Dzień dobry wszystkim.
Widzę tylko jedno "ale", co do kasowania zysków. Dobry moment, żeby trochę przerzucić rezerwy w BC... zwłaszcza, jak ktoś ma za dużo dolarów. Są też grubasy wszak, które nie spekulują. To mnie nieco zbija z tropu. Teoretycznie jeszcze dwa tygodnie na budowanie profitów, ale może już na dniach jakiś przełom...
Dzisiaj bardzo byczo w azji. Aż strach pomyśleć co będzie dalej. Może popołudniu się wszystko złamać. 3050 na EUR USD to dla mnie nie w pachę ni w oko. Albo 3030 albo 3060/70.
Co tam dalej...
Draghi się produkował rano. Zawsze warto popatrzeć co tam w tych BC wymyślają.
ECB'S DRAGHI: We are not yet out of the crisis - We have 'quite an environment' in financial mkts - Solution in the hands of european governments
ECB'S DRAGHI: Recovery in eurozone to start second half 2013 - Welcome eurogroup agreement on greece
ECB'S DRAGHI: Eurogroup accord puts Greece on sustainable debt path - Reassuring leaders willing to intervene for greece - Whether greece stays in eurozone, response is positive - Took decision to do all necessary to protect euro - No limit to ECB defense of Euro, but not w/o condition - Our actions will succeed provided governments act - Reinforcement of euro requires deeper integration - Must enact banking union, economic/politic union
ECB'S DRAGHI: EMU countries must learn to share sovereignty - Now is time for extra effort to reinforce integration - ECB takes seriously its new power as bank supervisor - Understand need for greater accountability
ECB'S DRAGHI: EMU countries must learn to share sovereignty - Now is time for extra effort to reinforce integration - ECB takes seriously its new power as bank supervisor - Understand need for greater accountability
ECB'S DRAGHI: Centralized supervision should apply to all banks - The key word for jobs, growth is competitiveness - Need to reduce rigidity in labour, products, services
ECB'S DRAGHI: Wants 'liberal europe with solidarity' - True consolidating budgets can cause s-term contraction - Via reforms we will create jobs and growth - Very little has happened since France lost AAA rating - But loss of triple A is sign government needs to act
FX: Option expiries for today's 1000EST cut, * Euro-dollar; $1.2900, $1.2950, $1.3000, $1.3020 * Dollar-yen; Y82.00, Y82.15(large), Y82.25, Y82.40, Y82.50(large), Y82.95 * Euro-yen; Y107.00 * Cable; $1.6025 * Euro-sterling; stg0.8100, stg0.8085 * Dollar-Swiss; Chf0.9150 * Aussie; $1.0370, $1.0450 * Dollar-Canada; C$0.9970
Pozdrawiam serdecznie
Marcin
PS. Ja jestem teraz na pewnym zakręcie życiowym i sprawy nie prostują się tak szybko jak bym sobie tego życzył

. Niedługo powinno być już dobrze... może z nowym rokiem

..
PS.2. Co do kangura, to konsensus od jakiegoś czasu jest. Od góry presja cięciami stóp i realizacją zysków, od dołu brakiem dobrej alternatywy i wciąż dobrą kondycją gospodarki. Jednak możliwości kangura są mimo wszystko ograniczone. Szansę na 1.06 rynek przekreślił, więc trzeba by czegoś ekstra, żeby tam wrócić. Osobiście widzę na razie konsolę i trudno znaleźć chwilowo ten konkretny zastrzyk paliwa.