DayTrading: Poniedziałek 3.12.2012
Re: DayTrading: Poniedziałek 3.12.2012
No i nie zalapalam sie na s na edku dalam za wysoko 1.3073 a moze teraz wejsc z s w sp500?
chciwość jest dobra
BOCZEK pisze:PMI poprawia nastroje przed ISM ....
Mpapiez, chciał nie chciał zeuss pokazał coś co sie nie zrelizwało, ale cena jest tam gdzie miała być, czyli target osiągnięty
Tu nie o to chodzi. Wrzucilem to tylko po to, zeby mu uzmysłowić że też się myli. Może przestanie się tak puszyć %-).
Jak by czasem cena zaraz znalazła się przy dolnej bandzie kanału wzrostowego, to też cena będzie tam gdzie chciałem, też osiągnę domniemany target, tylko szkoda że po stop lossie i bez pieniędzy.
u mnie bylo 130745pkubiu pisze:No i nie zalapalam sie na s na edku dalam za wysoko 1.3073 a moze teraz wejsc z s w sp500?
no i widzisz paratraderze, że nie znasz się na tym. To było założenie jeśli utworzy się trzeci dołek. Poza tym brakuje tam analizy siły trendu i przewartościowania, których nie wklejam bo i tak nikt tego nie rozumie ( oprócz dwóch osob). W dodatku to nie jest dział z sygnałami, i zakładam, że każdy to widzi. Nie ma tam napisane jaką pozycje miałeś zająć. Od profesjonalnych analiz mam blog.Mpapiez pisze:Ale ty o nic nie pytałeś, tylko kazałeś coś wrzucić co by się ze mnie pośmiać.zeuss pisze:
tak, znam dwie osoby które stosują AT
odpowiedziałem na twoje pytanie, teraz odpowiedz na moje z wcześniej
Mam lepszy pomysł, pośmiejmy się z twojej czwartkowej linii która miała nie strzelić. Rzadko takie perełki tu widzę, bo z reguły dajesz wykresy po, a nie przed, no ale %-).
W końcu sam pisałeś, że trzeba tępić para analizy, co by się nowi nie nacięli.
Wykres Zeussa z czwartku, tuż po wykupieniu zlecenia i plocie puszczonej pod ratowanie dupy.
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p533668
richard.cali
trzymasz dalej L czy zmknales i odkupiles nizej
trzymasz dalej L czy zmknales i odkupiles nizej
Nowy123 pisze:S to ja czesc pozamykalem z 13070Ronny pisze:S mi sie szukuje na e/u m15pisalem wracamy do bazy po plotach
odbitka od lini dolnej bandy na 1 h
zamknieta reszta S i czekam co zrobia przejda linie nastepny poziom 13015-17 a narazie bronimy
Gratuluję tego, że Twój sys/anal wskazuje Ci momenty wejscia w S na szczycie, a L w dołku. Mój jest trochę gorszy wymaga większego potwierdzenia zanim wskaże sygnał do zawarcia transakcji. Choć i to nie jest w 100% pewne.

ale dzięki posiadanej wiedzy wiem kiedy należy wyjść ze stratnej pozycji

trójkąt nadal trzymie, na tickowym, mikro trendzie, widać potrójny szczyt, widać go tyż na m1, czy zrealizuje mi SLa?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Aha. Ta dyskusja nie ma sensu bo i tak nic nie rozumiem z tego co piszeszzeuss pisze:
no i widzisz paratraderze, że nie znasz się na tym. To było założenie jeśli utworzy się trzeci dołek. Poza tym brakuje tam analizy siły trendu i przewartościowania, których nie wklejam bo i tak nikt tego nie rozumie ( oprócz dwóch osob). W dodatku to nie jest dział z sygnałami, i zakładam, że każdy to widzi. Nie ma tam napisane jaką pozycje miałeś zająć. Od profesjonalnych analiz mam blog.

Naprawdę zdziwiłbym się, jak byś nie miał wytłumaczenia.
wrzuć analizę swoją dla m30 eurusd i wszystko się wyjaśni.Mpapiez pisze:Aha. Ta dyskusja nie ma sensu bo i tak nic nie rozumiem z tego co piszeszzeuss pisze:
no i widzisz paratraderze, że nie znasz się na tym. To było założenie jeśli utworzy się trzeci dołek. Poza tym brakuje tam analizy siły trendu i przewartościowania, których nie wklejam bo i tak nikt tego nie rozumie ( oprócz dwóch osob). W dodatku to nie jest dział z sygnałami, i zakładam, że każdy to widzi. Nie ma tam napisane jaką pozycje miałeś zająć. Od profesjonalnych analiz mam blog....
Naprawdę zdziwiłbym się, jak byś nie miał wytłumaczenia.

teraz to byly kreski plus intuicja odnosnie zachowania sie edka na plotyRonny pisze:Nowy123 pisze:S to ja czesc pozamykalem z 13070Ronny pisze:S mi sie szukuje na e/u m15pisalem wracamy do bazy po plotach
odbitka od lini dolnej bandy na 1 h
zamknieta reszta S i czekam co zrobia przejda linie nastepny poziom 13015-17 a narazie bronimy
Gratuluję tego, że Twój sys/anal wskazuje Ci momenty wejscia w S na szczycie, a L w dołku. Mój jest trochę gorszy wymaga większego potwierdzenia zanim wskaże sygnał do zawarcia transakcji. Choć i to nie jest w 100% pewne.
ale dzięki posiadanej wiedzy wiem kiedy należy wyjść ze stratnej pozycji

H1 http://www.bankfotek.pl/image/1371414.jpeg