moge sie zalozyc ,ze tak nie bedzie..........benek tak nie powieBOCZEK pisze:Po wystąpieniu formacji można tłumaczyć wszystkim....ZielonaMgielka pisze:A jak Ben stwierdzi ze za miesiac rezygnuja z QE i nastapi silna wyprzedaz na EU to tez te spadki bedziesz tlumaczyl Eliotem?
na razie trzymam się swojej wizji, niech więc tak będzie
DayTrading: Wtorek 27.11.2012
Re: DayTrading: Wtorek 27.11.2012
- ZielonaMgielka
- Maniak
Oczywiscie jednak to zawsze sily podazy i popytu kieruja cena. Formacje sugeruja gdzie kapital moze sie wymieniac miedzy slabszymi a silniejszymi rekami.BOCZEK pisze: Po wystąpieniu formacji można tłumaczyć wszystkim....
ha ha ha ,smiejesz sie z moje 16 pipsowej l-ki ,ha h a ha ,stary jak tak uwazasz,to przestan z gra,bo to zarabianiem nie bedzieDybek pisze:Tak dla zasady i pokory pozwolę sobie.menago pisze:podobaja mi sie wasze dywagacje,grubasy to i tamto,a patrzycie ,jaki jest trend,jak jest korekta,jak sie dobrze przyjrzycie ,to i zobaczycie ze cena chodzi pieknie wedlug eliota,popatrzcie na m5 m15,30 wszystko jest w wykresie
]p.s , a jak sie nie zna at i roznych teorii ,to mozna zganiac wszystko na grubasow
Grubasów nie wolno lekceważyć tylko wziąć pod uwagę. To oni robią Tobie falę 1, nawet jesli jest to mniejsza fala - korygująca (korekta) - a na ironię Grubasy w dupie mają eliota i całą resztę, sprzedają jak jest drogo a kupują jak jest tanio, jak wiedzą że coś sie wydarzy i to oni bująją najpierw rynkiem, robią właśnie falę 1 - mniejszy kapitał mniejsza fala, większy grubasek większa fala, później dołącza się reszta, to co myślę o eliocie, a My czasem łapiemy sie na koniec całego procesu, i ledwo zarobimy to co straciliśmy próbując wejśc na odpowiednim poziomie korekty. Jak Ty z ty z Tą elką w tym wypadku![]()
Co do całosci nie odważyłbym się tego napisać jakby się ttak nie zrealizowało jak w tej chwili, i tak nie wiadomo czy nie wywali do góry zaraz, sam często wpieprzam się w tarapaty, ale pokory trochę sie przydaje i pozwala nie tracić tak łatwo kapitału. AT jak Boczek napisał, wygodnie jest określić już po uformowanych formacjach, ale z pokorą powinno się rozważać przyszłe możliwości....
oktawy, eliot, fibonaci nic nie daje 100%
- ZielonaMgielka
- Maniak
Menago tylko tak dla przypomnienia... Jeszcze niedawno prawiles na temat rzekomych trendlinersow w CITI a teraz nagle sam temu zaprzeczas i stajesz sie ekspertem od fal eliota. Posluchaj kolegi Dybka (chyba tak sie odmienia
bo dobrze prawi. Zachowujesz sie jak dzieciak i w dodatku nie potrafisz czytac ze zrozumieniem......

ZielonaMgielka, tak. I po tych formacjach można sobie odpowiednio zinterpretować popyt i podaż....w końcu to wojna, a wojna zostawia ślady, tylko po śladach możesz oskubać przeciwnika, idąc za nim ... jak na wojnie...
doji na m15 na szwajcarze, odwracamy się?
nie przeczę ze to dobry argument jestmenago pisze:ze tak nie bedzie..........benek tak nie powie
doji na m15 na szwajcarze, odwracamy się?
Ostatnio zmieniony 27 lis 2012, 16:59 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 3 razy.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
bardzo dobrze,ze pamietaszZielonaMgielka pisze:Menago tylko tak dla przypomnienia... Jeszcze niedawno prawiles na temat rzekomych trendlinersow w CITI a teraz nagle sam temu zaprzeczas i stajesz sie ekspertem od fal eliota. Posluchaj kolegi Dybka (chyba tak sie odmieniabo dobrze prawi. Zachowujesz sie jak dzieciak i w dodatku nie potrafisz czytac ze zrozumieniem......
wlasnie mialem to dopisac,
sa i tworza figury i trendy,ale wszystko zgodnie zteoriami,fibo itd
nie zrozumiałeś... nie ważne.. abyśmy mieli okazję tu rozmawiać i dywagować za kilka miesięcy....menago pisze:Dybek pisze:menago pisze:podobaja mi sie wasze dywagacje,grubasy to i tamto,a patrzycie ,jaki jest trend,jak jest korekta,jak sie dobrze przyjrzycie ,to i zobaczycie ze cena chodzi pieknie wedlug eliota,popatrzcie na m5 m15,30 wszystko jest w wykresie
]p.s , a jak sie nie zna at i roznych teorii ,to mozna zganiac wszystko na grubasow
ha ha ha ,smiejesz sie z moje 16 pipsowej l-ki ,ha h a ha ,stary jak tak uwazasz,to przestan z gra,bo to zarabianiem nie bedzie
---------------------------------------------------------------------
Im szybciej będziesz sam analizował i słuchał siebie tym szybciej więcej błędów popełnisz. Wówczas jest szansa że się czegoś może nauczysz.
Im szybciej będziesz sam analizował i słuchał siebie tym szybciej więcej błędów popełnisz. Wówczas jest szansa że się czegoś może nauczysz.
Menago, to nie forum onetu pod artykułami o matce Madzi, trochę powagi. Z Twoich wypowiedzi wynika, że zawsze zarabiasz, a tak się nie da 

- ZielonaMgielka
- Maniak
menago pisze: bardzo dobrze,ze pamietasz
wlasnie mialem to dopisac,
sa i tworza figury i trendy,ale wszystko zgodnie zteoriami,fibo itd
To dobrze ze chlopaki graja wedlug zasad cobysmy sobie troche zarobili LOL
Slyszalem ze maja specjalne podlaczenie do gieldy i przeciagaja myszka linie bid/ask do momentu w ktorym sa usatysfakcjonowani z profitow.
Jeszcze nigdy nie słyszałem aby ktoś wygrał wojnę będąc o krok albo i dwa za przeciwnikiem, osobiście zdecydowanie bardziej wolę przewidywać ruchy przeciwnika i być o krok przed nim albo przynajmniej dotrzymywać mu kroku.BOCZEK pisze:w końcu to wojna, a wojna zostawia ślady, tylko po śladach możesz oskubać przeciwnika, idąc za nim ... jak na wojnie...
Planuj Trejd, Trejduj Plan