Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
259
Maniak
Maniak

Re: Pogaduchy przy porannej kawie

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Mighty Baz pisze:Index dolara tez sygnalizuje up up, ale na H1...
Czyzby koniec miesiaca sprzyjal kasowaniu zyskow na maxa? Czyli analitycy wyja euro do gory, dolar spada, a tutaj : supprise? :shock:
Month end flows
Written by Gerry Davies
November 30, 2012 at 07:09 GMT

Handle with care (remember what happened last month)

Talk of moderate month end dollar demand against likes of jpy, eur and gbp.

Indeed, murmours the sell orders up at 1.3010/25 are partially month-end related.
EDIT: i koniec roku na Wall St. Inaczej mówiąc - wszystkie fundusze zarządzające duża kasą, grubasy itp (na całym świecie, nie tylko w USA) - to ich ostatni dzień.
Jutro rozliczenie: bonus czy rózga na Gwiazdkę i do widzenia.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

a detalisci wkladaja pampersy :twisted:

ciekawe gdzie wisi wiecej SLek dla zlota?
1700? czy 1755?
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Dzień dobry wszystkim.

Widzę tylko jedno "ale", co do kasowania zysków. Dobry moment, żeby trochę przerzucić rezerwy w BC... zwłaszcza, jak ktoś ma za dużo dolarów. Są też grubasy wszak, które nie spekulują. To mnie nieco zbija z tropu. Teoretycznie jeszcze dwa tygodnie na budowanie profitów, ale może już na dniach jakiś przełom...

Dzisiaj bardzo byczo w azji. Aż strach pomyśleć co będzie dalej. Może popołudniu się wszystko złamać. 3050 na EUR USD to dla mnie nie w pachę ni w oko. Albo 3030 albo 3060/70.

Co tam dalej...

Draghi się produkował rano. Zawsze warto popatrzeć co tam w tych BC wymyślają.
ECB'S DRAGHI: We are not yet out of the crisis - We have 'quite an environment' in financial mkts - Solution in the hands of european governments
ECB'S DRAGHI: Recovery in eurozone to start second half 2013 - Welcome eurogroup agreement on greece
ECB'S DRAGHI: Eurogroup accord puts Greece on sustainable debt path - Reassuring leaders willing to intervene for greece - Whether greece stays in eurozone, response is positive - Took decision to do all necessary to protect euro - No limit to ECB defense of Euro, but not w/o condition - Our actions will succeed provided governments act - Reinforcement of euro requires deeper integration - Must enact banking union, economic/politic union
ECB'S DRAGHI: EMU countries must learn to share sovereignty - Now is time for extra effort to reinforce integration - ECB takes seriously its new power as bank supervisor - Understand need for greater accountability
ECB'S DRAGHI: EMU countries must learn to share sovereignty - Now is time for extra effort to reinforce integration - ECB takes seriously its new power as bank supervisor - Understand need for greater accountability
ECB'S DRAGHI: Centralized supervision should apply to all banks - The key word for jobs, growth is competitiveness - Need to reduce rigidity in labour, products, services
ECB'S DRAGHI: Wants 'liberal europe with solidarity' - True consolidating budgets can cause s-term contraction - Via reforms we will create jobs and growth - Very little has happened since France lost AAA rating - But loss of triple A is sign government needs to act
FX: Option expiries for today's 1000EST cut, * Euro-dollar; $1.2900, $1.2950, $1.3000, $1.3020 * Dollar-yen; Y82.00, Y82.15(large), Y82.25, Y82.40, Y82.50(large), Y82.95 * Euro-yen; Y107.00 * Cable; $1.6025 * Euro-sterling; stg0.8100, stg0.8085 * Dollar-Swiss; Chf0.9150 * Aussie; $1.0370, $1.0450 * Dollar-Canada; C$0.9970

Pozdrawiam serdecznie
Marcin

PS. Ja jestem teraz na pewnym zakręcie życiowym i sprawy nie prostują się tak szybko jak bym sobie tego życzył :). Niedługo powinno być już dobrze... może z nowym rokiem :)..

PS.2. Co do kangura, to konsensus od jakiegoś czasu jest. Od góry presja cięciami stóp i realizacją zysków, od dołu brakiem dobrej alternatywy i wciąż dobrą kondycją gospodarki. Jednak możliwości kangura są mimo wszystko ograniczone. Szansę na 1.06 rynek przekreślił, więc trzeba by czegoś ekstra, żeby tam wrócić. Osobiście widzę na razie konsolę i trudno znaleźć chwilowo ten konkretny zastrzyk paliwa.

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Zgadzam się z przedmówcą co do Kangura - ja już porzuciłem mrzonki o nowych rekordach.
Kupuję jak spada, sprzedaję jak puka w okolice 1.05. I z powrotem. Jak na górce z sankami :-)
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

_/_/Dariusz_/_/ pisze: A ja jeszcze miałem okazję nowym odcinkiem A4 się przejechać tuż przed końcem świata :p do samego Tarnowa.:p
ja wczoraj też... miałem wstęgę przecinać na otwarcie, ale za późno dojechałem i już było po :mrgreen:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Italian unemployment jumps again

Alarming news from Italy - its unemployment rate jumped to 11.1% in October, up from 10.8% the previous month.

That's the highest level since January 2004.

We get the overall eurozone unemployment data in under an hour's time....
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

ZLOTO: czekamy na breakout, jak zwykle, ponizej obrazki z s/r

az sie prosi jeszcze o szpilke, ale to juz fanaberie niepoparte AT, tylko doswiadczeniem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Back to the Bundestag, where Rainer Brüderle of the right-wing Free Democrats (junior partners in Merkel's coalition) has been speaking.

Brüderle told MPs that Greece was enduring 'absolutely necessary' reforms, adding that the country should be "a warning to others" who persevere with a large government and a small private sector.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

POLISH 3Q GDP +1.4% Y/Y, WORST SINCE 2Q 2009

*POLISH ECONOMY EXPANDED 0.4% IN 3Q FROM PRIOR QUARTER (BBG) *POLISH 3Q DOMESTIC DEMAND FALLS 0.7% FROM YR EARLIER (BBG)

Co do trejdów na polaku - to wam wrzucę nieco później screena :)
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

Dzień Dobry,

Muszę przyznać, że z tym PLN zupełnie nie wziąłem pod uwagę kilku kwestii, jak choćby koniec listopada czy GDP Poland o poranku. Wszystko wskazywało, że polecimy w dół, a tu taka niespodzianka. Chociaż wielu twierdziło, że z tym polskim wzrostem to coraz gorzej. Well.

Ja patrzę sobie teraz na EURGBP. Walczą chłopaki (i dziewczyny pewnie też) z poziomem 81,10-81,20. Tak trzeźwym okiem to mamy tu zrealizowany oRGR, więc kierunek tylko up, ale nie wiem jakiego pozytywnego kopa musiałoby euro dostać (lub funt po czułym miejscu), aby przewalczyć opór. Jak wyjdziemy na 81,90 to uwierzę w zmianę sentymentu.

http://postimage.org/image/f255rz3u9/full/
Mighty Baz pisze:ZLOTO: czekamy na breakout, jak zwykle, ponizej obrazki z s/r

az sie prosi jeszcze o szpilke, ale to juz fanaberie niepoparte AT, tylko doswiadczeniem
To jest nas dwóch, a to już tłum, a w tłumie siła. Jakby jeszcze paru się złota uczepiło to ani chybi, spadniemy wszyscy razem. Tylko gdzie ta podłoga? ;)
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

Zablokowany