DayTrading: Piątek 30.11.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Dzień na EURUSD zakończy się okolicach

Czas głosowania minął 30 lis 2012, 22:56

1.3100
17
22%
1.3050
18
23%
1.3000
11
14%
1.2950
11
14%
1.2900
10
13%
1.2850
12
15%

Liczba głosów: 79

menago
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 30.11.2012

Nieprzeczytany post autor: menago »

Nowy500 pisze:menago to ile dzisiaj zarobiles? to daxa brac w ciemno up mam rozumiec. "wiadomo ze po przebiciu jednego oporu zmierza do drugiego" i tak w nieskonczonosc? nie odpowiedziales na moje pytanie: wyczysciles juz rachunek kiedys?
tak zacowuje sie cena nie bierz w ciemno bo to bez senu poczekaj czy nad oporem sie cena utrzyma,dziaj byl jebniety opor i co ??? usiaki weszli i im bardziej zalezal jak widac na tym by cena tam nie zostala
czekac i szukac wejsc ,w poniedzialek bedziemy wiedziec co robic
poza tym dzisiaj przez moja niewuwage orgr na h4 ,kilka swierzych elek mi wycielo,ostatnie dwie odrobily straty,na week... zostawiam tylko kiwi,ogolenie z nocka to jakies 15% depo udalo mi sie uzbierac, miesiac koncze o 70% depo wyzszym,czyli mam na kilkanascie zlych wejsc,jak nie wejdzie mi polowa,to czekam na lepszy moment,bo w konsoli wszystko mozliwe
jezeli chodzi o rachunek,to chyba nie czytales uwaznie tego co pisalem,owszem kilka razy bo nie otwieralem rachunku odrazu z duza kasa ,tylko po 1000 papiera,a rynek mi to zzeral,a ja nie wiedzialem dlaczego,info byla na tak a depo w pizdu,to doprowadzilo do tego ze musialem sie nauczyc,by wiedziec czemu jest tak ,a nie inaczej,przestalem grac na info i jestem zdrowszy,chyba ze mam pootwierane pozycje,to wtedy podnosze stopki jak naj,ze w razie cos pozamyka na najwiekszym zysku,tylko ze te info ,to zawsze wchodza tam gdzie powinny i wtedy gdy rynek muli ,a ktos cos szybko chce,ale i tak one nie maja wplywu na at?
teraz mysle ze jestesmy na waznym oporze,jezeli rynek bedzie chcial wzrosty,to wtygodniu pusci cos dobrego do info by jebac ten opor,jak nie bedzie info,to trochu tu posiedzimy i albo jebniemy albo i nie ,a jezeli nie,to wiadome,ze cena skoro nie pokonala oporu,to zawraca do najblizszego wsparcia i je atakuje,chyba ze beda chcieli spadki to tez puszcz plate by bylo szybciej dojsc do strefy wsparcia,okaze sie juz niedlugo jak bedzie ,czy bedzie najpierw 1,2800 ,czy 1,3100

robsoy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robsoy »

a jak w y liczycie te procenty zysku u mnie otwieranie poz 0,1lota 1pips 3,3 czyzli 80zl a zysk po 2 tyg np 1900zl przy kilkudz, trejdach

Coluche
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Coluche »

menago pisze:
Nowy500 pisze:
menago pisze:widze ,ze ktos tu beze mnie sobie podgaduje,kiedy ja powiedzialem ,ze nie wiem co to pips,pytalem tylko nie ktorych ile ma miejsc po przecinku ,gdyz do niedawna bylo na go4x, byly cztery miejsc po przecinku teraz dodali jest piec,stadd byla dyskusja ,nie musze sie wam tlumaczyc i nie mam powodu,owszem na go4x jestem od marca,ale na cyprze mam konto juz od tamtego roku,a wy chyba mnie nie zrozumieliscie ,pisalem ze depo mi wzroslo tyle i tyle ,a 5 listopada zrobilem 547 na zleceniach,dla potwierdzenia skrin

ciesze sie ze tak sobie poradziles ze zarabiasz 547 % i kibicuje tobie. ale nie pal frana ze grasz na srach czy 12345abc jak masz ichimoku na wyresie. pips to nie jest punkt. moim zdaniem kopiujesz czyjes wejscia
nie oceniaj po sobie,bo ta sa moje i tylko moje(zreszta myslcie jak chcecie) wejscia,jak widzisz ,sledzilem tylko konkurencje,
gram tak jak pokazywalem wczoraj ,przedwczoraj idt,nie zgapiam,bo nauczylem sie miec pretensje tylko do sienbie jak cos zjebie, tak ichimoku jest oki,ale kazda formacja i figura jest na bazie swiec japoniskich,a formuje je fale eliota,poczytajcie o tym to nic nie kosztuje,juz pisalem ze kiedys gralem na sygnalach wskaznikow i info,ale to bylo do bani,tylko mi portfel odchudzilo,musiealem ,sie nauczyc,by nie wtapiac kasy,a ze od roku nic innego nie robie ,jak tylko siedze przy wykresach i ucze sie teorii ,poza mixowaniem muzyki,to i sa teraz efekty,ale dlatego nie jestem juz zaskoczony dziwnymi zachowaniani,bo przez rok sledze wykresy po 14 h dzienni,jest harowa ,ale sie juz oplaca,a wiedza jaka posiadlem ,to najlepsze co moze byc ,bo tego mi nikt nie zabierze-owszem na poczatku myslalem ze jest to takie proste dopoki mnie z z kilkunastu kola nie ograbil rynek,a ze jestem uparty i zawziety,to teraz mam efekty,juz odrobilem to co w tobilem z zajebista nawiazka,teraz mam luzik bez napinani,kiedys szukalem sytemow,kazdy chcial kase,ale jak nauczylem sie at ,to i moglem sobie sam swoj system stworzyc ,ktory jest nalepszy dla mnie

p.s juz pisalem ze ja w dzien szukam wejsc,a zlecenia leza,dopoki kasy nie zarobia,a ze 5 pozamykalem niektore zlecenia otwarte nawet tydzien,to czemu sie dziwic,np na zlotowce z usd zrobilem 305%,czy to takie dziwne?
Forex to ciągła nauka.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Niektorzy powinni troche tu przystopowac z szacowaniem zwrotow procentowych. Jesli wyplace jutro 90% swojego kapitalu to oczywiste ze te pozostale 10% moge potroic przy odrobinie szczescia a pozniej sie chwalic ze zrobilem 300%. To jest dziecinada i nie ma nic wspolnego z dlugotrwala skutecznoscia. Juz czytalem o zwrotach 200% a pozniej w przypadku straty 100% nagle okazywalo sie ze to tylko jedno z 10 kont. Szczesliwe strzaly wszystkim sie zdarzaja ale niestety duzy kapital woli powolne ale systematyczne zyski.
Ostatnio zmieniony 30 lis 2012, 22:02 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 3 razy.

menago
Pasjonat
Pasjonat

Forex to ciągła nauka.[/quote]
tak jak mowisz,dokladnie caly czas sie ucze czegos nowego,narazie w miejscach niepewnych tylko patrze i sie przygladam ,szukam wskazowek opisow sytuacji dlaczego tak sie cena zachowuje,a jak sie juz naucze,to i ryzykuje w miejscach gdzie wczesniej nie wchodzilem,ale pewne jest to ze trzeba sie uczyc,a nie liczyc tylko na wskazniki,ktore i tak powstaly pozniej,kiedys ich nie byl0o nie bylo kompow,a ludzie zarabiali,jak dla mnie klasyka jest naj,a szczegolnie swiece japonsie ,jej formacje i struktura fal,te ostatnie,to nie takie latwe,ucze sie ich cakly czs

pentional
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pentional »

menago pisze:Forex to ciągła nauka.
tak jak mowisz,dokladnie caly czas sie ucze czegos nowego,narazie w miejscach niepewnych tylko patrze i sie przygladam ,szukam wskazowek opisow sytuacji dlaczego tak sie cena zachowuje,a jak sie juz naucze,to i ryzykuje w miejscach gdzie wczesniej nie wchodzilem,ale pewne jest to ze trzeba sie uczyc,a nie liczyc tylko na wskazniki,ktore i tak powstaly pozniej,kiedys ich nie byl0o nie bylo kompow,a ludzie zarabiali,jak dla mnie klasyka jest naj,a szczegolnie swiece japonsie ,jej formacje i struktura fal,te ostatnie,to nie takie latwe,ucze sie ich cakly czs[/quote]

poza fx czym sie zajmujesz?

menago
Pasjonat
Pasjonat

ZielonaMgielka pisze:Niektorzy powinni troche tu przystopowac z szacowaniem zwrotow procentowych. Jesli wyplace jutro 90% swojego kapitalu to oczywiste ze te pozostale 10% moge potroic przy odrobinie szczescia a pozniej sie chwalic ze zrobilem 300%. To jest dziecinada i nie ma nic wspolnego z dlugotrwala skutecznoscia. Juz czytalem o zwrotach 200% a pozniej w przypadku straty 100% nagle okazywalo sie ze to tylko jedno z 10 kont. Szczesliwe strzaly wszystkim sie zdarzaja ale niestety duzy kapital woli powolne ale systematyczne zyski.
a z duzym kapitalem masz racje,tylko ja dlatego wyplacam by duzego nie ryzykowac,gdyz czasem podchodze do tego jak do hazardu,a to niebezpieczne,a roznica jest taka,ze teraz tylko przewaznie wyplacam i tak mi ok,a jakjuz uzbieram duzo,to bede gral tak jak sie nalezy bede tylko ryzykowal 2/3% kapitalu,tak jak teraz robie to tez duzo nie ryzykuje,bo wytnie ,kilka i nie wchodze,ale zostawiam na lepszy momen,az ten moment sie pojawi

ja nie licze tak ,licze wplaty i wyplaty i to co zostaje na depo,to moja caly zysk,a te procentu o ktore sa takie duze,to procenty na zleceniach one opisuja ile powiekszylem wartosc zlecenia,a nie depo,z depo nie maja nic wspolnego,depo licze na koniec ,wplaty wyplaty i roznica i to caly moj zysk

-- Dodano: 30 lis 2012, 23:07 --
pentional pisze:
menago pisze:Forex to ciągła nauka.
tak jak mowisz,dokladnie caly czas sie ucze czegos nowego,narazie w miejscach niepewnych tylko patrze i sie przygladam ,szukam wskazowek opisow sytuacji dlaczego tak sie cena zachowuje,a jak sie juz naucze,to i ryzykuje w miejscach gdzie wczesniej nie wchodzilem,ale pewne jest to ze trzeba sie uczyc,a nie liczyc tylko na wskazniki,ktore i tak powstaly pozniej,kiedys ich nie byl0o nie bylo kompow,a ludzie zarabiali,jak dla mnie klasyka jest naj,a szczegolnie swiece japonsie ,jej formacje i struktura fal,te ostatnie,to nie takie latwe,ucze sie ich cakly czs

poza fx czym sie zajmujesz?[/quote]

tylko mixowaniem muzy
Ostatnio zmieniony 30 lis 2012, 22:12 przez menago, łącznie zmieniany 1 raz.

Coluche
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Coluche »

To dawaj jakiego mixa na weekend :)

menago
Pasjonat
Pasjonat

Coluche pisze:To dawaj jakiego mixa na weekend :)
techno czy psytrance?

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Nowy500 pisze: zapytaj menago on napewno bedzie wiedzial. total kozackie profity ma wiec at ma w jednym palcu. i napewno nie gra z sygnalow innych osob na go4x social

frana pali. kopiuje sygnaly i tyle. tak z ciekawosci zobaczylem na go4x social widac kiedy kto z jakim profitem miesiecznym kupuje, w sumie warto bylo zobaczyc. jestem ciekaw ile taki system moze dzialac. ale chcialbym jego iterpretacje o falach eliota strzalach stochastycznych zobaczyc w odniesieniu do odrobine mniej popularnych instrumentow
Aleś Ty niezdecydowany człowieku... :):
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Zablokowany