% pewne. 8)
ale dzięki posiadanej wiedzy wiem kiedy należy wyjść ze stratnej pozycji :d
teraz to byly kreski plus intuicja odnosnie zachowania sie edka na ploty ;) i po plotach plus oporow na SP500 ;)

H1 http://www.bankfotek.pl/image/1371414.jpeg

Zablokowany