Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
259
Maniak
Maniak

Re: Pogaduchy przy porannej kawie

Nieprzeczytany post autor: 259 »

mike_05 pisze: edek tygodniowy to tak jak na zlocie czarownic, co kraj to inne oczekiwania, analogiczny węzeł.

W długim terminie jest we fladze, w średnim wewnątrz stworzył sie trójkąt (Dn) i na to jeszcze zarys iH&S.
Czyli wróżba jak u górala: albo będzie padało, albo będzie deszcz.
(...)
Poziom 1,3044 należy obserwować na potwierdzenie przełamania linii szyi.
edv2w1.gif
Variant 2 Up iSHS
Jeszcze 78 wiorst ale to już bliżej niż dalej... 34 do linii nieprzyjaciela, bitwa o 1.3 i te ostatnie 44... tylko żeby nie siedzieli tam na tyłach pochowani w krzakach łucznicy tylko czekający żeby zasypać gradem strzał takich śmiałków ;-)

EDIT: jeszcze tylko 25 do granicy...
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Tylko przy tym tempie, po drodze jest trójkąt ~3026
Jak będzie waliło dalej w takiej dynamice, przecięcie szyi nieco wyżej ~3078, no i potem jeszcze kilka oporów i Cameron musi się poddać!

Tu ciekawy myk.
Wielka Brytania może być kolejnym krajem, które utraci najwyższy rating AAA - twierdzi bank HSBC. Zwraca uwagę na pogarszającą się perspektywę długu, wciąż wysoki deficyt budżetowy i niemrawe tempo wzrostu gospodarki.
więc na początek ostre Dn, by za chwilę zdobywać nowe szczyty. WB ma zawsze możliwość włączyć guzik w drukarni i sie obronić, więc sam fakt nie ma w zasadzie wielkiego znaczenia, ale dla światowej spekuły grubasów świetna okazja włączyć kombajny do zbierania kur po wioskach.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

259
Maniak
Maniak

HSBC wie co mówi - w końcu nie kto inny jak HSBC pierwszy wyprowadził swoją główną kwaterę z City do Hongkongu...
Z drugiej jednak strony te dwie pierwsze literki do czegoś zobowiązują ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

Czy ten brak reakcji na fiasko szczytu UE nie ma związku z faktem, że drukarki w końcu zaczęły wypuszczać dolce, tak chyba od 14 listopada? Bo we wrześniu to tylko to zatwierdzili...
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

259
Maniak
Maniak

zastapmnie pisze:Czy ten brak reakcji na fiasko szczytu UE nie ma związku z faktem, że drukarki w końcu zaczęły wypuszczać dolce, tak chyba od 14 listopada? Bo we wrześniu to tylko to zatwierdzili...
Ale właśnie jakie fiasko?
Bo jak patrzę tu, tam i gdzie indziej jest co prawda mnóstwo bla, bla, bla, ale nie widać nic strasznego.
Umówmy się: to jak będzie wyglądał budżet EU rynki mają po prostu gdzieś - to są rzeczy które mają zbyt długi horyzont dla spekuły robiącej normalną zmienność.
Za to to na co liczyła spekuła czyli Greckie zamieszanie zmieniło się w coś na co nie warto już stawiać (w sensie risk off na jakimś potknięciu) bo wynik jest już tak nudnie znany i skonsumowany...
A dalej to sobie sami dopowiedzcie - ja tam idę na browar i spokojnie zostawiam swoje longi na anty-dolarach i anty-jenach... (jak to dobrze że tym razem mnie nie podkusiło postawić SL na... wsparciu!) :564:

259
Maniak
Maniak

Kompletnie poza tematem - nowoczesna Nirvana: nikt nie dzwoni (bo wyłączyłem), nie mailuje (bo nie sprawdzam), nie GaduGdu, nie Skype i nie, nie, nie (bo zwyczajnie nie mam konta) Facebook - ekshibicjonista to nie ja… i tylko jeden prymityw zdołał się rano przedostać ze znaną sztuczką na wyciąganie danych z PayPal - zestrzelony zanim zaczął… inaczej mówiąc: taki zwyczajnie cudowny, beztroski dzień w piekiełku nowoczesności :-)

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

259, będziesz tak miły i wyjawisz mi, cóż to za intrygująca mieścina "Itokawa"? miasto ze snów, czy faktycznie istniejąca przestrzeń gdzieś w Kraju Kwitnącej Wiśni?
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

259
Maniak
Maniak

zastapmnie pisze:259, będziesz tak miły i wyjawisz mi, cóż to za intrygująca mieścina "Itokawa"? miasto ze snów, czy faktycznie istniejąca przestrzeń gdzieś w Kraju Kwitnącej Wiśni?
Wreszcie! - czekałem na to tak długo - od 05-06-2011 jak pokazuje forum - już myślałem że nigdy….
wybacz, jestem teraz z "bardzo" żeby wyjaśnić takie w sumie proste rzeczy... wytrzymasz te 24h? A na początek masz pochwałę za czujne oko ;-)
Dla ciekawych:
http://en.wikipedia.org/wiki/25143_Itokawa
;-)
Ostatnio zmieniony 23 lis 2012, 23:03 przez 259, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

hehe, oki, czekam

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

agpoptakach.gif
i po ptakach...
To jest tak, jak się ogląda wszystko przez lupę. Szukanie złotego zegarka, a cos, co na wyciągnięcie ręki czyli na 1 klick myszy leży i czeka.

Wczoraj na M15 znalazłem flage, a dziś się dopatrzyłem takiego cósia.

:wall:

Ale co tam, więcej (miało być:) Kawy trzeba.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2012, 23:17 przez mike_05, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Zablokowany