DayTrading: Piątek 30.11.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Dzień na EURUSD zakończy się okolicach

Czas głosowania minął 30 lis 2012, 22:56

1.3100
17
22%
1.3050
18
23%
1.3000
11
14%
1.2950
11
14%
1.2900
10
13%
1.2850
12
15%

Liczba głosów: 79

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 30.11.2012

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

ja napewno nie zrezygnuje z podgladania ludzi ktorzy maja kozackie profity, dodam to sobie jako kolejny sygnal do mojej strategii. trzeba byc w koncu elastycznym czasy sie zmieniaja.[/quote]
kiedy kreowałem moją strategię to sugerowałem się parami na których grają z myfxbook, kilka osób wydało mi się interesujących, po pewnym czasie oglądania, śledzenia tego co robią, to samoistnie człowiek się uczy, trzeba się cały czas uczyć, bo rynek ewoluuje ogólnie, książki są dla laików, jesli za bardzo uwierzysz w książke to spekuła cię załatwi, za dużo manipulacji jest na rynkach. Teraz podczas wolnego (do wtorku mam) zauważyłem iż formacje rgr i orgr są mega ważne i jest to do ogarnięcia, tj. widzę falę AB która nie pasuje do przeszłych fal AB to od razu wyobrażam sobie dalszy ciąg rgra, uznaje to jako zalążek do rgra bądź orgr, bardzo dobra metoda uzupełniająca technikę gry. Lepiej mieć wiele możliwości wyboru i w zależności od sytuacji wybrać właściwą.[/quote]

ja wszystko rozumiem, tylko jak ktos mowi ze ma profit w jeden dzien 547% a nie wie co to jest pips, mozwi ze gra na eliocie a nie pokazuje na wykesie 12345abc tylko ichimoku i wejscie w chmurze. to krew mnie zalewa jak przypisuje zasluge sobie[/quote]

nie w jeden dzen tylo od jakiego okresu podawal date :)

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

Nowy123 pisze:ja napewno nie zrezygnuje z podgladania ludzi ktorzy maja kozackie profity, dodam to sobie jako kolejny sygnal do mojej strategii. trzeba byc w koncu elastycznym czasy sie zmieniaja.
kiedy kreowałem moją strategię to sugerowałem się parami na których grają z myfxbook, kilka osób wydało mi się interesujących, po pewnym czasie oglądania, śledzenia tego co robią, to samoistnie człowiek się uczy, trzeba się cały czas uczyć, bo rynek ewoluuje ogólnie, książki są dla laików, jesli za bardzo uwierzysz w książke to spekuła cię załatwi, za dużo manipulacji jest na rynkach. Teraz podczas wolnego (do wtorku mam) zauważyłem iż formacje rgr i orgr są mega ważne i jest to do ogarnięcia, tj. widzę falę AB która nie pasuje do przeszłych fal AB to od razu wyobrażam sobie dalszy ciąg rgra, uznaje to jako zalążek do rgra bądź orgr, bardzo dobra metoda uzupełniająca technikę gry. Lepiej mieć wiele możliwości wyboru i w zależności od sytuacji wybrać właściwą.[/quote]

ja wszystko rozumiem, tylko jak ktos mowi ze ma profit w jeden dzien 547% a nie wie co to jest pips, mozwi ze gra na eliocie a nie pokazuje na wykesie 12345abc tylko ichimoku i wejscie w chmurze. to krew mnie zalewa jak przypisuje zasluge sobie[/quote]
nie w jeden dzen tylo od jakiego okresu podawal date :)[/quote]

podawal date 5 listopada. ze tego dnia zarobilem 547 %. przedstawil wykres z ejka ?H4 ktory trwal od wejscia mniej wiecej tydzien. wiec jest pewna niezgodnosc miedzy tygodniem a jednym dniem
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
witek1286
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: witek1286 »

co sądzicie o h1 na usdjpy, i gbpjpy, czy to nie typowe małe rgy? nawet wolumen sie zgadza zwlaszcza w przypadku pierwszego

menago
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: menago »

Nowy500 pisze:
menago pisze:widze ,ze ktos tu beze mnie sobie podgaduje,kiedy ja powiedzialem ,ze nie wiem co to pips,pytalem tylko nie ktorych ile ma miejsc po przecinku ,gdyz do niedawna bylo na go4x, byly cztery miejsc po przecinku teraz dodali jest piec,stadd byla dyskusja ,nie musze sie wam tlumaczyc i nie mam powodu,owszem na go4x jestem od marca,ale na cyprze mam konto juz od tamtego roku,a wy chyba mnie nie zrozumieliscie ,pisalem ze depo mi wzroslo tyle i tyle ,a 5 listopada zrobilem 547 na zleceniach,dla potwierdzenia skrin

ciesze sie ze tak sobie poradziles ze zarabiasz 547 % i kibicuje tobie. ale nie pal frana ze grasz na srach czy 12345abc jak masz ichimoku na wyresie. pips to nie jest punkt. moim zdaniem kopiujesz czyjes wejscia
nie oceniaj po sobie,bo ta sa moje i tylko moje(zreszta myslcie jak chcecie) wejscia,jak widzisz ,sledzilem tylko konkurencje,
gram tak jak pokazywalem wczoraj ,przedwczoraj idt,nie zgapiam,bo nauczylem sie miec pretensje tylko do sienbie jak cos zjebie, tak ichimoku jest oki,ale kazda formacja i figura jest na bazie swiec japoniskich,a formuje je fale eliota,poczytajcie o tym to nic nie kosztuje,juz pisalem ze kiedys gralem na sygnalach wskaznikow i info,ale to bylo do bani,tylko mi portfel odchudzilo,musiealem ,sie nauczyc,by nie wtapiac kasy,a ze od roku nic innego nie robie ,jak tylko siedze przy wykresach i ucze sie teorii ,poza mixowaniem muzyki,to i sa teraz efekty,ale dlatego nie jestem juz zaskoczony dziwnymi zachowaniani,bo przez rok sledze wykresy po 14 h dzienni,jest harowa ,ale sie juz oplaca,a wiedza jaka posiadlem ,to najlepsze co moze byc ,bo tego mi nikt nie zabierze-owszem na poczatku myslalem ze jest to takie proste dopoki mnie z z kilkunastu kola nie ograbil rynek,a ze jestem uparty i zawziety,to teraz mam efekty,juz odrobilem to co w tobilem z zajebista nawiazka,teraz mam luzik bez napinani,kiedys szukalem sytemow,kazdy chcial kase,ale jak nauczylem sie at ,to i moglem sobie sam swoj system stworzyc ,ktory jest nalepszy dla mnie

p.s juz pisalem ze ja w dzien szukam wejsc,a zlecenia leza,dopoki kasy nie zarobia,a ze 5 pozamykalem niektore zlecenia otwarte nawet tydzien,to czemu sie dziwic,np na zlotowce z usd zrobilem 305%,czy to takie dziwne?
Ostatnio zmieniony 30 lis 2012, 20:45 przez menago, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

ok. powodzenia. zycze ci jak najlepiej. moglbys sie ustosunkowac teraz do daxa i apple? bo ziomek ma pozycje i nie chce miec jej w plecy. znasz rynek dobrze wiec podejzewam ze to dla ciebie tylko chwila. miales juz mc? widziales wszystkie lampki w mt4 na czerwono? czemu uwazasz ze wiekszosc nie przerobila rsi, mfi macd, ma, stochastic, cci, itd. pivot sr fibo itd. dywergacje wszystko prawie. nikt nie gra w momencie danych.
Ostatnio zmieniony 30 lis 2012, 20:52 przez Nowy500, łącznie zmieniany 1 raz.

menago
Pasjonat
Pasjonat

Nowy500 pisze:ok. powodzenia. zycze ci jak najlepiej. moglbys sie ustosunkowac teraz do daxa i apple? bo ziomek ma pozycje i nie chce miec jej w plecy. znasz rynek dobrze wiec podejzewam ze to dla ciebie tylko chwila.
pisalem juz na priv nie mam wyresu aple, a dax jak sobie poradzi z sufitem przy ktorym teraz jest ,to tak samo pojdzie jak edek po odcieciu glowy,tyle tylko ze nie jest to pewne poniewaz jak tak sie skonczy tydzien i miesiec,to na s&p daxie i edku mamy wisielce,to tez moze wskazac kierunek,tylko nie wiadomo czy juz w poniedzialek,zreszta znacie chyba znajomasc swiec i co w jakim miejscu nam mowia
duzo bedzie zalezalo od dzisiejszego zamkniecia i sesji azjatyckiej z niedzieli na poniedzialek,oni graja AT,to moze byc roznie
a wszyskie znaki dzisiejsze mowia,ze usa skonczy pod kreska,moze byc i zmiana kierunku
Ostatnio zmieniony 30 lis 2012, 20:54 przez menago, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

menago pisze:
Nowy500 pisze:ok. powodzenia. zycze ci jak najlepiej. moglbys sie ustosunkowac teraz do daxa i apple? bo ziomek ma pozycje i nie chce miec jej w plecy. znasz rynek dobrze wiec podejzewam ze to dla ciebie tylko chwila.
pisalem juz na priv nie mam wyresu aple, a dax jak sobie poradzi z sufitem przy ktorym teraz jest ,to tak samo pojdzie jak edek po odcieciu glowy,tyle tylko ze nie jest to pewne poniewaz jak tak sie skonczy tydzien i miesiec,to na s&p daxie i edku mamy wisielce,to tez moze wskazac kierunek,tylko nie wiadomo czy juz w poniedzialek,zreszta znacie chyba znajomasc swiec i co w jakim miejscu nam mowia
duzo bedzie zalezalo od dzisiejszego zamkniecia i sesji azjatyckiej z niedzieli na poniedzialek,oni graja AT,to moze byc roznie

ok. a jak to wyglada z eliotem i strzalami stochastycznymi? bo wiem ze jestes w tym dobry.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Dax pisalem ze na oporze mozna S lapac z miejsc nie przejda i postawic SL nad szczytem maja luczke do domkniecia moze ja domkna i dopiero rusza w gore

menago
Pasjonat
Pasjonat

Nowy500 pisze:
menago pisze:

ok. a jak to wyglada z eliotem i strzalami stochastycznymi? bo wiem ze jestes w tym dobry.
wisielce ,mloty spadajace,gwiazy ,mowia nam o koncu fali,poczatku i koncu korety i poczatku,strzaly stochastyczne pieknie zrobili w poniedzialek,,mimo tego ze stoch pokazuje wykupienie,okolice byly prawie 90/100 cena szla do gory,wiadome ze po przebiciu jednego oporu zmierza do drugiego i ten kto wiedzial to zarobil,zreszta o tym tez sie dowiedzialem ,czytajac zasady powstania i dzialanie wskaznieka,bo dla mnie jak mam cos uzywac musze wiedziec dlaczego i jak to dziala,nie kresle sobie fal eliota,bo bym mial wszystkie wykresy zajeba,poprostu widze je kazdy mlot ,to poczatek nowej fali,mnie iteresuja tylko fala 3 i 5 bo sa najdluzsze,ale nie zawsze i koreta abc,jak jest konsole to nie wchodze,bo to bez senu,wiadome ze w konsoli jest i horyzentaly i korekty plaskie ,pedzoce,proste itd,tego jest za duzo,to po co sie meczyc,lepiej pczekac ,wejsc z kilka razy w miesiacu i mam spokuj,czy codziennie trzeba zarabiac?

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

menago to ile dzisiaj zarobiles? to daxa brac w ciemno up mam rozumiec. "wiadomo ze po przebiciu jednego oporu zmierza do drugiego" i tak w nieskonczonosc? nie odpowiedziales na moje pytanie: wyczysciles juz rachunek kiedys?

Zablokowany