klimokrates pisze:Korekta po 5 konczy sie nizejmenago pisze:
ja,juz wylaczylem s-ke i jestem w l-ce
pokazalja pisze,to co widze z wykresu,a czy sie myle,to wykres pokaze
DayTrading: Wtorek 27.11.2012
- atlanticos
- Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 27.11.2012
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
maxam007 pisze:Ogólna sytuacja na świecie raczej nie powinna spowodować przełamania ogólnego trendu spadkowego rozpoczętego w maju 2011r. Byliśmy teraz blisko dotknięcia tej linii, a nawet info o pomocy Grecji nie pomogło w testowaniu linii więc kierunek raczej znany.
to jakie jeszcze strefa euro ma narzedzia zeby przekonac rynek do hossy? stopy procentowe 6 grudnia? i po ewentualnej obnizce obserwowac co sie dzieje?
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
Dopóki nie będzie widoczne ożywienie gospodarek pogrążonych obecnie w kryzysie to wielkich wzrostów nie powinno być. Wszystkie zwyżki zaliczałbym raczej do korekt głównego trendu spadkowego (oczywiście na wykresie dziennym). Jak trupy ożyją to można będzie pakować się w bezpieczne eLki.
- atlanticos
- Maniak

cos w tym jest
nie sądzicie że te h4 na nzd, edku i gbp sa zbyt silne żeby korekta tak szybko wyhamowała?
nie sądzicie że te h4 na nzd, edku i gbp sa zbyt silne żeby korekta tak szybko wyhamowała?
SP M30 4xszczyt. Wszystko pod spadki eurgbp lapie oddech na sr to kabel zaczyna ciagnac w dol 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
JUPI hihih
milo dobrze ze zamknalem L i odnowilem S
atlanticos pisze:nie oceniaj dnai przed zachodem slonca,a poza tym to pisalem jezeli czytales uwaznie post ze jezeli sie zamknie mlotem to bedzie......to jak wiesz bylo zalozenie,,,,czytaj uwaznie co pisze a bedziesz widzialklimokrates pisze:Korekta po 5 konczy sie nizejmenago pisze:
ja,juz wylaczylem s-ke i jestem w l-ce
![]()
wiem,ale jak wiesz musial byc skak do gory ,to bylo zalozenie,a pozniej byla roszada,jak gram na m5,to wlasnie pod falepokazalja pisze,to co widze z wykresu,a czy sie myle,to wykres pokaze
Ostatnio zmieniony 27 lis 2012, 16:40 przez menago, łącznie zmieniany 1 raz.
Po wystąpieniu formacji można tłumaczyć wszystkim....ZielonaMgielka pisze:A jak Ben stwierdzi ze za miesiac rezygnuja z QE i nastapi silna wyprzedaz na EU to tez te spadki bedziesz tlumaczyl Eliotem?
na razie trzymam się swojej wizji, niech więc tak będzie
Ostatnio zmieniony 27 lis 2012, 16:41 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 2 razy.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
- atlanticos
- Maniak

jak sp500 zejdzie ponizej 1400 to pociagnie za soba reszte... ale bedzie jazdaaaaaaaaa 
Tak dla zasady i pokory pozwolę sobie.menago pisze:podobaja mi sie wasze dywagacje,grubasy to i tamto,a patrzycie ,jaki jest trend,jak jest korekta,jak sie dobrze przyjrzycie ,to i zobaczycie ze cena chodzi pieknie wedlug eliota,popatrzcie na m5 m15,30 wszystko jest w wykresie
]p.s , a jak sie nie zna at i roznych teorii ,to mozna zganiac wszystko na grubasow
Grubasów nie wolno lekceważyć tylko wziąć pod uwagę. To oni robią Tobie falę 1, nawet jesli jest to mniejsza fala - korygująca (korekta) - a na ironię Grubasy w dupie mają eliota i całą resztę, sprzedają jak jest drogo a kupują jak jest tanio, jak wiedzą że coś sie wydarzy i to oni bująją najpierw rynkiem, robią właśnie falę 1 - mniejszy kapitał mniejsza fala, większy grubasek większa fala, później dołącza się reszta, to co myślę o eliocie, a My czasem łapiemy sie na koniec całego procesu, i ledwo zarobimy to co straciliśmy próbując wejśc na odpowiednim poziomie korekty. Jak Ty z ty z Tą elką w tym wypadku
Co do całosci nie odważyłbym się tego napisać jakby się ttak nie zrealizowało jak w tej chwili, i tak nie wiadomo czy nie wywali do góry zaraz, sam często wpieprzam się w tarapaty, ale pokory trochę sie przydaje i pozwala nie tracić tak łatwo kapitału. AT jak Boczek napisał, wygodnie jest określić już po uformowanych formacjach, ale z pokorą powinno się rozważać przyszłe możliwości....
oktawy, eliot, fibonaci nic nie daje 100%
---------------------------------------------------------------------
Im szybciej będziesz sam analizował i słuchał siebie tym szybciej więcej błędów popełnisz. Wówczas jest szansa że się czegoś może nauczysz.
Im szybciej będziesz sam analizował i słuchał siebie tym szybciej więcej błędów popełnisz. Wówczas jest szansa że się czegoś może nauczysz.